SR > Nyheter

Saturday, 06 June, 04:35

SR - 22 maj 20 kl. 12:52

Sönerna förlåter Khashoggis mördare – kan undgå dödsstraffSönerna till den mördade saudiske dissidenten och kolumnisten Jamal Khashoggi uppger att de förlåter sin fars mördare. Det möjliggör också för det saudiska rättsväsendet att upphäva dödsdomarna mot de fem män som dömts för att ha mördat Khashoggi. "Vi förlåter dem som dödade vår far och söker belöning hos den allsmäktige guden", skriver Khashoggis äldste son Salah i ett uttalande som alla söner sägs stå bakom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Khashoggis, Jamal Khashoggi, Khashoggi, Salah

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sönerna, förlåter, Khashoggis, mördarekan , undgå, dödsstraff
SVT - 23 maj 20 kl. 19:42

Jamal Khashoggis söner förlåter morddömda

I sluttampen av den muslimska fastemånaden ramadan twittrar en av sönerna till journalisten Jamal Khashoggi att familjen förlåter de dömda mördarna. ”Ingen har rätt att benåda dessa mördare”, svarar Khashoggis fästmö Hatice Cengiz..

YLE - 13 sep 17 kl. 20:11

Olkinuora och Almqvist: Man måste kunna tala om vanvård

I Raseborg pågår debatten om varför anhöriga inte informerades om misstankar om misshandel på ett äldreboende förrän efter att polisutredningen var klar. - Om det handlar om missförhållanden bör ju anhöriga få veta det genast, säger pensionerade läkaren och politikern Fredrik Almqvist. Han anser att de misstankar om vanvård som har undersökts på ett äldreboende i Raseborg inte har något med tystnadsplikt att göra.

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?

Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden.

YLE - 06 feb 17 kl. 10:30

Vuorinens hårda linje förändrade VPS - "Tror ni inte på det här kan ni sticka härifrån"

I början av juni ifjol hade VPS förlorat hälften av sina ligamatcher och frågetecknen började hopa sig kring Sandvikens svartvita lag. I det skedet trampade Petri Vuorinens tränarteam foten på gasen, körde ännu hårdare och förde VPS ut i Europa för tredje gången på fyra säsonger. När Yle Sporten möter upp med VPS under en vinterträning är det demodag på gymmet med fysiktränaren Ville-Pekka Inkilä.

SVT Debatt - 23 jul 13 kl. 05:43

I det tysta skapar EU:s byråkrater ny superstat

EU Det tysta skapandet av en EU-superstat gör det möjligt att driva en politik som inte kunnat drivas igenom på mer demokratisk väg. När EU-kommissionen i slutet av maj kom med ”landsspecifika rekommendationer” för ekonomin blev det upprörda reaktioner i flera länder, trots att politikerna redan lämnat ifrån sig avgörande makt. Nu drivs Europa allt djupare in i en recession, skriver Jon Weman.

HBL - 07 jul 13 kl. 04:00

Hemvården söker svensk personal med ljus och lykta i Helsingfors

Den nya äldreomsorgslagen garanterar vård på modersmålet. Men den svenska hemvården i Helsingfors saknar 16 personer i höst i sitt team. Socialverket tänker hitta den svenska personalen genom aktiv marknadsföring, säger Juha Jolkkonen, chef för sjukhus-, rehabiliterings-, och omsorgstjänster i Helsingfors.

Skånskan - 13 apr 17 kl. 14:00

Sjuka kostar sex procent mer

ESLÖV Trots att Eslövs kommun delvis lyckats få stopp på det accelererande antalet sjukskrivningar bland de anställda så ökar kostnaderna.
Förra året var bara de rena kostnaderna för sjuklön nästan 25,5 miljoner kronor. Det är 1,5 miljon mer än 2015.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Joe Biden kritiserar Trumps tal

Donald Trump kritiseras för att ha använt George Floyds namn i ett tal där han pratar om USAs goda ekonomi. Demokraten Joe Biden kallar det det hela "avskyvärt"..

SR - 6 timmar sedan

Efter Floyds död – polisen förbjuds använda strypgrepp

Polisen i Minneapolis förbjuds från att använda strypgrepp och poliserna blir också skyldiga att rapportera och ingripa om en kollega använder sig av otillåtet våld. Det säger guvernören i Minnesota Tim Walz, enligt nyhetsbyrån Reuters..

SR - 9 timmar sedan

WHO ändrar sig angående munskydd

Världshälsoorganisationen WHO uppdaterade på fredagen sina riktlinjer angående bärandet av munskydd under den pågående coronapandemin..

SR - 10 timmar sedan

Oron i Bergamo: Fortfarande för få coronatester

I Italien har gränskontrollerna tagits bort och det är återigen möjligt att resa i landet. Men i Bergamo, som är coronautbrottets centrum i Italien, är oron fortfarande stor. Gianfranco Scarpellini är barägare och säger att han inte vet vad han ska tro längre..

SR - 11 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: Immunitet är inte svart eller vitt

Att antikroppar för coronaviruset ger immunitet har statsepidemiolog Anders Tegnell slagit fast. Slutsatsen baseras på två saker, säger Sara Byfors som är enhetschef på Folkhälsomyndigheten..

SR - 11 timmar sedan

Blandade känslor inför sommarresorna: ”Finns en oro”

Turistföretagen jublar, men det finns också en oro för ökad smittspridning efter beskedet att resor tillåts i landet igen från nästa helg..

SR - 11 timmar sedan

Åklagaren: Hon har agerat i strid med svensk utrikespolitik

Idag inleddes rättegången mot Anna Lindstedt, Sveriges tidigare Kina-ambassadör. Hon misstänks för att ha överträtt sina befogenheter i samband med ett möte i Stockholm, under vilket fallet med den Kinafängslade Svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai diskuterades..

SR - 12 timmar sedan

”Vi kan inte fortsätta så här i all evighet”

Denna vecka har det varit nya förhandlingar mellan EU och Storbritannien om ett samarbetsavtal efter brexit. Men det görs inga framsteg och deadline för att eventuellt förlänga förhandlingarna är bara veckor bort..

SR - 13 timmar sedan

Mamman ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Tingsrätten i Norrköping har nu fattat beslut om att den mamma som misstänks ligga bakom sin treåriga dotters död ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökinng..

SR - 13 timmar sedan

Gränskontroller inom EU kommer att hävas

Gränskontroller inom EU kommer att hävas senast den sista juni. Det beskedet gav EU-kommissionär Ylva Johansson efter ett videomöte med EU:s inrikesministrar i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.