YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 00:10

YA - 22 maj 20 kl. 12:49

Corona: Sprutbytesmottagningarnas viktiga uppgift under coronatiderRegion Skåne uppmärksammar sprutbytesmottagningarnas viktiga arbete i rådande coronatider. Mottagningarna håller fortsatt öppet, nu med en ny viktig roll: att nå ut med information kring viruset till en utsatt grupp..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Corona, Sprutbytesmottagningarnas, viktiga, uppgiftunder , coronatider
Kristianstadsbladet - 22 maj 20 kl. 12:49

Corona: Sprutbytesmottagningarnas viktiga uppgift under coronatider

Region Skåne uppmärksammar sprutbytesmottagningarnas viktiga arbete i rådande coronatider. Mottagningarna håller fortsatt öppet, nu med en ny viktig roll: att nå ut med information kring viruset till en utsatt grupp..

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 20 kl. 12:49

Sprutbytesmottagningarnas viktiga uppgift under coronatider

Region Skåne uppmärksammar sprutbytesmottagningarnas viktiga arbete i rådande coronatider. Mottagningarna håller fortsatt öppet, nu med en ny viktig roll: att nå ut med information kring viruset till en utsatt grupp..

BT - 24 apr 20 kl. 12:34

Tips: Så vårdar du dig själv för corona: ”Otroligt viktig uppgift nu”

Hemma med feber, hosta eller tung andning? Allt fler smittas av corona – och de allra flesta vårdar sig själva i hemmet. Här är tipsen på vad du själv kan göra för att ta dig igenom sjukdomsperioden.

Expressen - 11 jun 18 kl. 19:54

Här är Google-bilens nya viktiga uppgift

Har ni sett de där Google-bilarna som ser lite lustiga ut och kör runt i våra städer och fotograferar gatorna? Nu får de en ny viktig uppgift.Köpenhamn är första staden utanför USA som får prova på it-jättens senaste påfund.

Skånskan - 04 mar 20 kl. 16:55

Hamstring i kölvattnet på corona

malmö Många Malmöbor har börjat hamstra i kölvattnet på corona-viruset.
Framför allt handlar det om torrvaror, handsprit och konserver. Men även vattendunkar, nödradio och spritkök.

Cornucopia - 20 jan 20 kl. 14:25

MÖP-måndag: Vad säger lagen om "grov obehörig befattning med hemlig uppgift"

Grov obehörig befattning med hemlig uppgift är alltså begreppet som används om man fotograferar fullt synliga skyddsobjekt, eller laddar ner bilder från Internet med dessa, och sparar bilderna på sin dator. En dom har än så länge gett ett års fängelse, vilket kan jämföras med 70 000:- SEK i böter för att ta beslut om att lämna ut identiterna på polisens, Säpos och den militära underrättelsetjänstens hemliga operatörer till Serbien, så kallade särskilda skyddsidentiteter. Men vad säger lagen om obehörig befattning med hemlig uppgift?

YLE - 29 jun 17 kl. 10:31

Förbundspennan: "Det viktiga är att vi får en glad, stark och trygg människa"

Fina resultat i all ära, men det är viktigt att även fokusera på motionärerna. Det krävs tålamod och viljestyrka för att skapa idrottsglädje som i sin tur kan leda till ett livslångt intresse för idrott och motion, skriver FSI:s Jeanette Harf. Jag blir alltid lika glad när jag ser hur våra föreningar, våra idrottare och motionärer syns, hörs, finns och växer.

News55 - 14 apr 20 kl. 14:36

Så tystades nyckelforskare på corona i Kina

Shi Zhengli arbetar på smittskyddsinstitutet i Wuhan och har arbetat länge med virus från fladdermöss. När personer fick lunginflammation, som var svår att förklara, i slutet av förra året fick hon i uppgift att spåra det nya coronaviruset utifrån prover. Expressen, som baserar artikeln på uppgifter från Daily Mail, skriver att hon på tre dagar hade hittat den genetiska sammansättningen av viruset.

YLE - 30 apr 15 kl. 09:42

Staten vill ha förköpsrätt på viktiga landområden

Staten vill på nya sätt kunna ingripa i säkerhetshot som orsakas av utländska markköp. Saken kommer att falla på den nya regeringens bord. Säkerhetskommittén har lagt fram ett förslag som skulle ge staten förköpsrätt till objekt som är viktiga för rikets säkerhet.

Nyteknik - 05 mar 20 kl. 11:45

Corona-viruset stoppar stora tech-konferenser: ”Olycklig situation”

Flera teknikjättar som Google och Facebook blåser nu av viktiga konferenser efter corona-utbrottet. ”Kan betyda tapp för svenska tech-branschen”, säger It & Telekomföretagen..

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Patrik vill lära ut hur man överlever livet

För fem år sedan fick Patrik Ek diagnosen HUVS. En ovanlig sjukdom som förändrat hans liv. Patrik väljer att fokusera på det positiva och får kraft av att vända det han är med om till att han sedan kan lära ut sina erfarenheter till andra..

YA - 10 minuter sedan

Begravning:Göte Persson

YA - 10 minuter sedan

Nästa fullmäktige hålls på biografen

På vårens sista möte i kommunfullmäktige ska åter alla ledamöter vara på plats. Mötet hålls på Flora..

YA - 10 minuter sedan

Coronaeffekten: Jag har blivit för fet för en truck

Somliga människor bliva magra av coronatider, andra bli feta. Jag har blivit fet..

YA - 10 minuter sedan

90 procent av presentkorten utnyttjades

Det blev lite av en ketchupeffekt för kommunens presentkort som ska stödja de lokala företagen. När sista datumet passerat hade 3 860 av cirka 4 200 utnyttjats. .

YA - 15 minuter sedan

Ur YA:s arkiv

I drygt ett halvt sekel hade Sjöbo ett eget möbelvaruhus på Åsumsgatan. I slutet av 1980-talet var dock epoken över, och Johanssons möbler kom att ersättas av en lågprismarknad och lokaler för sport och fritid. Sjöbo.

YA - 45 minuter sedan

Infantino: Applådera protesterna i Bundesliga

Flera spelare i Bundesliga krävde i helgen rättvisa för George Floyd – och kan nu straffas. Helt fel, tycker Fifa-ordföranden Gianni Infantino..

YA - 1 timme sedan

Upptäckte buckla på parkerad bil

En 68-årig kvinna upptäckte i måndags att hennes parkerade bil fått en buckla på motorhuven. .

YA - 1 timme sedan

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Samtliga i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv kan se fram emot två veckor i karantän. Anledningen? Spelartruppen och personalen har testats för coronaviruset – där hela 25 provsvar var positiva..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.