Nyan > Svenskfinland

Monday, 25 May, 18:38

Nyan - 22 maj 20 kl. 13:22

Oriander föreslås bli KumlingedirektörFinströms tidigare kommundirektör Niklas Oriander kanske återvänder till Åland – men nu som kommundirektör i Kumlinge. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Kumlingedirektör, Niklas Oriander, Åland, Kumlinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oriander, föreslåsbli , Kumlingedirektör

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Datainspektionen granskar radion

Liberalernas Jannik Svensson har anmält Ålands Radio till Datainspektionen för att de bland annat använder ett nyhetsbrev vars tekniska lösning levereras av en Amerikansk mejltjänst. Datainspektionens chef, Lena Nordman, säger att man tänker utreda saken. – Jag har fått en anmälan som jag tar på allvar.

Nyan - 1 timme sedan

Fler än 50 i kyrkan vid månadsskiftet

Den första juni får fler än 50 personer delta i gudstjänster, dop, vigslar och begravningar. Detta under förutsättning att man följer myndigheternas anvisningar. Det kriver biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland i sina preciserade anvisningar kring förrättningar och gudstjänster, uppger Kyrklig tidningstjänst.

Nyan - 5 timmar sedan

Inga anmärkningar mot utbyggnad på Torggatan

Stadsfullmäktige har möjlighet att godkänna en ny stadsplan för Torggatan 4, alltså huset där posten huserar i korsningen av Torggatan och Nygatan, när man har möte i morgon tisdag. .

Nyan - 5 timmar sedan

Direktsändning från måndagens pressinfo

Landskapsregeringen håller även i dag, måndag den 25 maj, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 5 timmar sedan

Man hamnade i vattnet i Geta

En man hamnade i vattnet då hans eka kantrade i inloppet till Dånöviken i Geta under söndagskvällen. En person som var i närheten såg vad som hade inträffat och åkte själv ut med båt och räddade personen.  Ålands sjöräddningssällskaps Rescue Björkskär åkte sedan till platsen för att bärga ekan som flöt upp och ned, rapporterar sjöräddningen på sin hemsida.

Nyan - 7 timmar sedan

De får kulturstöd för jubileumsåret

Landskapets kulturdelegation har fördelat 85 500 euro mellan projekt som uppmärksammar självstyrelsejubileet ”Åland 100”. .

Nyan - 8 timmar sedan

28 lag anmälda till fotbollskorpen

FOTBOLL. I början av juni drar korpen i fotboll i gång. 28 lag i tre olika divisioner är anmälda till årets upplaga.

Nyan - 8 timmar sedan

Bokslut upp i fullmäktige på tisdag

Mariehamns stadsfullmäktige har möte i morgon tisdag och då ska man godkänna bokslutet för 2019. Bokslutet visar på ett underskott på 3,7 miljoner euro, vilket Nyan rapporterat om tidigare. En delorsak är att man fick in cirka 5,6 miljoner euro mindre i skatteintäkter än man budgeterat för.

Nyan - 9 timmar sedan

Viking-kritik mot sjöfartspolitik

Viking Lines vd Jan Hanses riktar i en intervju med Dagens Industri skarp kritik mot att Sverige dragit in sjöfartsstödet till rederier som tar fartyg ur drift. .

Nyan - 10 timmar sedan

Ingen Bentes sommarteater i år

Bentes sommarteater, där farsen ”En mor till salu” var tänkt att uppföras i sommar, ställs in i år på grund av coronakrisen. ”Under rådande omständigheter känner vi i dagsläget att vi vill ta vårt samhällsansvar. Vi ser istä̈llet fram emot en lyckad Bentes sommarteater 2021”, skriver man på sin Facebook-sida.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.