Nyan > Svenskfinland

Saturday, 30 May, 01:09

Nyan - 22 maj 20 kl. 09:19

Restauranger får välja jämförelsemånaderNu är det klart: Restauranger får själva välja referensmånader när stödet till restaurangen räknas ut.
Grundlagsutskottet har ställt det villkoret för stödet, baserat på grundlagens jämlikhetsparagraf. Att alla ska behandlas jämlikt är en av grundlagens hörnpelare. Det är också med hänvisning till jämlikhetskravet som grundlagsutskottet i tisdags ställde krav på att restauranger själva ska få välja vilka månader som ska fungera som referens när stödet räknas ut. Det berättar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström för Nya Åland.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Mats Löfström, Nya Åland, Löfström, Åland, TEXT, Harald, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Restaurangerfår , välja, jämförelsemånader

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Löfström vill få hem isolerade sjömän

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) har lämnat in ett spörsmål till regeringen om det hundratal finländska besättningsmedlemmar som nu är isolerade på sina fartyg till följd av covid-19-pandemin. Det skriver Svenska Folkpartiet i ett pressmeddelande. – Ovissheten om när besättningarna kan åka hem är stor och rapporter finns om besättningsmedlemmar som nu varit ombord flera månader efter att det var tänkt att de skulle mönstra av.

Nyan - 7 timmar sedan

Dansk jazz från legendariskt musikhus

I kväll fredag klockan 19 bjuder Nordens institut på Åland (Nipå) på en streamad jazzkonsert från Dexter Jazzhus i Odense. .

Nyan - 8 timmar sedan

Regeringen tillåter inrikesresor

Finlands regering har gett nya direktiv till medborgarna om inrikesresor: Man får resa inrikes så länge man iakttar direktiven kring hälsa och säkerhet. Beslutet gavs av statsrådet vid 17.37 på fredagseftermiddagen.

Nyan - 9 timmar sedan

ÅU ingår samarbetsavtal för unga

Ligaklubben Åland United har ingått ett så kallat samarbetsavtal med IK Myran från Nedervetil i Österbotten. Avtalet gäller för spelare upp till 18 års åldern och har därmed rätt att representera både ÅU och IK Myran i tävlingsmatcher under säsongen 2020. ”Detta är ett gott komplement till farmavtalet med IFK Mariehamn och ger oss ännu mer flexibilitet då det gäller att finna ändamålsenliga lösningar för våra unga spelare”, skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Ett nytt coronafall

Ett nytt coronafall på Åland har registrerats. Det är nu total 14 bekräftade fall. 972 personer har provtagits.

Nyan - 11 timmar sedan

Micke bjöd elever på Robinsontårta

Sexorna i Ödkarby skola i Saltvik fick en överraskning i går. .

Nyan - 14 timmar sedan

Faktura till ÅHS polisanmäld

Ålands hälso- och sjukvård har polisanmält vad man misstänker är en falsk faktura. .

Nyan - 14 timmar sedan

Skogsbrandsvarning på Åland

  Skogsbrandsvarning är nu utfärdad för landskapet Åland, Det beskedet kommer landskapsalarmcentralen med idag, fredag 29 maj, klockan 12.                      TEXT: Anna Björkroos anna.bjorkroos@nyan.

Nyan - 15 timmar sedan

Kapellskärsbussen går inte ännu

Passagerartrafiken på Viking Lines Rosella mellan Mariehamn och Kapellskär återupptogs i tisdags men någon anslutningsbuss från Kapellskär till Stockholm går inte. Från månadsskiftet utökas trafiken med turer alla dagar utom söndagar. Lördagar körs två turer, från Mariehamn klockan 7.

Nyan - 16 timmar sedan

Viking Line fick likviditetsstöd

Landskapsregeringen har beviljat Viking Line ett så kallat utökat likviditetsstöd om 20 procent, dock högst 800 000 euro, av beviljad likviditetskredit. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.