Expressen > Nyheter

Sunday, 31 May, 12:02

Expressen - 22 maj 20 kl. 13:30

Kritiken: Strategin kan vara dålig för ekonominSveriges coronastrategi behöver inte vara bättre för ekonomin än strategier med hårdare restriktioner.Det säger nationalekonomen Lars Calmfors i Kvartals ”Fredagsintervjun”.Han riktar kritik mot den väg som Sverige valt att gå i krisen:– Myndigheterna i Sverige har valt en så återhållsam strategi så att den kanske delvis har varit skadlig..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lars Calmfors, Kvartals Fredagsintervjun, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiken, Strateginkan vara , dåligför , ekonomin
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kritiken är ihålig

Dagens Medicin - 04 okt 18 kl. 15:52

SKL bemöter kritiken om dålig statistik

Sjukhusläkarens granskning av SKL:s rapport om väntetider är gedigen och visar att den har brister, det erkänner nu Hans Karlsson. Men i dagsläget planeras den inte att dras tillbaka..

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 15:30

Nordea: Dragkamp i ekonomin inför 2019

Det skriver Nordeas chefsstrateg Michael Livijn i året sista Global Asset Allocation Stratey inför 2019. Strategin har rubriken ”Dragkamp – Q&A inför 2019”. Livijn konstaterar att 2018 inte har varit ett bra år, men inte heller ett riktigt dåligt år.

YLE - 06 maj 17 kl. 07:23

Olympiska kommittén fick ny vd – tänker få bukt med ekonomin

Tidigare orienteringsbasen Mikko Salonen har utsetts till ny vd för Finlands olympiska kommitté. Han är diplomingenjör och lämnar sin vd-tjänst på Blom Kartta i mitten av augusti för att börja på sitt nya jobb. Kommitténs styrelse utsåg Salonen på fredagen.

BT - 20 jan 14 kl. 14:18

Rikta kritiken åt rätt håll, LO

Det är anmärkningsvärt att LO inleder det nya året med att gå till storms mot regeringens femte steg i jobbskatteavdraget. Dels givetvis för att denna skattesänkning i hög grad gynnar låg- och medelinkomsttagare, inte minst många LO-medlemmar. Men också för att det parti, Socialdemokraterna, som LO vill hjälpa till makten, har lovat att inte riva upp det femte jobbskatteavdraget.

BT - 17 okt 14 kl. 20:06

"Vi delar inte kritiken"

Lena Palmén (S) menar att skolinspektionen varit för hårda i sin kritik mot Borås förskolor – Vi känner att vi inte riktigt delar Skolinspektionens kritik, säger kommunalrådet Lena Palmén (S). Facket tycker dock att inspektionen har helt rätt. – Politikerna är inte tillräckligt nära verksamheterna för att se hur illa det är, säger Rickard Jennerhed, vice ordförande i Lärarförbundet.

Ekonomistas - 22 apr 20 kl. 09:22

Ekonomin oroar mer än sjukdomen

Det här är ett gästinlägg av Ola Andersson, docent i nationalekonomi, Uppsala universitet och Institutet för Näringslivsforskning, Pol Campos-Mercade, forskare i nationalekonomi, Köpenhamns universitet, Fredrik Carlsson, professor i nationalekonomi, Göteborgs universitet, Florian Schneider, forskare i nationalekonomi, Zürichs universitet och Erik Wengström, professor i nationalekonomi, Lunds universitet och Hanken Svenska handelshögskolan. Sveriges smittskyddsstrategi har väckt debatt. Den bygger i hög utsträckning på frivillighet och tillit.

YLE - 20 maj 17 kl. 15:38

Personalen på Attendos Villa Stella: Kritiken mot oss är orättvis

Kritiken mot Attendos äldreboende Villa Stella i Raseborg är både obefogad och orättvis. Det säger personalen, som upplever sig utpekad på fel grunder. Attendos vårdhem i Västnyland har fått en hel del kritik, bland annat gällande personalbrist och dålig hygien.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:00

Dålig (gräns)kontroll

Sveriges yttre gränskontroll bryter mot EU-reglerna. Den slutsatsen dras i en ännu inte offentliggjord rapport från kommissionen. Kritiken är allvarlig och omfattande.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 17 kl. 21:49

Muf: Moderaternas skolpolitik är undermålig

Moderaterna vill etablera sig som det nya skolpartiet. Men enligt Moderata ungdomsförbundet (Muf) är politiken undermålig och skapar inte förtroende. Det skriver förbundets ordförande Benjamin Dousa på DN Debatt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Anders Tegnells svar på kritiken: ”En bit papper”

Statsepidemiolog Anders Tegnell medger att Sverige misslyckats med att skydda de äldre.Nu svarar han på varför det dröjde så lång tid med tydliga direktiv till äldrevården.– En riktlinje är inte mer än en bit papper, det handlar om hur man jobbar, säger han i Helgstudion..

Expressen - 30 minuter sedan

Ytterligare fem döda i covid-19 i Skåne

Under det senaste dygnet har ytterligare fem personer rapporterats avlidna i covid-19 i Skåne, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.Samtidigt minskar antalet personer som behöver sjukhusvård dramatiskt. På ett dygn har siffran gått ner med 18 personer.

Expressen - 1 timme sedan

Ovanlig utryckning – här sover mannen mitt i gatan

Stökiga grannar är ett otyg – och metoderna för att åtgärda problemet är begränsade.En man i danska Esbjerg löste helt enkelt problemet genom att flytta ut sängen på gatan utanför huset.En lösning som polisen inte var helt nöjd med.

Expressen - 1 timme sedan

Teorin: Mamman brände dottern med en plattång

En kvinna misstänks ha bränt sin dotter med plattång och cigarettändare tillsammans med en manlig bekant.Nu åtalas mamman och mannen för synnerligen grov misshandel.”Allvarligt våld mot ett litet barn”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Expressen - 1 timme sedan

Broderns ilska – efter samtalet med Trump

Donald Trump har ringt upp George Floyds bror för att prata om tvåbarnspappans dödsfall.Men Philonise Floyd upplever att han inte fick en syl i vädret. – Jag försökte prata, men han avbröt mig bara, säger han till MSNBC..

Expressen - 1 timme sedan

Därför lades skor ut på 70-tal platser i landet

Från skolstrejk till skostrejk. På lördagen hölls en klimatprotest med skor i fokus på ett 70-tal platser i Sverige. – Skorna representerar alla människor som inte kan vara med på grund av pandemin, säger initiativtagare Petra Palmén..

Expressen - 2 timmar sedan

Väpnat rån i Tyresö

Polisen jagar två gärningsmän efter ett grovt rån i en mataffär i Tyresö.– Vi har en stor polisinsats, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen..

Expressen - 2 timmar sedan

Batongman hotade vakter med startpistol

Ordningsvakter i Lund kallade i natt på polis efter att en man blivit hotfull.Mannen ska ha hotat vakterna med ett pistolliknande föremål, och varit beväpnad med en hemmagjord batong.– Det är en ordningsvakt som trycker på ett överfallslarm och sedan kommer en polispatrull till platsen, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen i region syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Grekland vägrar ta emot stockholmare

Grekland backar – och släpper nu in turister från hela Europa.Men resenärer från Stockholm är inte välkomna..

Expressen - 3 timmar sedan

Här är morgonens nyheter

En ung man har hittats skjuten i Sollentuna under morgonen.■■■10 000 soldater har sänts ut av nationalgardet för att stävja protesterna i Minneapolis.■■■Paolo Roberto kommer snart att börja arbeta igen, skriver han på Instagram.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.