Realtid > Ekonomi

Sunday, 07 June, 12:11

Realtid - 22 maj 20 kl. 10:34

Lars Jonung: Sveriges strategi kommer från grundlagenDen svenska strategin att inte stänga ner landet härstammar från regeringsformen och handlar bland annat om rörelsefriheten. Det skriver nationalekonomerna Lars Jonung och Steve Hanke på Wall Street Journal..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Jonung, Lars Jonung, Steve Hanke, Wall Street Journal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, JonungSveriges , strategikommer från , grundlagen
DN - 30 jun 11 kl. 12:45

Lars Jonung föreslås leda finansråd

Finanspolitiska rådet föreslår att regeringen utser Lars Jonung, professor i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund, till ny ordförande i rådet efter Lars Calmfors..

E24 - 30 jun 11 kl. 13:36

Lars Jonung tar över finanspolitiska rådet

Professor Lars Jonung föreslås som ny ordförande i Finanspolitiska rådet. Det framgår på Finanspolitiska rådets hemsida..

DI - 15 nov 16 kl. 21:03

Fredrik NG Andersson och Lars Jonung: Dags för positiva räntor

DEBATT. I över ett och ett halvt år har Riksbanken hållit styrräntan negativ. När lågkonjunkturen kommer har Riksbanken knappast något vapen kvar för att möta denna, skriver forskarna Fredrik NG Andersson och Lars Jonung..

DI - 26 maj 17 kl. 19:50

Lars Jonung: ”Att jaga bort Nordea är inte rätt väg att gå”

Frågan om en högre avgift på banksektorn klyver expertkåren i två delar. ”Som att köpa ytterligare en brandsläckare i stället för att sluta hälla bensin på brasan”, säger nationalekonomiprofessor Lars Jonung..

Ekonomistas - 20 nov 14 kl. 07:00

Vetenskap eller sanning? Andersson och Jonung svarar på kritiken

Detta är gästinlägg av Fredrik N G Andersson och Lars Jonung, båda professorer verksamma vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Under senare år har Lars E O Svensson gjort sig känd som skarp kritiker av Riksbanken. Hans kritik vilar i stor utsträckning på en ekonometrisk studie vilken täcker åren 1997-2011.

Cornucopia - 07 nov 14 kl. 10:26

Läs professor Jonung!

Tydligen behöver man heta Lars här i världen. Professor Lars P Syll. Eller professor Lars Jonung, som nu intervjuas hos Schibsted/SvD.

Ekonomistas - 17 nov 14 kl. 08:00

Jonung och sanningen II

Lars Jonung har som bekant upprepade gånger i svepande ordalag kritiserat min beräkning av den ökade genomsnittliga arbetslöshet som orsakats av att genomsnittlig inflation i Sverige legat betydligt under målet. Varje gång har jag svarat och visat och påtalat att han tycks ha fel på alla punkter, senast i detta inlägg och i SvD. Nu har Fredrik Andersson och Jonung skrivit en lång uppsats med en rad regressioner som påstås visa att mitt resultat inte håller.

Ekonomistas - 09 nov 14 kl. 07:01

Jonung och sanningen

Den genomsnittliga inflationen i Sverige har sedan inflationsmålet på 2 procent började gälla 1995 blivit betydligt lägre än målet. I en uppsats som kommer att publiceras i januari i tidskriften American Economic Journal: Macroeconomics har jag visat att detta har medfört att den genomsnittliga arbetslösheten under 1997-2011 har blivit ungefär 0,8 procentenheter högre än om Riksbanken hade uppfyllt inflationsmålet, motsvarande ungefär 38 000 fler arbetslösa. Lars Jonung har sen i våras upprepade gånger påstått att detta resultat inte  håller om man tar hänsyn till tidsvarierande inflationsförväntningar, senast i Svenska Dagbladet den 7 november.

Affärsvärlden - 22 apr 14 kl. 11:46

Lars EO Svensson i nytt ordkrig om räntan

Lars EO Svensson har i flera artiklar skrivit att Riksbanken klart missat inflationsmålet. Men "Svensson missar målet" skriver Fredrik Andersson och Lars Jonung idag i Ekonomisk debatt. Svenssons svar: Andersson och Jonung "tycks missta sig på alla punkter"..

Cornucopia - 24 nov 14 kl. 18:31

Lars E O Svensson: Faller bostadspriserna bekräftas bostadsbubblan

I den pseudovetenskapliga1. holmgången mellan professor Lars Jonung och Lars E O Svensson fortsätter uppmärksammas av Schibsted/SvD. Idag bekräftar Lars E O Svensson att om bostadspriserna går ner har vi en bostadsbubbla.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 3 timmar sedan

"Alla som jobbar på ABG Sundal Collier måste förstå varför de går till jobbet"

Jonas Ström, koncernchef på investmentbanken ABG Sundal Collier, berättar om karriären, sina tidigare misslyckanden och bolagets framgångar..

Realtid - Igår: 08:18

Fastighetsbranschen borde ta problemen med insiderhandel på allvar

Misstänkt insiderhandel i fastighetsbranschen, orsakerna bakom rusningen på börsen och en inspirerande klassresa. Det är innehållet i Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 08:14

Mellan en ohållbar börs och straffat värdepappersbolag

Det måste väl vara något fel på börsen? Hur kunde Finansinspektionen vara så sen med åtgärder mot Exceed? Här är veckans tio mest lästa artiklar..

Realtid - Igår: 17:44

Stockholmsbörsen stängde handelsveckan i dur

OMXSPI slutade på plus 1,64 procent och Eniros aktie gick upp över 100 procent..

Realtid - Igår: 16:35

Mark Bishop drar tillbaka överklagan

Amerikanen Mark Bishop accepterar fängelsestraffet på 7,5 år för sin inblandning i Falcon Funds-härvan, skriver Dagens Industri, DI..

Realtid - Igår: 16:36

Finlands finansminister avgår efter konsultskandal

Finlands finansminister Katri Kulmuni lämnar posten, skriver TT..

Realtid - Igår: 16:48

USA:s jobbdata överraskar

Över 2,5 miljoner fler amerikaner var sysselsatta i maj jämfört med i april. Det är bättre än vad många experter hade befarat..

Realtid - Igår: 15:30

Garantipensionsutredningen har överlämnat slutbetänkande

I dag mottog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Garantipensionsutredningens slutbetänkande..

Realtid - Igår: 15:24

Nordnet tar över svenska fondkunder från DNB

Nordnet och DNB kommit överens om en transaktion innebärande att Nordnet tar över DNB:s direkta privatkunder inom den svenska fondaffären. .

Realtid - Igår: 15:00

Balderutredningen sväller

Ekobrottsmyndigheten har slagit till mot två nya misstänkta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.