PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 29 May, 08:27

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 11:28

Hernhag: Utdelningsaktierna som klarat covid-19 bästCarl: Vilka långsiktiga utdelningsaktier hade du rekommenderat som du tror klarar covid-19 bäst?
Marcus: De som klarat uttdelningen hittills är i Sverige Castellum, Hufvudstaden, Wihlborg, Vitec. I Nordamerika är det ännu riktigt många, men clean energy-bolag som Brookfield Rewnewbles, Canadian Utilities och Nextera Eenergy bara pumpar på med elproduktion och utdelningar. Linda: Hej Marcus! Om du fick välja att köpa tre svenska spelaktier i dag, vilka skulle du välja?
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus, Sverige Castellum, Nordamerika, Brookfield Rewnewbles, Utilities, Nextera Eenergy, Stillfront, Evolution Gaming, Nederman, Laval, Tomra, Stora Enso, JNJ, Time Warner, IBM, AI, britt, Sinch, GTS, Intrum, Xact Högutdelare, USA, MVH Fredrik, EU, DBS, ISK, Investor, Åke, SBB, Batljans, Är, SBB Pref, Embracer, Karlstads, Skäggy, Kina, Alibaba, Bergman, Ework, Netents, Red Tiger, Netent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Utdelningsaktiernasom , klarat, covid-19, bäst
PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 11:05

Hernhag: Tio trygga utdelningsaktier

Senare i höst är det premiär för analysbrevet "Hernhags utdelare" där Marcus kommer att leta reda på och analysera de bästa utdelningsaktierna i Norden och Nordamerika.  Läs mer och teckna din prenumeration här. Adam: Hej Marcus!

DI - 24 mar 16 kl. 09:55

Vilka är de bästa utdelningsaktierna?

En av "Börsmorgons" tittare undrar vilka de bästa utdelningsaktierna ärDi:s analytiker Ulf Petersson tipsar..

PrivataAffärer - 02 nov 18 kl. 11:18

Hernhag: Tre spännande tillväxtaktier just nu

Nicke : Dina tre bästa tilväxtaktier nu när de blivit lite billigare?
Marcus: Tre spännande tillväxtaktier är Fenix, Evolution Gaming och det osäkrare kortet G5. Erik: Hej!

PrivataAffärer - 04 feb 19 kl. 06:43

Hernhag: Hur hög avkastning kan man få?

Fondförvaltare gör det säkert inte, på grund av placeringsregler och alla kunders insättningar och uttag ur fonden. Förutom det blir det förstås svårare att göra snabba affärer om du förvaltar miljardbelopp, för då påverkar du lättare kurserna när du handlar. Däremot tror jag inte det kan gå att få enorm överavkastning under decennium efter decennium ens för de bästa inom trading.

PrivataAffärer - 11 nov 19 kl. 06:34

Hernhag: Tre misstag du inte ska skrämmas till att göra

Aktiemarknadens aktörer verkar ignorera varningarna om recession och anta att det blir en högkonjunktur igen. Precis som det alltid blivit efter alla tidigare lågkonjunkturer. Tajmingen är riskmomentet här, inte antagandet i sig.

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 06:58

Hernhag: Ericssons kursnivå är en gåta

På 88 kr ligger aktien enligt Avanzas kursgraf på samma nivåer som hösten 1996. Det är snart 24 år utan att få upp aktiekursen. Visst tillkommer det ett par procent i direktavkastning per år, men det är ändå väldigt lite för aktieägarna.

Expressen - 03 apr 20 kl. 06:54

Experterna: Därför har Skåne klarat sig bättre

Skåne har hittills klarat sig förhållandevis bra i kampen mot Covid-19. Varför har det blivit så – och kan Skåne rentav undvika en större smittspridning? Kvällsposten har frågat tre experter.

Jönköpingsnytt - 08 apr 20 kl. 14:40

Covid-19: ”Vi kommer att se en brantare kurva”

– Vi har hållit på i fyra-fem veckor nu och så här långt har vi klarat av det bra. Men framför oss har vi en tuff period och vi räknar också med att vi kommer se en brantare kurva då fler insjuknar i covid-19.
.

PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

Dagens PS - 06 maj 19 kl. 07:42

Hernhag: Smart taktik på en svängig börs

Här är strategin som gör dig till vinnare på en skakig aktiemarknad, enligt Privata Affärers expert. Nu är börstrenden positiv med ett rally som raderat ut hela börsraset i fjol, konstaterar Marcus Hernhag i Privata Affärer, men samtidigt har börsen kastats mellan hopp och förtvivlan under senaste halvåret; det har varit ”depression och glädjeskutt” om vartannat, framhåller börsproffset. ”Det vi kan vara säkra på är att tiderna förändras och att det alltid kommer att svänga.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Elekta slog förväntningarna

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 886 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Enligt Infronts sammanställning väntades ett ebita-resultat på 735 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 4.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Sämre än väntat för Mekonomen

Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på -11 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett resultat före skatt på 36,6 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Intäkterna uppgick till 2.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Två toppchefer i Balder begärs häktade för insiderbrott

Det misstänkta brottet avser dock inte transaktioner i Balderaktien, påpekar bolaget. Marcus Hansson är även styrelseledamot i nischbanken Collector. Enligt Dagens Industri gäller misstankarna att duon ska ha uppmanat andra att sälja aktier inför Collectors vinstvarning.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Trump slår tillbaka mot Twitter

Trump meddelade även att han kommer att driva på för lagstiftning och tvister mot sociala mediebolag, utöver den exekutiva ordern. Donald Trump meddelade också på torsdagskvällen att han kommer att hålla en presskonferens om Kina på fredagen. Det gavs inga närmare uppgifter om innehållet, men beskedet kom efter Kina tidigare på torsdagen beslutat att införa nationella säkerhetslagar i Hongkong.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Oscar Properties sålde endast en bostad

Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på -33,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-66,0). Resultatet per aktie uppgick till -0:18 kronor (-3:10). Nettoomsättningen uppgick till 108,3 miljoner kronor (443,4).

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisen

När covid-19-paniken tog ett strypgrepp på de finansiella marknaderna under fyra veckor från och med den 24 februari var nordiska företagsobligationer ett av de tillgångsslag som drabbades absolut hårdast. På den svenska marknaden skapade oron för lågkonjunktur och ökade företagskonkurser en sällan skådad likviditetskris. Investerare tog inom loppet av några veckor ut cirka 23 miljarder kronor från nordiska företagsobligationer, vilket motsvarar nästan 13 procent av de totala tillgångarna i dessa fonder.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SEB föreslår slopad utdelning

Det meddelar banken i ett pressmeddelande på torsdagskvällen i spåren av det tidigare beskedet att utdelningsförslaget skulle utvärderas. ”Styrelsen förstår vikten av utdelning för många av bankens aktieägare men mot bakgrund av den nuvarande situationen, de osäkra utsikterna och covid-19 pandemins påverkan på ekonomin har styrelsen beslutat att föreslå årsstämman att ingen utdelning för närvarande görs”, skriver SEB. Beroende på hur situationen utvecklas kan styrelsen komma att utvärdera en utdelning senare i år och om så sker, kalla till en extrastämma och presentera ett förslag till utdelning, heter det samtidigt.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

DNB: Minskad risk kring Tele2

”Vi tror att detta borde minska risken för andra kvartalet och 2020”, skriver DNB Markets som också påpekar att Tele2-aktien haft en svag utveckling. I analysen uppgraderar banken Tele2-aktien till köp, från tidigare behåll, medan riktkursen om 136 kr kvarstår. De tidigare aviserade negativa effekterna från uteblivna roaming-intäkter verkar löpa enligt plan, men ”dåliga lån” verkar vara ett mindre problem än vad bolaget uttryckte i samband med rapporten för det första kvartalet, skriver DNB.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Fem varningsflaggor inför börsintroduktion

Tidningen varnar bland annat i kategorin ”Hög emissionskostnad” och pekar här på att Nanoforms emissionsutgifter kommer uppgå till cirka 132 miljoner kr, eller runt 16 procent av erbjudandet. En flagga reses även vad gäller ”Tveksamma incitament”. Ersättning upp till 39 miljoner ”Nanoforms CFO och dess IR-ansvarige har båda rörliga incitament i aktuell IPO.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

  ”Om Saab skulle närma sig marginalmålet på 10 procent är uppsidan i aktien sannolikt betydande. Även om bolaget inte når ändå dit så är värderingen inte speciellt hög och uppsidan attraktiv. En viktig sak att hålla koll på framöver är att kassaflödet stärks.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.