Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 03 June, 15:37

Sydsvenskan - 22 maj 20 kl. 09:22

Lund kanske inte är smartast, men klart bästI den eviga dragkampen mellan Lund och den där andra staden är vetenskapen alltid på vår sida..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundkanske inte är , smartastmen klart , bäst
Helsingborgs Dagblad - 18 dec 15 kl. 19:50

Smartast och snabbast vinner.

Nästa hållplats för spårvägen blir Lund. Det omstridda beslutet är nu klubbat i fullmäktige – och genast överklagat. Bidraget från staten stannar vid 40 procent, 298 miljoner.

Dagensanalys.se - 12 okt 17 kl. 09:31

Googles AI är smartast, men hur smart är det egentligen?

Allt fler pratar om smarta system och AI, men hur smarta är de egentligen? En ny studie som forskare från Cornell-universitetet i USA genomfört visar att Googles AI är smartast av de AI som finns tillgängliga för allmänheten. Däremot ligger de fortfarande markant under en genomsnittlig 18-årings intelligens.

BT - 13 apr 14 kl. 12:01

"Sara är smartast i Sverige"

I gammal form men mycket är nytt för Sara Lidén. Och gamle tränaren Torbjörn Nilsson ser sin spegelbild i den förre Dalsjöforsspelaren. Mellan Sara Lindén och den allsvenska premiären skiljer det endast två träningspass på Valhallas konstgräs.

BT - 13 apr 14 kl. 12:01

"Sara är smartast i Sverige"

I gammal form men mycket är nytt för Sara Lidén. Och gamle tränaren Torbjörn Nilsson ser sin spegelbild i den förre Dalsjöforsspelaren. Mellan Sara Lindén och den allsvenska premiären skiljer det endast två träningspass på Valhallas konstgräs.

Eurosport - 20 jul 13 kl. 14:56

Fotboll - Champions League - Bråk om Bangura: "Gör smartast i att inte spela"

Elfsborg kan få möta Celtic i Europa-spelet. Mohamed Bangura är utlånad från Celtic till Elfsborg, vilket Celtictränaren uttalat sig om. "Jag tror han gör smartast i att inte spela".

SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 08:10

Linda Leopold: Smartast i världen ? IQ-sällskapen från insidan

Jag minns en skolavslutning då de elever som varit exceptionellt duktiga i sport kallades upp på aulans scen. Den elev som hade bäst betyg i alla teoretiska ämnen ombads gå till rektorsexpeditionen efter ceremonin. Det kunde minsann inte premieras i aulan.

Nyteknik - 03 mar 15 kl. 08:35

Hur lagrar jag energi från sol och vind smartast?

TEKNIKFRÅGAN. Hur lagrar jag energi från sol och vind på smartast sätt? Ge besked i Ny Tekniks Teknikfråga..

Expressen - 27 nov 15 kl. 07:00

Prylarna som är smartast att köpa under julreorna

Vill du få ut mesta möjliga av dina pengar i årets julhandel och reor? Då gäller det att ha koll – somliga prylar är smartast att köpa redan under Black Friday, och när julruschen är som värst kan du till och med tvingas betala mer. – Vissa produkter stiger i pris under julhandeln, säger sajten Prisjakts Magnus Bengtsson till Dina Pengar..

Expressen - 27 jan 16 kl. 10:03

Bästa tipsen: Så vabbar du smartast

Det finns fog för att februari kallas för vabruari av småbarnsföräldrarna. I februari i fjol tog Sveriges föräldrar ut sammanlagt 680 000 vabdagar - en ökning på cirka 30 procent jämfört med snittmånaden. Här är de bästa tipsen för att vabba smartast.

SvD - 13 apr 16 kl. 14:29

Tre råd: Så utnyttjar du nya rut smartast

Regeringen utökar rut-avdraget, men att veta vilka tjänster som omfattas i och med förändringen är inte helt lätt. SvD Näringsliv ger dig koll på de nya avdragen och hur du smartast använder dem. .

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Oro för avslappnade turister i Skåne

Det finns risk för att utländska turister slappnar av alltför mycket och struntar i virusrekommendationerna, varnar den skånska länsstyrelsen inför sommaren. Skåne kan locka till sig många danska och tyska turister i sommar, tror Turism Skåne. I en läge.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Stort tapp för Volvo Cars även i maj

Volvo Cars börjar se en viss ljusning i coronapandemin. Den globala försäljningen i maj minskade visserligen med 25,5 procent jämfört med samma månad i fjol, men det finns också tecken på återhämtning, uppger biltillverkaren i ett pressmeddelande. I Kin.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

USA-protester: ”Väntar oss ökning” av virusfall

Över hela USA har tusentals människor den senaste veckan slutit upp i en protestvåg mot rasism och polisvåld – mitt under rådande pandemi. Läkare varnar för att protesterna är en grogrund för ny smittspridning – och att tårgas kan göra att viruset sprid.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Minnesord om Gunnar Syréhn

Gunnar Syréhn, Malmö, har avlidit i en ålder av 82 år..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Minnesord om Per Johan Gustafsson

Professor Per Johan Gustafsson, Lund, har avlidit vid en ålder av 67 år..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Omstridda förslag kan ändra las rejält

Förslagen från regeringens utredare av anställningsskyddet är inte småpotatis. Om fack och arbetsgivare inte lyckas göra upp om något annat kan det innebära stora förändringar för anställda och företagare. Inte konstigt att debatten redan rasar.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Dubbelt så dyrt när Region Skåne panikhandlade skyddsutrustning

Dubbelt så dyrt när Region Skåne panikhandlade skyddsutrustning.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Stenson hoppas på Ryder Cup-besked snart

Ställs Ryder Cup in eller blir det av – och i så fall med eller utan publik? Henrik Stenson är en av många som undrar. "Hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid", skriver han till TT.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Nu slår Italien upp portarna för turister

Lagom till sommarsemestrarna öppnar Italien sina gränser på onsdagen. Besökare från alla EU-länder samt Storbritannien är välkomna att resa in i landet utan att behöva sitta i karantän. Förhoppningen är att turismen ska hjälpa till att bygga upp ekonomi.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Fortsatt uppåt på Asienbörser

Veckans uppgång på ledande börser i Asien fortsätter i den tidiga onsdagshandeln. I Tokyo hade Nikkei 225-index stigit över 1,5 procent efter ett par timmars handel, medan det bredare Topixindexet klättrade nästan 0,9 procent. Kända japanska varumärken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.