Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 27 May, 05:00

Dagens Medicin - 22 maj 20 kl. 09:40

Italienska dödsfall i covid-19 kan vara rejält underskattadeAntalet som avlidit i sviterna av det nya cororonaviruset i Italien kan vara nästan 19 000 fler än den officiella dödssiffran på 32 000, varnar en myndighet i landet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienska, dödsfalli , covid-19kan vara rejält , underskattade

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Viss planerad vård kan tas upp i Stockholm

Viss planerad vård kan återupptas igen i hårt coronadrabbade Region Stockholm. Men den kräver i så fall klartecken från den regionala särskilda sjukvårdsledningen..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Fler måste testas för att trycka ner smittan”

Antalet personer som testades för coronasmitta sjönk förra veckan – och nu meddelar Folkhälsomyndigheten att det kanske inte behövs 100 000 tester i veckan. Men professor Tove Fall anser att alla med symtom bör testas för att trycka ner smittan..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

96 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 96 personer som smittats av det nya coronaviruset har rapporterats döda i Sverige. Dödssiffran stiger därmed till 4 125 personer, enligt Folkhälsomyndighetens statistik..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Vårdanställda får extrapengar för vård av covid-19-patienter

500 kronor extra per arbetspass. Västra Götalandsregionen inför en extra ersättning till medarbetare som arbetar i skyddsutrustning med covid-19-patienter på regionens sjukhus..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Besöken inom psykiatrin har ökat

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har kartlagt utvecklingen inom barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatrin, och funnit att antalet besök ökat med 920 000 totalt för hela landet mellan 2016 och 2019..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Syftet styr val av tester vid covid-19

Det finns ett stort utbud av tester för covid-19. Men Folkhälsomyndigheten håller fast vid PCR-tester och plattformstester för sina data. Skälen är flera..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot covid-19

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Akademiska ökar antalet operationer

Akademiska sjukhuset i Uppsala har kunnat börja öka sin operationskapacitet. Men normalläge blir det tidigast i höst.  – Fram till i dag har vi tappat 1 800 operationer som borde ha gjorts, säger Stefan Hjulström, produktionschef..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

Riksdagen vill ändra reglerna så att de gratisluncher vårdperonal får av restauranger inte ska förmånsbeskattas..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

”Flera saknar diagnos eller är felbedömda”

Med ökad kännedom om EDS/HSD kommer medvetenheten hos styrande politiker om behovet av regionala centra att växa fram, skriver Birgitta Larsson Lindelöf, förbundsordförande i EDS Riksförbund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.