SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 25 May, 18:53

SmålandsPosten - 22 maj 20 kl. 09:38

Växjö: Stora fastigheten ska jämnas med marken: ”Rivningen har smygstartat”Efter flera år av förfall ska den gamla hotellbyggnaden vid Fagrabäcksrondellen nu bort. – Vi har smygstartat rivningen, säger APP:s projektchef Tobias Johansson..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Fagrabäcksrondellen, APP, Tobias Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VäxjöStora , fastighetenska , jämnasmed , marken, Rivningenhar , smygstartat
BT - 05 nov 14 kl. 06:06

Fallfärdigt hus ska jämnas med marken

BT har besökt fyra hus som sett bättre dagar. Två av dem är nu på väg att förändras. I många år har en villa på Sörmarksgatan stått och förfallit.

Kristianstadsbladet - 07 apr 13 kl. 11:55

Kommunen ska sälja marken i Vä

Foto: Tommy Svensson
Statliga Specialfastigheter föreslås nu få köpa marken i Vä som avsatts för det så kallade storfängelset. Men priset för det drygt 50 hektar stora området, 2,5 miljoner, är endast en bråkdel av vad som tidigare har diskuterats.
Kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP) är nöjd med uppgörelsen med Specialfastigheter, som bygger och förvaltar bland annat säkerhetsklassade byggnader för Kriminalvården, Rikspolisstyrelsen och Statens institutionsstyrelse.?

Skånskan - 19 dec 19 kl. 20:00

Skola kan jämnas vid marken nästa år

Skurup Bygg- och miljönämnden har beviljat Skurup Kommunala att få lov att riva Mackleanskolan.
– Det behöver inte betyda att vi river hela skolan, det kan vara delar av den också, säger vd Jane Bergman.Nämnden har nyligen lämnat grönt ljus till det kommunala bolaget som äger den gamla skolfastigheten, att det är okej att riva den.

Kristianstadsbladet - 19 jan 11 kl. 02:00

Stor risk att marken är förorenad

Foto: Lasse Ottosson
Marken under Yllan är med stor risk förorenad.
När AB Skånska Yllefabriken startade kring år 1900 var inte miljön det första man tänkte på. Så processvattnet i textilfabrikens färgeri, innehållande färger, blekningsmedel och malbekämpningsmedel, gick orenat rätt ut i Helge å.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 10:00

Läckande oljecistern lyftes upp ur marken

Foto: Sara Johari
En bortglömd oljecistern från 1957 har hittats på Hesekillegatan norr om Hedvägen. Botten har rostat sönder och det har läckt ut ett antal farliga ämnen i marken. I går lyftes cisternen bort.

ÖstersundsPosten - 07 jul 15 kl. 14:28

Nu ska Ljungås jämnas med marken

För 15 år sedan såldes den stora fastigheten till ett privat företag i Stockholmstrakten. Det företagets plan var att använda byggnaden i en större turismsatsning i Åsarna..

Skånskan - 11 feb 16 kl. 14:00

Marken i USA får säljas om fyra år

FRÄNNINGE I sitt testamente lämnade Anders Persson 160 acres mark i North Dakota till Fränninge församling, idag Vollsjö församling. Om fyra år får den säljas.– Församlingen fick marken 1970 och 50 år senare får den säljas enligt testamentet, säger Lars Ohlsson, ordförande i kyrkorådet i Vollsjö församling.

YLE - 03 feb 17 kl. 14:10

Överby Trädgårdsskola förorenade marken i över tio år – kommuner tvingas till jätteskadestånd

Från slutet av 1980-talet till början av 2000-talet har olja läckt ut på marken i Översta i Esbo där Överby Trädgårdsskola tidigare hade en verkstad. Esbo tingsrätt dömer nu samkommunen, som har drivit skolan, att betala hundratusentals euro i skadestånd till en senare markägare. Det är Svenska Småbruk och egna hem Ab som har dragit Samkommunen för huvudstadsregionens svenskspråkiga yrkesskolor inför rätta.

GöteborgsPosten - 29 jun 18 kl. 00:55

1 300 000 kronor blev priset när fastigheten på Långaveka 114 i Glommen bytte ägare

Mathias Svensson, 43, och Cecilia Hall, 35, från Sjömarken, har köpt fastigheten på Långaveka 114 i Glommen av säljaren Emma Gustavsson och Per Stahle. Köpesumman blev 1 300 000 kronor och de nya ägarna tog över marken i juni 2018. Tomten är 612 kvadratmeter stor..

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:18

Marken för äldrebondet sämre än väntat

Bara en månad efter första spadtaget för nya äldrebondet på fastigheten Senioren stöter byggnationen på problem. Marken är klart sämre än väntat och stora massor måste grävas ur och fyllas upp på nytt. Det kostar både tid och pengar..

ÖstersundsPosten - 25 aug 15 kl. 11:36

Kyrkans ultimatum: Betala för marken eller flytta husen

Historien om de fyra fritidshusen på kyrkans mark i Hotagen sträcker sig långt tillbaka i tiden. Husen har stått på så kallad ofri grund, och det råder delade meningar kring villkoren för detta, om det är exempelvis är tomträttsavtal eller nyttjanderättsavtal som gäller. Kyrkorådet har hur som helst erbjudit fritidshusägarna att köpa loss marken som husen står på, i samband med att hela fastigheten säljs, alternativt att erbjuda dem ett arrendekontrakt.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fransson ska förklara dopningen: "Tufft läge"

Dopingkommissionen yrkar på fyra års avstängning. Nu är det upp till dopingnämnden att fastställa domen för brottaren Jenny Fransson..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Regeringens kandidat vann valet i Burundi

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Rederiet Göta kanal ställer in kryssningar

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Olycka: Moped körde in i bil - en till sjukhus

En person har förts till sjukhus efter att en moped kört in i en bil i Ljungby..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

I väntan på börsen – ny ägare slickar i sig delar av glassbolaget

Lohilo Foods skjuter på börsnoteringen på grund av coronapandemin. I stället tillför Santhe Dahl Invest tio miljoner kronor i en riktad nyemission..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Svenskarna förflyttar sig mer – "massiv ökning"

Sedan ett par veckor tillbaka har svenskarna i allt högre grad börjat vara ute och röra på sig i samhället igen – och den uppåtgående trenden fortsätter. Rörligheten har ökat i stora delar i landet, samtidigt var folk försiktigare jämfört med Kristi himmelsfärdshelgen i fjol..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

GCT ställer in säsongen – återkommer nästa år

Här är nästa smäll för redan ekonomiskt hårt ansatta elitryttare. Penningstinna Global Champions Tour stryker samtliga tävlingar i år på grund av coronapandemin..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pressen på Haaland i tyska toppmötet

Robert Lewandowski gör som han brukar göra år ut och år in – öser in mål för sitt Bayern München. Med 27 mål på 25 matcher hittills toppar han skytteligan. Erling Braut Haaland är en bra bit efter – men inte om målsnitt per match får gälla.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Produktionsbolag får 30 miljoner i stöd

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.