SVT > Inrikes

Sunday, 31 May, 16:09

SVT - 22 maj 20 kl. 09:59

Så pressades kraven på munskydd tillbaka– Jag känner mig som en dödsängel. Så låter ett av många larm från äldrevård – och hemtjänstpersonal. Alla var överens om att våra äldre måste skyddas och att personalen inte ska riskera sin hälsa. Men SVT:s granskning visar att den myndighet som ska värna arbetsmiljön i stället pressats att tona ned sina krav och linjera sig med Folkhälsomyndighetens rekommendationer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Folkhälsomyndighetens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , pressades, kraven, munskyddtillbaka
Länstidningen i Södertälje - 31 mar 20 kl. 18:00

”Munskydd behövs inte vid alla vårdtillfällen” – sjukhuset väntas sänka kraven på skyddsutrustning

I helgen var det brist på en viss typ av munskydd på Södertälje sjukhus, och inom kort väntas nya....

Expressen - 07 maj 20 kl. 22:31

Tegnell om munskydd: Vet inte om det fungerar

Trots kraven – Folkhälsomyndigheten tycker inte att gemene man bör använda munskydd.Enligt Anders Tegnell är kunskapsläget ”extremt svagt”.– Dessutom passar det dåligt i det vi försöker driva: stanna hemma om du är sjuk, säger statsepidemiologen i Aktuellt..

SVT - 25 maj 20 kl. 18:14

Ministern om kraven på munskydd inom äldreomsorgen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) välkomnar att Justitieombudsmannen, JO, nu kan komma att granska Arbetsmiljöverkets nedtonade krav på munskydd inom äldreomsorgen..

SR - 28 mar 20 kl. 12:36

Regioner sänker kraven på skyddsutrustning

Vårdpersonal oroas av att landets regioner har sänkt kraven på den personliga skyddsutrustningen – munskydd ska till exempel inte vara standard. Enligt vad Ekot erfar så kommer också Folkhälsomyndigheten att uppdatera rekommendationerna i enlighet med regionernas beslut..

News55 - 06 mar 20 kl. 14:44

Här är köpjätten som förbjuder munskydd

På Gekås i Ullared vill flera ur personalen använda munskydd för att skydda sig mot coronavirus, men det stoppas av ledningen.
-Vi tror att det skulle skapa ännu mer osäkerhet, säger vd Boris Lennerhov till Market.
Expressen skriver att munskydd inte skyddar den som är frisk från att smittas av corona, men att en sjuk person som bär munskydd kan skydda omgivningen till viss del.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 10:33

Tjeckien beslagtar munskydd från ”profitörer”

Tjeckien Tjeckiska myndigheter har beslagtagit närmare 700 000 munskydd från ett företag som velat höja priset före leveransen, uppger inrikesminister Jan Hamacek.”Polisräd mot profitörer”, skriver Hamacek på Twitter. ”Företaget skulle leverera munskydden till sjukvårdspersonal, men ville i sista stund höja priset.

Jönköpingsnytt - 31 mar 20 kl. 06:00

Lättar på kraven för skyddsutrustning

Sveriges samtliga regioner har enats om nya riktlinjer för skyddsutrustning. I dessa ingår nu inte munskydd och långärmat.
.

Expressen - 27 apr 20 kl. 00:24

SKR låg bakom utspelet om att tona ned kraven

Krav på munskydd inom äldrevården tonades ned i ett gemensamt uttalande från fyra myndigheter.Arbetsgivarorganisationen SKR välkomnade förtydligandet – men hade i själva verket kallat till det möte som resulterade i utspelet, avslöjar SVT..

Sydöstran - 06 maj 20 kl. 15:00

Fel om munskydd

Kan hela världen ha fel angående munskydd och är Folkhälsomyndigheten de enda som vet att munskydd inte skyddar? Kan Folkhälsomyndigheten - och president Trump - ha kunskap, som ingen annan har om munskydd? Ja, det är ju möjligt men inte troligt!.

Blekinge Läns tidning - 07 maj 20 kl. 02:00

Folkhälsomyndigheten har fel om munskydd

Kan hela världen ha fel angående munskydd och Folkhälsomyndigheten den enda som vet att munskydd inte skyddar? Kan Folkhälsomyndigheten ha kunskap, som ingen annan har, att munskydd inte skyddar?.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Allvarlig singelolycka utanför Sundsvall – fem unga personer i bilen

Vid 03-tiden natten mot söndagen inträffade en singelolycka i Sörfors utanför Sundsvall. Fem unga personer färdades i bilen och samtliga fördes till sjukhus med allvarliga skador..

SVT - 2 timmar sedan

Alla dessa tester – vad ska vi ha dem till?

Den senaste tiden har olika typer av tester för covid-19 varit i fokus. Men vad är det som testas, hur tillförlitliga är de och vad ger de för svar?.

SVT - 2 timmar sedan

Knutson om målet på 100 000 tester: Där har regeringen misslyckats

Efter en vår med en borgfred i den svenska politiken kan det framöver bli en hårdare ton från oppositionen, menar SVT:s politikreporter Mats Knutson. När den mest akuta fasen börjar ta slut kan det börja komma skarpare kritik mot regeringens agerande under coronakrisen, som exempelvis frågan om testning. – Regeringen har talat om 100 000 tester i veckan, det har som max blivit 30 000.

SVT - 4 timmar sedan

Tegnells råd inför sommaren: Undvik nära kontakt med nya människor

Coronapandemin har gått längre i Sverige jämfört med våra grannländer och det kommer att dröja till i höst innan man på allvar kan dra några slutsatser kring vilken strategi som fungerat bäst. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell – och ger ett tydligt råd till alla svenskar som längtar till semester..

SVT - 5 timmar sedan

Anna och Patrik ställde in sitt bröllop – på grund av corona

Anna Broström och Patrik Jäger, i Stockholm, hade planerat att gifta sig under Kristi Himmelsfärdshelgen. Men på grund av den rådande coronapandemin bestämde de sig för att ställa in bröllopet och finna en ny lösning..

SVT - 8 timmar sedan

Här uppvaktar reportern sin mamma – som om det var 1920

För att fira mors dag i Sverige finns ingen riktig mall. Annat var det när konceptet lanserades i Sverige 1920. SVT:s reporter Max Schüllerqvist åkte till Uppsala för att hylla sin mamma Tina Jobs enligt de 100 år gamla principerna..

SVT - 9 timmar sedan

Nattens nyheter: 31 maj

SVT - 17 timmar sedan

Här testas vårdpersonalen för antikroppar

– Nu sticker det till. Blodprovet som tas ska visa om sjuksköterskan Rosanna Svensson har antikroppar mot coronaviruset..

SVT - 21 timmar sedan

Svensk journalist träffades av gummikula när polis sköt under demonstrationer i Minneapolis

Expressens USA-korrespondent Nina Svanberg träffades av en gummikula när polisen sköt mot journalister och demonstranter i Minneapolis natten till lördagen. – Jag föll ihop när det hände. Sen kom tårgasen som gör att man tappar orienteringen, säger hon..

SVT - 22 timmar sedan

SMHI varnar: Risk för skogs- och gräsbränder i stora delar av landet

Det är risk för skogsbrand i 25 distrikt uppger SMHI på lördagseftermiddagen. Läget kan dessutom förvärras på söndagen. – Det kommer att vara ganska blåsigt de närmaste dagarna och främst på söndag, säger SVT:s meterolog Tora Tomasdottir..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.