SR > Nyheter

Monday, 25 May, 02:48

SR - I förrgår: 08:54

Rapport ifrågasätter effekt av koldioxidskattAtt införa en global skatt på koldioxidutsläpp på hundra dollar per ton, en nivå som FN:s klimatpanel tycker är rimlig, skulle få ganska begränsade negativa effekter på välfärden i utvecklade länder. Det visar en forskningsrapport som ingår i en ny bok om effekterna av koldioxidutsläppen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, ifrågasätter, effektav , koldioxidskatt
Fria Tidningen - 20 nov 13 kl. 10:04

EU-rapport ifrågasätter tillsynen av FRA

Inrikes En ny EU-rapport ifrågasätter om kontrollen av FRA är tillräckligt oberoende..

SR - 15 mar 18 kl. 05:59

Ny rapport ifrågasätter bidrag till Muslimska brödraskapet

Förra året fick en förstudie som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap beställt om Muslimska brödraskapet i Sverige, skarp kritik för att vara ovetenskaplig. Nu har MSB fått en uppföljande rapport om vilka budskap Muslimska brödraskapet sprider i Sverige. I rapporten ifrågasätts om organisationer som kan kopplas till brödraskapet ska få bidrag av skattemedel..

Supermiljöbloggen - 30 jan 16 kl. 20:46

TT-artikel om forskare som ifrågasätter nyttan med ekomat ifrågasätts

Forskningsstudien visar på motsatsen, menar Ekologiska lantbrukarna.  I dag publicerade bland annat Dagens nyheter en artikel från TT Nyhetsbyrån med rubriken Forskare ifrågasätter nyttan med ekomat. Bland annat kan man läsa i TT:s artikel: Men nyttan av ekomat är ifrågasatt.

YLE - 05 okt 12 kl. 21:40

Patria ifrågasätter korruptionsrapport

Försvarskoncernen Patria ifrågasätter den rapport, där koncernens arbete mot korruption får mycket dåligt betyg. Transparency International presenterade i går en rapport, enligt vilken Patrias ledning inte gör nånting för att stävja korruption, och inte ger nån utbildning i ämnet. I sitt svar framhåller Patria att man noga följer de etiska verksamhetsprinciperna, och att man i åratal har bedrivit långsiktigt arbete mot korruption - bland annat genom noggrannare val av affärspartners.

Supermiljöbloggen - 23 aug 16 kl. 13:53

Trafikverket ifrågasätter behovet av nya vägar

Cirka en tredjedel av Sveriges klimatutsläpp kommer från transportsektorn, som därmed är den sektor som släpper ut mest växthusgaser. Trafikverket har gjort en rapport om hur klimatutsläppen från transporterna kan minska med 60 respektive 80 procent till 2030 jämfört med 2010. Enligt miljömålsberedningen ska utsläppen minska med minst 70 procent till 2030.

Kristianstadsbladet - 23 jun 14 kl. 15:59

FDA ifrågasätter Astra-substans


Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ifrågasätter nu om Astra Zenecas nya läkemedel mot en viss typ av äggstockscancer verkligen är så effektivt som tidigare studier har visat.Tidigare har substansen olaparib visat på en 83-procentig minskning av risken för progression (tillväxt) av cancern.Men på måndagen offentliggjorde FDA en rapport där myndigheten säger att resultatet av allt att döma kan bli svårt att upprepa.

BT - 23 jun 14 kl. 15:59

FDA ifrågasätter Astra-substans

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ifrågasätter nu om Astra Zenecas nya läkemedel mot en viss typ av äggstockscancer verkligen är så effektivt som tidigare studier har visat. Tidigare har substansen olaparib visat på en 83-procentig minskning av risken för progression (tillväxt) av cancern.Men på måndagen offentliggjorde FDA en rapport där myndigheten säger att resultatet av allt att döma kan bli svårt att upprepa.

Skånskan - 25 nov 16 kl. 15:55

Miljöpartiet ifrågasätter överskott i budget

Eslöv Miljöpartiet ifrågasätter majoritetens budget inför kommande budgetdebatt. Mp tycker det är konstigt att det finns ett budgetöverskott som visar samma summa som ett statlig bidrag till välfärdssatsningar. ERWP.

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 08:30

Grannarna ifrågasätter expansion

Gässen som kommer till Tydingens badplats skjuts. Expansionen av området ifrågasätts nu av boende i området, som tycker att naturen kommer i kläm.
En skadeskjuten fågel var det som fick de boende att få nog.

Barometern - 04 jul 14 kl. 08:07

Davidson ifrågasätter försäljning

– Om du frågar mig varför vi har fastighets­paketet så vet jag inte. Det finns inget klart och tydligt syfte med försäljningen. Det säger Christina Davidson (C), ledamot i kommunstyrelsen och vice ordförande i Nybro Bostads AB.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Johnson hårt pressad av medierna

Den brittiske premiärministern Boris Johnson får svidande kritik från olika håll av det politiska Storbritannien för sitt beslut igår att försvara sin viktigaste rådgivare Dominic Cummings. Cummings anklagas för att i slutet av mars ha brutit mot de hårda coronarestriktionerna som rådde i Storbritannien då men Boris Johnson menar att Cummings inte gjort något fel..

SR - 3 timmar sedan

Gatuprotester väntas mot lönesänkning

I Ecuador väntas imorgon stora gatudemonstrationer mot nedskärningar - coronarestriktioner till trots. Det är protester mot president Lenín Morenos ekonomiska åtstramningar i samband med coronakrisen..

SR - 8 timmar sedan

Ungern förbjuder transpersoner att byta juridiskt kön

I Ungern har parlamentet röstat för att förbjuda transpersoner att ändra sin könstillhörighet i id-handlingar och andra dokument..

SR - 8 timmar sedan

Boris Johnson håller pressträff

Kraven på Dominic Cummings, den brittiske premiärministern Boris Johnsons närmaste rådgivare, avgång duggar tätt efter anklagelser om att han brutit mot landets coronarestriktioner..

SR - 9 timmar sedan

Miljontals barn riskerar att gå miste om vaccin

Över hundra miljoner barn världen över riskerar att gå miste om vaccin mot allvarliga sjukdomar som mässling och polio i år..

SR - 10 timmar sedan

Regionrådet: "Siffrorna är tagna ur luften"

Förra veckan testades drygt 32 000 för coronaviruset, vilket är en tredjedel av mot vad man väntade sig – och socialminister Lena Hallengren lägger stort ansvar på regionerna för den bristande testningen..

SR - 9 timmar sedan

Gatuprotester i Hongkong: ”Slutet för vårt självstyre”

Gatuprotester blossade upp i Hongkong idag, för första gången sedan coronaviruset bröt ut. Men kravallpolis slog snabbt till och skingrade demonstranterna med tårgas..

SR - 9 timmar sedan

Nära 100 000 döda i USA

I USA närmar sig nu dödssiffran 100 000 människor i coronapandemin. Landets största tidning New York Times hedrar de döda genom att fylla sin första sida med namn och korta beskrivningar av människorna bakom siffrorna..

SR - 10 timmar sedan

Tuffare tider för inkassoföretagen när färre kan betala

De svenska inkassoföretagen räknar med en markant ökning av ärenden under hösten, men paradoxalt nog inte en större lönsamhet..

SR - 12 timmar sedan

3 998 inrapporterade dödsfall i Sverige

Nya siffror från Folkhälsomyndigheten visar att 3 998 dödsfall till följd av covid-19 nu har registrerats i Sverige. Det är en ökning med 6 fall sedan i går..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.