SVT > Inrikes

Friday, 29 May, 15:46

SVT - 22 maj 20 kl. 09:59

Mejlen avslöjar: Ministerns medarbetare ville vara med på kritiserade mötetRegeringskansliet har varit mer engagerat i processen för att tona ned kraven på munskydd på äldreboendet Serafen än vad som tidigare varit känt. En mejlkonversation visar att en av socialminister Lena Hallengrens (S) medarbetare erbjöd sig att medverka vid det möte där SKR skulle be fyra myndigheter om hjälp. Men han skulle sitta tyst..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Serafen, Lena Hallengrens, SKR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mejlen, avslöjar, Ministerns, medarbetareville vara med på , kritiserade, mötet
Expressen - 19 mar 13 kl. 23:12

Mejlen avslöjar SD-mannens kontakter

SD-mannen Patrik Ehn sparkades ut från partiet främst på grund av sina kontakter med högerextremister som tyska NPD. Expressen kan nu avslöja att kontakterna med NPD varit i betydligt större omfattning än tidigare känt. Han har bland annat bjudits in till fester, studiebesök och fått en ideologisk text spridd till de tyska högerextremisterna.

Expressen - 17 nov 14 kl. 06:37

Hitler-mejlen avslöjar SD:s försvars-expert

När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen var det Mikael Valtersson som blev chef för partiets riksdagskansli. I dag är han tung försvarspolitisk SD-företrädare med plats i den statliga Luftförsvarskommittén. Men Expressen kan nu avslöja att Valtersson i lönndom har skickat nazistpropaganda, kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn och gång på gång flörtat med nazistreferenser.

SVT - 23 jan 18 kl. 14:16

SVT avslöjar: S-medarbetare utreds för misstänkt trollkonto

Socialdemokraterna har inlett en intern utredning mot två medarbetare på partikansliet, som misstänks för att ha skapat ett fejkat twitterkonto. Båda är arbetsbefriade medan utredningen pågår..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Avslöjar: SDU-toppens tips till rasistsajten

Under torsdagen kunde Nyheter24 avslöja att Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson vid ett flertal tillfällen skickat tipsmejl till den numera nedlagda rasistiska sajten Politiskt Inkorrekt. Nyheter24 kan nu avslöja att även partiets ungdomsförbund, SDU, använt sig av den rasistiska sajten. LÄS MER: Avslöjar: Här tipsar nye SD-ledaren rasistsajten Ett flertal av mejlen som Nyheter24, via den före detta skribenten på Politiskt Inkorrekt Chang Frick, tagit del av är skickade av ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne.

Metro - 05 jun 13 kl. 15:20

Ex-anställd avslöjar Zyngas hemligheter

Stulna spelidéer och en usel affärsstrategi. Nu avslöjar en uppsagd medarbetare speljätten Zyngas....

Expressen - 10 apr 15 kl. 23:07

Grant Hacketts pappa avslöjar nu mordhotet

Efter att ha kämpat med sitt beroende av medicin mot sömnproblem gjorde Grant Hackett, 34, en sensationell återkomst till simningen. Nu avslöjar hans pappa, Neville Hackett, orsaken bakom beroendet. – Han blev hotad till livet av en känd medarbetare till kriminella, säger han till Daily Telegraph..

DN - 05 jan 18 kl. 22:08

Martin Gelin: Det vore ett misstag att vifta bort alla de skandaler boken avslöjar

I Michael Wolffs nya bok är i princip hela Donald Trumps stab övertygade om att presidenten är inkompetent, okunnig och olämplig för sitt ämbete. En av Trumps närmaste medarbetare kallar honom “en idiot omgiven av clowner”. Vissa av bokens påståenden bör tas med en nypa salt, men det vore ett misstag att vifta bort de skandaler boken avslöjar..

Aftonbladet - 22 nov 12 kl. 13:24

Mejlen avslöjar ? så begravdes bin Ladin

Expressen - 22 feb 17 kl. 12:08

Läckta mejlen avslöjar den svenske pampen

Sveriges olympiska kommitté anklagades för att ha vägrat lämna ut uppgifter till den så kallade astmautredningen i Norge. Nu har tidningen Dagbladet fått tag i mejl från SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo, där han förklarar varför han sa nej till utredarna. "Vi vill inte lämna ifrån oss några rutiner eller riktlinjer som kan tas ur sitt sammanhang", skriver Reinebo i mejlet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Anders Tegnell: Färre äldre insjuknar i covid-19

Antalet nya fall bland äldre har sjunkit under flera veckor. Det konstaterade statsepidemiolog Anders Tegnell under fredagens presskonferens. För att ytterligare förbättra situationen vill Folkhälsomyndigheten se en generösare provtagning och smittspårning på landets äldreboenden framöver..

SVT - 1 timme sedan

Partiledarna kräver coronakommission – snarast

En majoritet av riksdagspartierna vill att den coronakommission som regeringen annonserat ska tillsättas snarast. Om det inte sker hotar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson med att gå till konstitutionsutskottet. – Vi arbetar på ett underlag som partierna kommer få ta del av, säger statsministern Stefan Löfven..

SVT - 1 timme sedan

Gränsen mellan Norge och Danmark öppnas

Norge och Danmark har gjort upp om att öppna gränsen mellan länderna – men Sverige är ännu inte med i överenskommelsen..

SVT - 1 timme sedan

Löfven: Skolorna öppnar till hösten

Folkhälsomyndigheten lyfter sin rekommendation om distansundervisning. Det innebär att eleverna kan återvända till undervisning på plats i gymnasium och på högre utbildningar till hösten..

SVT - 3 timmar sedan

Äntligen – nu kommer högsommarvärmen

Är du redo för högsommarvärmen? Nu kommer den. Det hälsar meteorolog Nils Holmqvist som berättar om årets högsta temperaturer.

SVT - 5 timmar sedan

Ny tillfällig lag för restauranger ska minska smittspridningen

Regeringen föreslår en ny tillfällig lag där kommunerna får större befogenheter och mer ansvar för att kontrollera att restauranger och pubar följer smittskyddsrestriktionerna. Lagen föreslås träda i kraft redan på måndag. – Beslutet i enskilda ärenden flyttas från smittskyddsläkaren till kommunen, säger Mikael Damberg..

SVT - 6 timmar sedan

Beslut om Palmeutredningen kommer före 1 juli

Beslut om Palmeutredningen kommer före den 1 juli, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande..

SVT - 6 timmar sedan

Åkesson: ”Tror att vi missgynnas i sådan här kriser”

Efter att ha varit Sveriges största parti i opinionsmätningarna i februari har Sverigedemokraterna tappat nästan 6 procentenheter av stödet. Partiledare Jimmie Åkesson förklarar tappet med den rådande corona-krisen och en utebliven politisk konflikt. – Regeringen har gynnats, precis som regeringar gör i kristider, säger han..

SVT - 7 timmar sedan

Myndigheten ville slippa ”svår debatt” om munskydden – framgår av raderat mejl

Arbetsmiljöverket har upprepade gånger förnekat att man skulle ha backat inför påtryckningar om munskydden på äldreboendet Serafen. I ett internt mejl försvaras dock myndighetens ändrade position – med att man vill undvika ”en svår debatt”. Mejlet har senare raderats.

SVT - 8 timmar sedan

”Vi som har sett de här bilderna kan inte förstå polisens våld”

Demonstranter i Minneapolis kräver att de fyra poliserna som orsakade George Floyds död ställs inför rätta. Men myndigheterna uppger att man i nuläget saknar underlag för att agera mot poliserna. – Det är något som människorna här inte accepterar, säger SVT:s korrespondent på plats vid demonstrationerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.