Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 03 June, 12:13

Nyan - 22 maj 20 kl. 10:00

Inga åtgärder för att följa vårjaktsdomDen 4 maj skickade EU kommissionen ett brev till landskapsregeringen med förfrågan om vilka åtgärder landskapsregeringen avser vidta för att följa domen om vårfågeljakt. Från landskapets sida föranleder det dock inga åtgärder, konstaterar jakthandläggare Roger Gustavsson. – Vi har tagit ett nytt beslut varje år och de facto är att vi inte satt igång något sen 2019. I och med att vi haft vårt beslut tidsbegränsat och tiden löpt ut är det bara att konstatera att vi inte behöver vidta åtgärder. Vi har ingen jakt längre.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
EU, Roger Gustavsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, åtgärderför att , följa, vårjaktsdom

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Skadegörelse av museet

Ålands konst och Naturhistoriska muséet blev utsatt för skadegörelse natten mot onsdagen. En person kastade en sten mote ett fönster så att skador uppstod. Brottet uppdagades av polisen som patrullerade området.

Nyan - 3 timmar sedan

Allt fler unga utan jobb

Arbetslösheten ligger nu på 13,4 procent, en ökning med 0,7 procentenheter sedan april. Antalet permitterade har minskat, men antalet arbetslösa har ökat. Värst ser det ut för personer under 25 år, där ligger arbetslösheten på 20,7 procent.

Nyan - 4 timmar sedan

Polisen jagade fortkörare

På tisdagskvällen utförde polisen trafikövervakning i Jomala Björsby och registrerade en personbil som färdades längs med Nya Godbyvägen i en hastighet som polisen uppmätte med polisbilens radare till 169 kilometer i timmen.
– Polisen svängde om och körde efter personbilen som inte stannade på polisbilens stoppsignal.
Polisen fortsatte följa efter och påträffade personen och bilen.

Nyan - 6 timmar sedan

Hon har väntat över två månader på AMS-stöd

I över två månader har permitterade Manna Juslin fått klara sig utan arbetslöshetsförmåner från AMS. Detta trots att man från AMS sida menar att man inte har haft problem att hålla den normala handläggningstiden på fyra veckor.
Manna Juslin är en av de många ålänningar som på grund av Coronapandemin blivit permitterade från sina arbeten.

Nyan - 14 timmar sedan

THL virustestar Lotsbroverkets vatten

THL, Institutet för hälsa och välfärd, analyserar avloppsvatten från bland annat Lotsbroverket i Mariehamn för att se om det finns spår av det nya coronaviruset i vattnet. Mer exakt letar man efter virusets RNA, arvsmassa. Prover tas från 28 reningsverk runt om i landet, men från alla orter tas inte prover varje vecka.

Nyan - 15 timmar sedan

Försök att skrämma örnar med drönare floppade

– Skrämseln fungerade till viss del, säger landskapets jaktförvaltare Robin Juslin, om försöket att använda drönare för att skrämma bort örnar som attackerar ådor och deras ungar på Lågskär. .

Nyan - 15 timmar sedan

Anhöriga till klienter erbjuds ansiktsvisir

Anhöriga till klienter i stans äldreboenden erbjuds nu möjlighet att använda ansiktsvisir när de träffar klienterna. Visiren fås av äldreboendenas enheter. – Ifall man är närmare än två meter är det nu möjligt att använda ett visir från den enhet där din närstående bor, skriver stan i en medföljande instruktion.

Nyan - Igår: 06:00

Ralf skriver om när staden var ung

Författaren och förlagsredaktören Ralf Svenblad arbetar just nu på en bok med arbetstiteln ”När staden var ung. Postförvaltare Godenhjelm om 1880-talets Mariehamn”. .

Nyan - Igår: 09:00

Fällor ska stoppa granbarkborren

Skogbruksbyrån har börjat övervaka granbarkborrens framfart i de åländska skogarna. Just nu finns fällor uppsatta på tre ställen på Åland och som töms en gång i veckan. – Det här gör det lättare att få ut information till skogsägarna, säger byråchef Mikael Sandvik.

Nyan - Igår: 07:19

Båtar fick motorhaveri

En motorbåt på väg ut i det varma sommarvädret på måndagskvällen råkade ut för haveri utanför Färjsundsbron. Ålands sjöräddningssällskaps Rescue Krickan avgick från Långnäs och kunde assistera motorbåten tillbaka till sin hemmahamn. Samma kväll fick även en motorbåt problem med snurran, på väg hem från ett besök på Kobba klintar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.