Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 27 May, 05:08

Dagens Medicin - 18 maj 20 kl. 15:32

Folkhälsomyndigheten om intensivvårdsfall: Positiv trendTrenden vad gäller antalet intensivvårdade på grund av covid-19 ser positiv ut, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. Och nästa vecka väntas nya besked vad gäller restriktioner för 70-plussare..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhälsomyndighetenom , intensivvårdsfall, Positiv, trend
DN - 29 mar 20 kl. 23:33

Tegnell ser positiv trend – men siffror kan släpa efter

Folkhälsomyndigheten ser en positiv utveckling i arbetet mot smittspridningen av det nya coronaviruset..

Aftonbladet - 18 maj 20 kl. 14:03

Tegnell om intensivvård: Positiv trend

▸ Totalt 3 698 personer har avlidit i sviterna av covid-19 i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik..

SVT - 17 apr 20 kl. 15:26

Folkhälsomyndigheten: “Om vi inte håller ut finns en stor risk att vi får en ökning igen” 

I Sverige har nu totalt 1400 personer avlidit med covid-19. Och trots att ett stort antal människor dör varje dag talar Folkhälsomyndigheten om en nedåtgående trend.  – Även om vi ser en utplaning är det oerhört viktigt att vi håller i de rekommendationer, riktlinjer och krav som ställs på oss, säger Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten.

DN - 15 apr 20 kl. 15:02

Folkhälsomyndigheten: ”Är försiktigt positiv”

Ytterligare 170 personer har avlidit i covid-19. Trots den höga dygnssiffran menar Folkhälsomyndigheten att färre avlidit den senaste….

SVT - 05 maj 20 kl. 17:23

Färre personer söker intensivvård: ”Tydligt att det går neråt”

85 nya svenska dödsfall relaterade till sjukdomen covid-19 har rapporterats in det senaste dygnet meddelar Folkhälsomyndigheten. Men en positiv signal är att färre nu söker intensivvård för sjukdomen. – Det gäller antalet nya inläggningar per dag, säger Anders Wallensten..

SmålandsPosten - 09 apr 20 kl. 15:09

Nästan 800 virusdöda i Sverige: "Hyfsat stabil trend"

Nästan 800 människor har avlidit i virussjukdomen covid-19 hittills, enligt Folkhälsomyndigheten. Statsepidemiolog Anders Tegnell uppskattar att var tionde till var tjugonde person i landet bär på viruset. – I Sverige har vi en hyfsat stabil trend, säger han..

BT - 07 jan 18 kl. 21:57

Färre knarkdöda - trend bruten

Den narkotikarelaterade dödligheten i Sverige minskade i fjol efter att under flera år ha ökat kraftigt, rapportera Svenska Dagbladet som tagit del av opublicerad statistik från Folkhälsomyndigheten. Sedan 2006 har den narkotikarelaterade dödligheten ökat kraftigt i Sverige.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 07 jan 18 kl. 21:57

Färre knarkdöda – trend bruten

Den narkotikarelaterade dödligheten i Sverige minskade i fjol efter att under flera år ha ökat kraftigt, rapporterar Svenska Dagbladet som tagit del av opublicerad statistik från Folkhälsomyndigheten. Sedan 2006 har den narkotikarelaterade dödligheten ö.

SmålandsPosten - 07 jan 18 kl. 22:01

Färre knarkdöda - trend bruten

Den narkotikarelaterade dödligheten i Sverige minskade i fjol efter att under flera år ha ökat kraftigt, rapporterar Svenska Dagbladet som tagit del av opublicerad statistik från Folkhälsomyndigheten. Sedan 2006 har den narkotikarelaterade dödligheten ökat kraftigt i Sverige.(TT).

Sydsvenskan - 07 jan 18 kl. 21:57

Färre knarkdöda – trend bruten

Den narkotikarelaterade dödligheten i Sverige minskade i fjol efter att under flera år ha ökat kraftigt, rapporterar Svenska Dagbladet som tagit del av opublicerad statistik från Folkhälsomyndigheten. Sedan 2006 har den narkotikarelaterade dödligheten ö.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Viss planerad vård kan tas upp i Stockholm

Viss planerad vård kan återupptas igen i hårt coronadrabbade Region Stockholm. Men den kräver i så fall klartecken från den regionala särskilda sjukvårdsledningen..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

”Fler måste testas för att trycka ner smittan”

Antalet personer som testades för coronasmitta sjönk förra veckan – och nu meddelar Folkhälsomyndigheten att det kanske inte behövs 100 000 tester i veckan. Men professor Tove Fall anser att alla med symtom bör testas för att trycka ner smittan..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

96 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 96 personer som smittats av det nya coronaviruset har rapporterats döda i Sverige. Dödssiffran stiger därmed till 4 125 personer, enligt Folkhälsomyndighetens statistik..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Vårdanställda får extrapengar för vård av covid-19-patienter

500 kronor extra per arbetspass. Västra Götalandsregionen inför en extra ersättning till medarbetare som arbetar i skyddsutrustning med covid-19-patienter på regionens sjukhus..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Besöken inom psykiatrin har ökat

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har kartlagt utvecklingen inom barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatrin, och funnit att antalet besök ökat med 920 000 totalt för hela landet mellan 2016 och 2019..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Syftet styr val av tester vid covid-19

Det finns ett stort utbud av tester för covid-19. Men Folkhälsomyndigheten håller fast vid PCR-tester och plattformstester för sina data. Skälen är flera..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot covid-19

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Akademiska ökar antalet operationer

Akademiska sjukhuset i Uppsala har kunnat börja öka sin operationskapacitet. Men normalläge blir det tidigast i höst.  – Fram till i dag har vi tappat 1 800 operationer som borde ha gjorts, säger Stefan Hjulström, produktionschef..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

Riksdagen vill ändra reglerna så att de gratisluncher vårdperonal får av restauranger inte ska förmånsbeskattas..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

”Flera saknar diagnos eller är felbedömda”

Med ökad kännedom om EDS/HSD kommer medvetenheten hos styrande politiker om behovet av regionala centra att växa fram, skriver Birgitta Larsson Lindelöf, förbundsordförande i EDS Riksförbund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.