SVT > Inrikes

Sunday, 07 June, 02:02

SVT - 22 maj 20 kl. 09:11

Professorn om att Sverige har högst coronadödstal per invånare: ”Inte rätt att räkna per capita”Enligt statistik från Our world in data har Sverige den senaste veckan haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare. Men att räkna dödstalen per capita ger inte en rättvis bild, det menar vaccinforskaren och professorn Matti Sällberg. – Jag tror inte att det är riktigt rätt att räkna per capita. Som det har illustrerats så är ju spridningen olika i olika länder, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Our, Matti Sällberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professornom att , Sverigehar , högst, coronadödstal, per, invånare, Inte rätt att räkna per capita
SVT - 21 maj 20 kl. 22:02

Den senaste veckan har Sverige högst coronadödstal per invånare

Den senaste veckan har Sverige haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare, enligt statistik från Our world in data. Men jämförelsen ifrågasätts från svenskt håll. – Det är inte så enkelt att jämföra antal döda eftersom länderna räknar på olika sätt, säger statistikprofessor Dan Hedlin..

Aftonbladet - 29 maj 20 kl. 16:58

Tegnell om allvarliga läget - fjärde dagen med högst dödstal

▸ I dag fredag har Sverige för fjärde dagen i rad högst dödstal i världen i covid-19, enligt University of Oxford..

DN - 20 maj 20 kl. 21:51

Sverige har högst dödstal senaste veckan - vad betyder det?

Under de senaste sju dagarna har Sverige haft högst dödssiffror i världen, sett till befolkningsmängd, enligt statistik från….

GöteborgsPosten - 27 maj 20 kl. 18:08

Sverige hade återigen högst dödstal i världen av corona

Tegnell: "Förskräckligt att vi har så höga dödstal".

Expressen - 21 maj 20 kl. 16:10

Statistik: Sverige har högst dödstal i världen

Sett till den senaste veckans genomsnitt har nu Sverige flest dödsfall per capita i hela världen.  Detta enligt siffror från Oxford university och statistiksajten Our world in data. Men statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är svårt att göra jämförelse i detta stadium.

FriaTider - 31 maj 20 kl. 14:14

Forsatt världshögst dödstal i Sverige

Aftonbladet - 27 maj 20 kl. 17:01

Sverige hade världens högsta dödstal - igen

▸ I dag onsdag har Sverige återigen rapporterat högst dödlighet i världen i covid-19, enligt University of Oxford..

BT - 07 jan 15 kl. 06:01

Fortsatt låga dödstal i trafiken

Vägtrafiken tog 275 liv i fjol enligt preliminär statistik. Det är visserligen en liten ökning, men fortsatt på samma nivå som under andra världskriget. De svartaste trafikåren i Sverige var 1965 och 1966.

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 15:27

SCB har ändrat sin rubrik till århundradets

SCB har nu ändrat sin tidigare rubrik från "årtusendets högsta dödstal" till "århundradets högsta" men verkar inte veta om bruket av årtusendets är missledande.
Tangentbord.Bloggen mailade SCB:s pressansvarige angående rubrikvalet kring dödstalen (bloggens mail är nu rättstavat):"Hej!

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 12:33

SCB: Överdödligheten fortsätter stiga - högsta dödstalet enskild vecka på tjugo år

Överdödligheten i Sverige ser ut att fortsätta stiga på grund av coronaviruset. SCB skriver även att man mätt upp "årtusendets högsta dödstal", varför man nu väljer en sådan rubriksättning när det handlar om de senaste 20 åren.
Antal döda per månad i Sverige 2017 - 2020.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut. – Frågan är inte längre om saker kommer att förändras, utan hur..

SVT - 4 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver att statsepidemiolog Anders Tegnell avgår..

SVT - 4 timmar sedan

Kungen: Viljan att hjälpa största tillgången

Kung Carl Gustaf hyllade svenskarnas insatser under coronapandemin i sitt nationaldagstal. – Beundransvärda och heroiska insatser har gjorts..

SVT - 8 timmar sedan

Rekordkostnader för privata vårdappar under coronapandemin ​

Under coronakrisen har allt fler valt att söka vård digitalt för att undvika smittsamma situationer, bland annat hos privata vårdappar. Det har fått regionernas kostnad för de privata vårdapparna att öka rejält, vilket oroar redan ekonomiskt tyngda regioner..

SVT - 9 timmar sedan

Här är platserna där du smittas av coronaviruset

Över 43 000 personer har hittills konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige och över 4 500 har dött. Men var någonstans är risken störst att folk smittas? Och hur undviker man att smittas på de platserna?

SVT - 13 timmar sedan

Efter corona – färre nya poliser

Polisutbildningen riskerar få många tomma platser även i höst. Inrikesminister Mikael Damberg (S) skyller på coronasmittan. – Jag är helt övertygad om att vi hade klarat målet om inte rekryteringsmyndigheten tvingats totalstoppa all verksamhet i mars, säger han..

SVT - 14 timmar sedan

Därför råder det flaggmani hos regeringen

Det råder flaggmani i regeringen. Sedan coronautbrottet har nästan alla våra politiker velat synas tillsammans med en svensk flagga. Vad handlar det här nya flaggvurmandet om?.

SVT - 14 timmar sedan

En ovanligt ovanlig nationaldag

Firanden som ställs in och ceremonier som inte blir av — nationaldagen blir en nedtonad tillställning i spåren av coronakrisen. Men vi hade i alla fall tur med vädret! Eller?

SVT - 21 timmar sedan

Antalet IVA-vårdade är nu under 300

Fredagens presskonferens var första gången som Socialstyrelsen kunde berätta att antalet personer som intensivvårdas för covid-19 är under 300. Senast det skedde var den 31 mars. Kurvan för IVA-vårdade är den som tydligast visar trenden i Sverige har statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare sagt, och att det därför är glädjande att den går åt rätt håll..

SVT - 22 timmar sedan

Missförstådda bålgetingen förvirrar svenskarna

Anticimex spår en getingtät sommar i år, och i sociala medier delas tips på hur man kan mota bort dem från trädgården. Men getingexperten Niklas Johansson menar att vi inte står inför en anstormning av getingar – däremot kan den svenska bålgetingen dyka upp på helt nya platser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.