Sydöstran > Nyheter

Friday, 29 May, 16:37

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 10:05

Efter coronautbrott på boende – kan finnas kopplingar till vårdavdelningRegion Blekinge har gjort en smittspårning kring coronautbrottet bland personalen på ett äldreboende i Karlskrona kommun – på samma boende bodde en kvinna som avled till följd av covid-19. Det kan också finnas kopplingar mellan boendet och kirurgkliniken på Blekingesjukhuset. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Blekinge, Karlskrona, Blekingesjukhuset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter coronautbrott, boendekan , finnas, kopplingartill , vårdavdelning
Barometern - 16 nov 19 kl. 19:11

Kan finnas kopplingar till bedrägerier i Kalmar län

I torsdags greps två personer misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trelleborg. Personerna anhölls senare. Enligt polisen kan de misstänkta även ha kopplingar till den senaste tidens bedrägerier i Kalmar län.

SR - 10 apr 17 kl. 11:52

Inget tyder på kopplingar mellan stockholmsattacken och bomb i Oslo

Norge beslutade i går att höja terrorhotnivån. Samtidigt utreder säkerhetspolisen PST om det kan finnas kopplingar mellan det misstänkta terrordådet i Stockholm och en 17-åring som i helgen greps med en hemmagjord bomb i Oslo..

Sydöstran - 16 feb 18 kl. 13:20

Skolliga bakom nytt inbrott – kopplingar till Blekinge

På torsdagskvällen stals ett 60-tal datorer från Bjurbäcksskolan i Emmaboda. Tillvägagångssättet påminner om det som skedde på Nättraby Kunskapscenter tidigare i veckan – polisen tror att det kan finnas kopplingar mellan inbrotten..

Sydöstran - 20 maj 20 kl. 14:27

Coronautbrott på boende – åtta personer i personalen sjuka

Ett boende inom funktionsstödsförvaltningen på Karlskrona kommun har drabbats av ett coronautbrott. Åtta personer i personalen har testats positivt för covid-19..

Skånskan - 25 feb 16 kl. 17:45

Grönt boende planeras

GOTTORP 65 hektar och på sikt upp emot 450 nya bostäder – politikerna i stadsbyggnadsnämnden trycker på startknappen för att börja grovplanera för området Gottorps allé.I planprogrammet, som politikerna godkände på torsdagen, finns redan några mål för den fortsatta planläggningen. I det nya bostadsområdet ska det finnas olika boendeformer – både flerbostadshus, radhus/kedjehus och friliggande småhus – för att motverka uppdelningen i övriga Bunkeflostrand.

Skånskan - 15 aug 18 kl. 09:00

Ny aktivitetspark får kritik av boende

Lövestad Den multibana och skejtdel som kommunen planerar att bygga på Lövestad marknadsplats får nu kritik av boende. De tycker att en annan placering är mer lämplig.Marknadsplatsen planeras att få ett parkstråk med flera aktivitetsområden.

Skånskan - 25 mar 19 kl. 21:00

Nu byggs ett bilfritt boende på Brunnshög

Lund Under onsdagen sattes spaden i marken för det hållbara boendet Xplorion. Det kommer ligga i Södra Brunnshög och planeras vara färdigt i september 2020. Det kommer vara ett bilfritt boende.

YLE - 29 okt 14 kl. 05:10

Läkares ekonomiska kopplingar ska bli kända

Vilka ekonomiska kopplingar läkare, farmaceuter och sjuksköterskor har till läkemedelsbranschen ska bli offentligt från och med nästa år. Den europeiska läkemedelsindustriföreningen har beslutat att branschen själv ska publicera de här uppgifterna. I Finland är det ändå möjligt att det till stor del sker i anonym form, så att enskilda personer inte går att identifiera.

YLE - 23 maj 17 kl. 15:55

Kårkulla satsar på självständigt boende i Kristinestad

Kårkullas serviceenhet Sydboda i Kristinestad får fem nya platser. Ett nybygge inleds i höst. - Det finns ett behov av fler platser och det finns också ett behov av lite mer självständigt boende, säger Otto Domars, vikarierande regionchef på Kårkulla i mellersta och södra Österbotten.

YLE - 01 sep 17 kl. 13:15

Peter Boström (SFP) i Jakobstad har tiotals kopplingar till företag och organisationer

Jakobstads stadsstyrelseordförande Peter Boström (SFP) har den överlägset längsta listan över bindningar till olika företag eller organisationer och vissa bindningar finns inte med på listan. Listan med de förtroendevaldas bindningar i Jakobstad har publicerats på nätet men revisionsnämnden som sammanställer listan har inte slutgiltigt gått igenom listan som skall kompletteras. Nämndens ordförande Kaj Nyman (SFP) kände inte till att Peter Boström är styrelseordförande för Nextjet .

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Världsbutik skjuter fram öppning i Fredrikskyrkan

Rättvis handel är grejen för världsbutiken i Karlskrona som drivs av Svenska kyrkan. Idag var det tänkt att man skulle öppna inne i Fredrikskyrkan – en premiäröppning som nu skjuts på framtiden på grund av coronan..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Förfärliga dödstal trots färre döda

För en normal nyhetskonsument är det förvirrande att dagligen försöka hänga med i den svenska mediarapporteringen om den svenska strategin mot Covid-19..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nytt band klart till nästa års Skärgårdsfest

Nu står det klart att även indiepopgruppen Mares är klara för Karlskrona skärgårdsfest 2021..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Högerpolitik dödar

Dödstalen i Sverige på grund av Covid 19 är höga. Detta har fått vissa personer att hävda att det beror på frånvaron av skarpa restriktioner och förbud..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Sverige ska betala

Sydöstran - 30 minuter sedan

Mjällby slog till och värvade in Agardius

Efter tre säsonger i Mjällby AIF lämnade Viktor Agardius för spel i Kalmar FF. Nu är Agardius tillbaka i Mjällby igen. – Det är en jättebra förstärkning, säger sportchefen Hans Larsson..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Malmötoppen: "Jag hoppas det går snabbt"

Väntan har varit spänd – och beskedet om fortsatt stängda gränser ställer till det för Öresundsregionen. Men danska statsministern har nu öppnat för att förhandla fram en regional lösning..

Sydöstran - 1 timme sedan

Landshövdingen i möte med kungafamiljen

Under torsdagen träffade Blekinges landshövding Sten Nordin kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel för att diskutera coronaläget i länet..

Sydöstran - 1 timme sedan

Topplistorna: Yasin ny albumetta

Rapparen Yasins nya album "980111" seglar rakt in på albumlistans förstaplats. Singellistan toppas alltjämt av The Weeknd, vars "Blinding lights" hängt med i 26 veckor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.