BT > Nyheter

Thursday, 28 May, 02:57

BT - 22 maj 20 kl. 08:54

Hur firar vi Europadagen om några år?På lördag den 9 maj är det Europadagen – en dag för att högtidlighålla den så kallade Schumandeklarationen från 1950. Deklarationen lade grunden till det som idag är Europeiska Unionen. Men vilka idéer var det som låg till grund för deklarationen och hur står sig dessa mot dagens verklighet?.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Europadagen, Schumandeklarationen, Europeiska Unionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur firarvi , Europadagenom några , år
Nya Wermlands Tidningen - 07 maj 14 kl. 14:37

KD och Khatoon firar Europadagen

Nu på fredag, 9 maj, firar Kristdemokraterna tillsammans med Khatoon, Soheila Fors, Europadagen i Ekeby med en stor fest..

SR - 09 maj 20 kl. 16:50

Splittrat EU firar Europadagen

Idag är det 70 år sedan den franske utrikesministern Robert Schuman presenterade sin deklaration som lade grunden för dagens EU-samarbete. Men det blir ett annorlunda firande i år. EU:s institutioner är stängda, gränser mellan EU-länderna har återinförts och spänningarna mellan medlemmarna har ökat i spåren av coronautbrottet.

BT - 09 maj 11 kl. 00:30

I dag firar vi Europa

I dag firas Europadagen. Från politiskt håll lär det inte höras alltför mycket om det, åtminstone inte i Västra Götaland. Här har de fullt upp med att försöka påminna oss om att vi tillhör en region och att vi snart får rösta om vilka som ska bestämma i den.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Firar du Europadagen?

Den 9 maj varje år är det Europadagen, EU:s nationaldag. Den 9 maj 1950 räknas som EU:s tankemässiga födelse..

Regeringen - 07 maj 15 kl. 16:51

Regeringen uppmärksammar Europadagen den 9 maj

Med anledning av Europadagen den 9 maj medverkar utrikesminister Margot Wallström den 8 maj vid ett seminarium på Europahuset. Under rubriken "Sveriges första 20 år i EU - lärdomar och utmaningar för framtiden" kommer hon att presentera regeringens EU-politik samt resonera kring EU:s utveckling, utmaningar och betydelsen för Sverige.

Regeringens övergripande prioriteringar för EU-arbetet 2015
Artikel: Sverige firar 20 år som medlem i EU
Uttalande: Uttalande av statsminister Stefan Löfven med anledning av det är 70 år sedan andra världskrigets slut

Regeringen - 08 maj 14 kl. 08:54

EU-ministern debatterar och föreläser på Europadagen

I dag på Europadagen kommer EU-minister Birgitta Ohlsson från kl. 9.00 debattera i riksdagen utifrån regeringens skrivelse om EU:s verksamhet under 2013.

Regeringen - 08 maj 12 kl. 13:42

Regeringen uppmärksammar Europadagen

Onsdagen den 9 maj uppmärksammar regeringen Europadagen. Utrikesminister Carl Bildt och EU-minister Birgitta Ohlsson deltar vid olika arrangemang i Stockholm. Bland talar de på Stockholms universitet och deltar i panelsamtal i Europahuset.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:13

Europadagen firas idag

Europadagen firas i dag i alla EU-länder, till minne av det förslag som den franska utrikesministern Robert Schuman förde fram den 9 maj 1950. Dagen firas på flera håll i Finland. I Bio Rex i Helsingfors ordnades idag Europadagsfirande med EU-valet, demokrati och ungdomar som tema.

Kristianstadsbladet - 07 maj 16 kl. 03:00

"Europadagen behövs som påminnelse"

På måndag är det Europadagen för fred och sammanhållning i Europa. Carl-Albert Hjelmborn, chef för Region Skånes representationskontor i Bryssel, menar att Europadagen i allra högsta grad behövs i tider av stora utmaningar för EU, inte minst folkomröstningen i Storbritannien..

Regeringen - 09 maj 17 kl. 09:55

Europadagen uppmärksammas över hela Europa

I dag den 9 maj är det Europadagen, en dag som uppmärksammas över hela Europa. Vi har ställt lite frågor till vår EU-minister Ann Linde om varför Europadagen är viktig att uppmärksamma..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Ny USA-lag mot Kinas behandling av muslimer

USA:s kongress har röstat igenom ett lagförslag som innebär sanktioner mot kinesiska politiker som USA anser är ansvariga för övergrepp mot uigurer och andra minoriteter i Xinjiang i nordvästra Kina..

BT - 45 minuter sedan

Tranemo: Bilförare misstänks för våldsamt motstånd

En bilförare stoppades av polis längs 156:an, utanför Tranemo, för misstankar om drograttfylleri..

BT - 2 timmar sedan

Över 100 000 virusdöda i USA

BT - 2 timmar sedan

Christian Naumanen: Livet i den tomma korridoren

Vad har konsten att säga oss när vi inte kan möta den i rummet? Christian Naumanen går på en digital promenad genom årets inställda upplaga av konstbiennalen Glasgow International..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.