UNT > Lokalt

Thursday, 28 May, 02:37

UNT - 22 maj 20 kl. 09:25

Pelling protesterar mot uteblivet flyktingbidragUppsala får bara en bråkdel av de flytingpengar Migrationsverket lovat. Nu klagar kommunen till regeringen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Migrationsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pelling, protesterarmot , uteblivet, flyktingbidrag
Skånskan - 27 aug 16 kl. 14:00

Eslöv protesterar mot sänkta flyktingbidrag

ESLÖV Eslöv sällar sig nu till de många svenska kommuner som protesterar mot att regeringen vill sänka statsbidragen för de ensamkommande flyktingbarnen. Om förslaget går igenom motsvarar det en årlig merkostnad för Eslöv på 30 miljoner kronor, vilket motsvarar en skattehöjning för medborgarna på 50 öre per hundralapp de tjänar.Det är i en promemoria som regeringen redogör för hur den vill sänka ersättningen för kommunplacerade ensamkommande barn och ungdomar.

SVT - 04 apr 17 kl. 22:12

Lisa Pelling (S): ”Jag saknar empati från partistyrelsen”

Det råder en intern strid inom Socialdemokraterna, som har kongress i helgen, om huruvida man ska behålla eller ompröva den rådande migrations- och flyktingpolitiken. I Aktuellt möttes Widar Andersson (S) och Lisa Pelling (S) som företräder helt olika uppfattningar. – Man saknar empati i partistyrelsens skrivningar, säger Lisa Pelling medan Widar Andersson trycker på att Sverige har ”jättebroblem med integrationen..

UNT - 24 aug 11 kl. 12:07

Pelling kräver svar om kulturcentrum

När får Sävja sitt utlovade kulturcentrum? Den frågan kräver det socialdemokratiska kommunalrådet Erik Pelling svar på som på onsdagen lämnade in en interpellation till barn- och ungdomsnämndens ordförande, Cecilia Forss (m)..

UNT - 26 okt 11 kl. 18:00

Pelling drabbad av hackning

Över hundratusen svenskar beräknas ha fått sina lösenord hackade i en massiv nätattack. Kommunalrådet Erik Pelling (S) är en av många drabbade..

UNT - 21 jan 14 kl. 14:04

Pelling kritisk till neddragningen

"Ett steg i fel riktning". Det tycker kommunalrådet Erik Pelling (S) om SJ:s nedskärningar..

UNT - 27 dec 14 kl. 11:12

Erik Pelling: Fantastiskt

Erik Pelling (S) visste ingenting om den överenskommelse som annonserades på lördagsförmiddagen, men säger att det gått att ana att något var i görningen..

UNT - 27 dec 14 kl. 11:12

Pelling (S): Fantastiskt

Erik Pelling (S) visste ingenting om den överenskommelse som annonserades på lördagsförmiddagen, men säger att det gått att ana att något var i görningen..

UNT - 30 nov 99 kl. 00:00

Pelling: "Vi har inte gjort tillräckligt"

Kommunalrådet Erik Pelling (S) känner igen bilden som Uppsalapolisens Christer Nordström tar upp: ensamkommande ungdomar som driver omkring på stan, utan sysselsättning..

UNT - 20 apr 16 kl. 14:16

Pelling ny bostadsminister?

Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala pekas ut av tidningen Fastighetsnytt som en tänkbar kandidat att ta över posten som bostadsminister efter avgående Mehmet Kaplan (MP)..

UNT - 13 maj 16 kl. 19:47

Här är oddset på Erik Pelling

Oddset på att Uppsalas kommunalråd Erik Pelling (S) tar plats i regeringen sätts till 5,00 av spelbolaget Unibet..

Fler nyheter från UNT

UNT - 5 timmar sedan

Här är Uppsalas dyraste gator

Uppsalas dyraste bostäder ligger på Vasagatan och Klangs gränd, beroende på hur man räknar..

UNT - 6 timmar sedan

Brand i bostadshus – rökdykare är på plats

En brand utbröt på onsdagskvällen i en villa i Skepptuna öster om Märsta. Det var ett stort hus som brann och Räddningstjänsten jobbade med både ut- och invändig släckning..

UNT - 6 timmar sedan

Ung man döms för rånförsök i p-garage

En ung man döms för försök att råna en tonåring i ett parkeringsgarage..

UNT - 6 timmar sedan

Mamma tog barnet från pappan – döms

En mamma höll sitt barn borta från pappan, som hade ensam vårdnad, i ett halvår. Hon döms nu för gärningen..

UNT - 6 timmar sedan

Kråkor sprider skräck i bostadsområde

Ett par argsinta kråkor har börjat gå till attack mot skolelever och boende i ett område av Nyby i Uppsala. Flera har kontaktat kommunen för att få hjälp, men de väljer att låta fåglarna vara..

UNT - 7 timmar sedan

Villainbrott utanför Österbybruk

När villaägaren i Film norr om Österbybruk kom hem till bostaden var ett av källarfönstren uppbrutet. Exakt vad förövaren kom över är än så länge okänt..

UNT - 7 timmar sedan

Ölfestivalen skjuts fram: "Vi hoppades in i det sista"

27 juni var premiären tänkt för Uppsalas senaste ölfestival: Uppsala Craft Beer Festival, men med en knapp månad kvar har arrangörerna nu bestämt sig för att skjuta upp kalaset till nästa år..

UNT - 8 timmar sedan

Klart för gåva till kommunanställda som ska lyfta city

Nu är det klart. Uppsalas kommunanställda får en sommargåva på 500 kronor att stötta handeln med. Men risken är att pengarna går till dem som inte behöver, säger kritiker..

UNT - 8 timmar sedan

Receptionisterna får pris för sitt fina bemötande

De jobbar i frontlinjen och möter dagligen människor som är i behov av ekonomisk hjälp och ibland är desperata. Nu får de som jobbar i receptionen på socialförvaltningen kommunens årliga omsorgspris..

UNT - 9 timmar sedan

Svenska spel ger bidrag till Sigtunaklubbar

Corona har gjort det kämpigt för idrottsföreningar. Därför delar Svenska spel via initiativet Gräsroten ut över tre miljoner i förskott till nästan 400 föreningar i Stockholms län, bland annat Sigtuna IF och Sigtuna Märsta GK..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.