PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 28 May, 22:56

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 10:11

SEB: Små och medelstora spel räddar tillväxten i EmbracerDet skriver SEB Equities i en analys där rekommendationen höjs till köp (behåll) och riktkursen justeras upp till 130 kronor (117), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. Förutom de spel som redan utannonserats för det första kvartalet (april-juni) nämner SEB titlar som Biomutant och WWE 2K Battleground som väntas lyfta innevarande år. De två AAA-titlar Embracer skjutit på till nästa verksamhetsår namnges inte av bolaget men SEB drar samma slutsats som andra analytiker gjort, att det rör sig om spelen Dead Island 2 och Saints Row V. SEB betecknar förseningarna som ett ”bakslag”, men konstaterar samtidigt att inget fundamentalt har förändrats då spelen nu har potential att göra nästa verksamhetsår 2021/2022 till ett ”mycket stark” lanseri
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Embracer, SEB Equities, Nyhetsbyrån Direkt, Biomutant, WWE, Battleground, AAA, Dead Island, Saints Row

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Småoch , medelstora, spel, räddar, tillväxteni , Embracer
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SEB varnar för tuff konjunktur

Bankkoncernen SEB redovisar en högre vinst än vad analytiker hade räknat med. Samtidigt varnar vd Annika Falkengren för allt svagare konjunkturläge. Marknaden gjorde tummen upp efter rapporten.

BT - 25 okt 12 kl. 13:29

SEB varnar för tuff konjunktur

Bankkoncernen SEB redovisar en högre vinst än vad analytiker hade räknat med. Samtidigt varnar vd Annika Falkengren för allt svagare konjunkturläge.
Marknaden gjorde tummen upp efter rapporten.

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 08:25

SEB överraskar igen – aktien lockar

Agnetha Jönsson i Di lyfter bankens aktie i en analys kopplad till storbankens rapport. ”Aktien bör reagera positivt på resultatlyftet. Vi håller fast vid vår köprekommendation”, deklarerar Jönsson.

DI - 04 feb 11 kl. 10:00

SEB ökar bland små och medelstora företag

SEB har ökat sin marknadsandel bland små- och medelstora företag från 10 till 11 procent och banken ska ta ytterligare 1 procentenhet varje år..

Realtid - 07 apr 20 kl. 09:16

SEB rankas i topp av medelstora företag

I en ny undersökning från Prospera rankas SEB som bästa bank enligt medelstora företag i Sverige..

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 07:11

SEB klart bättre än väntat

I resultatet inkluderades tidigare annonserade engångsposter om +4,5 miljarder kr. Räntenettot summerade till 5 500 miljoner kr, att jämföra med väntade 5 104 miljoner, och provisionsnettot blev 4 814 miljoner. Där låg snittprognosen på 4 517 miljoner.

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 07:51

Ekonomer: ”Riksbanken spelar ett högt spel”

Storbanken SEB:s prognosmakare håller fast vid sin optimistiska syn. Den ökade politiska risken bedömer man inte kommer att få så stor påverkan på ekonomin. ”Svensk tillväxt bromsar in när bostads­byggandet faller tillbaka markant medan industrin tar över som viktigaste tillväxtkraft.

DI - 21 nov 11 kl. 08:21

SEB: Bra fart hos medelstora företag

Den kraftiga försvagningen av framtidstron som präglade SEB:s förra Företagarpanel har inte satt sin prägel på den faktiska utvecklingen under det senaste kvartalet..

BT - 23 maj 11 kl. 11:39

Lennart Käll ny vd för Svenska Spel

Ny vd för Svenska Spel blir Lennart Käll.
Bolagets ordförande Anitra Steen var mycket nöjd med den nya vd:n när hon presenterade honom vid en presskonferens på bolagets huvudkontor i Sundbyberg.
- Lennart har erfarenhet av att leda organisationer i förändringar och han har jobbat med försäljning och marknad, säger Steen.

DI - 22 mar 18 kl. 11:33

SEB: Mycket på spel för Getinge

SEB skulle inte bli överraskade om Getinge tvingas till fler avsättningar i Brasilien gällande den pågående kartellutredningen i landet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB föreslår slopad utdelning

Det meddelar banken i ett pressmeddelande på torsdagskvällen i spåren av det tidigare beskedet att utdelningsförslaget skulle utvärderas. ”Styrelsen förstår vikten av utdelning för många av bankens aktieägare men mot bakgrund av den nuvarande situationen, de osäkra utsikterna och covid-19 pandemins påverkan på ekonomin har styrelsen beslutat att föreslå årsstämman att ingen utdelning för närvarande görs”, skriver SEB. Beroende på hur situationen utvecklas kan styrelsen komma att utvärdera en utdelning senare i år och om så sker, kalla till en extrastämma och presentera ett förslag till utdelning, heter det samtidigt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

DNB: Minskad risk kring Tele2

”Vi tror att detta borde minska risken för andra kvartalet och 2020”, skriver DNB Markets som också påpekar att Tele2-aktien haft en svag utveckling. I analysen uppgraderar banken Tele2-aktien till köp, från tidigare behåll, medan riktkursen om 136 kr kvarstår. De tidigare aviserade negativa effekterna från uteblivna roaming-intäkter verkar löpa enligt plan, men ”dåliga lån” verkar vara ett mindre problem än vad bolaget uttryckte i samband med rapporten för det första kvartalet, skriver DNB.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Fem varningsflaggor inför börsintroduktion

Tidningen varnar bland annat i kategorin ”Hög emissionskostnad” och pekar här på att Nanoforms emissionsutgifter kommer uppgå till cirka 132 miljoner kr, eller runt 16 procent av erbjudandet. En flagga reses även vad gäller ”Tveksamma incitament”. Ersättning upp till 39 miljoner ”Nanoforms CFO och dess IR-ansvarige har båda rörliga incitament i aktuell IPO.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

  ”Om Saab skulle närma sig marginalmålet på 10 procent är uppsidan i aktien sannolikt betydande. Även om bolaget inte når ändå dit så är värderingen inte speciellt hög och uppsidan attraktiv. En viktig sak att hålla koll på framöver är att kassaflödet stärks.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Strategen: Så mycket ska USA-börserna upp i sommar

Bannister är känd för att han mitt i kaoset i mars med kuslig precision förutspådde att börsen skulle vända upp. Och nu spår han alltså att uppgångarna kommer att fortsätta under sommaren, rapporterar amerikanska marketwatch.com.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SAS vd: Ingen v-formad återhämtning för flygbranschen

SAS har formerat tre olika faser i återgången mot det normala: Reserestriktioner, upprampning och ”den nya normaliteten”, säger Richard Gustafsson. ”Man måste ha klart för sig att kostnaderna kommer tillbaka fullt ut när vi tar tillbaka flygen i verksamhet, men på grund av brister i efterfrågan så kommer inte intäkterna att vara tillbaka, vilket kommer bli kostsamt. Det är inget som bara drabbar SAS”, säger han.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Hemnet: Prisrekyl i Stockholm trots försiktiga köpare

Priserna på bostadsrätter i Stockholm har återhämtat sig något i maj, men andra indikationer pekar på en fortsatt försiktighet hos köparna. – Säljvolymerna har gått ned ganska kraftigt de senaste veckorna och även budpremier och försäljningstider pekar mot en fortsatt trög marknad. Det krävs nog att det ramlar in lite positiva signaler kring ekonomin och pandemin, annars finns risk för en ny resa ned för priserna, säger han.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SEB: Electrolux Professional riskerar förbli marginell spelare i USA

”Vad gäller förvärv menar vi att Electrolux Professional är eftersläntrare i den amerikanska konsolideringen och vår analys indikerar att bolaget historiskt har förvärvat bolag med högre värdering än sin egen”, skriver SEB, som vidare gör uppskattningen att tre av de fyra senaste förvärven haft negativ organisk tillväxt under det första året efter förvärvet. Banken har genomfört intervjuer med ledande personer inom hotell och restaurang, samt branschkollegor i USA, Europa och Asien. Undersökningen visar, enligt SEB, att bolaget har starkast position hos restauranger i premiumsegmentet och hotellkök i Europa och Asien, samt inom tvättsegmentet.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SEB: Byggmax ökar när resor minskar

Än viktigare är att vi kan utgå från att konsumenterna sannolikt fortsätter i sina hem under nästa år samtidigt som de spenderar mindre på utlandsresor, anser SEB som har en köprekommendation på aktien sedan tidigare. Banken har nyligen höjt sina estimat för Byggmax, men har i dagarna gjort det ytterligare än en gång. SEB tror nu att Byggmax tillväxt för jämförbara enheter (LFL) kommer att uppgå till cirka 22 procent i det andra kvartalet och menar att det till och med finns en uppsida i den prognosen om nuvarande starka efterfrågetrend håller i sig under sommaren.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Buffett dumpad av adepten

Bill Ackman tror sig snabbare kunna ta vara på möjligheter i marknaden via den egna hedgefonden Pershing Square än under Berkshire Hathaways konglomeratstruktur, uppgav han i ett samtal med investerare på onsdagen enligt flera medier, trots att han bara en vecka innan företrädde ståndpunkten att ”Berkshire är byggt för den här typen av kris”. ”Den fördel som nu nås jämfört med under Berkshire är den relativa skalan. Det blir mycket smidigare”, sade han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.