Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 05 June, 12:29

Supermiljöbloggen - 22 maj 20 kl. 08:51

Biologisk mångfald måste ta plats i politikenDEBATT:: "Vi unga har viljan att ställa om till ett samhälle som lever med naturen istället för av den", skriver företrädare för nybildade Svenska ungdomsnätverket för biologisk mångfald..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Debatt, Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biologisk, mångfaldmåste ta plats i , politiken
Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Målen ej på väg att nås

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Vi kommer inte nå målen till 2020

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 20 feb 15 kl. 00:31

En skyddad biologisk mångfald gynnar människans hälsa

Rapporten Connecting Global Priorities: Biodiversity and Human Health, tar upp och fokuserar på de positiva effekterna biologisk mångfald har på människans hälsa, genom bland annat vattenrening, mediciner, förebyggande av sjukdomar och tillgång till näring. Även andra ekosystemtjänster såsom rekreation, hur biodiversiteten bromsar klimatförändringarna och matproduktion tas upp för att visa på hur otroligt viktig den biologiska mångfalden är att bevara för vår överlevnad. Några av de fokusområden som läggs fram i rapporten är den biologiska mångfaldens påverkan på matproduktion, både inom lantbruk och vattenbruk.

Supermiljöbloggen - 17 okt 19 kl. 14:22

Biologisk mångfald ger större skördar

Åkrar med större biologisk mångfald ger också större skördar. Det visar en omfattande internationell studie med data från nästan 1500 jordbruksfält världen över. Jordbruket har alltmer riktat in sig påstora åkrar, på bekostnad av ängs- och betesmarker.

Supermiljöbloggen - 17 feb 15 kl. 15:28

Motorväg hotar regnskog med högst biologisk mångfald i världen

Den peruanska nationalparken Manu hotas också av gas- och oljeborrning, kokainplantage, trafficking och illegala arkeologiska aktiviteter. [caption id="attachment-21167" align="alignright" width="240"] Foto: Bill Bouton[/caption] Många gas- och oljeföretag prospekterar i området, samt i närliggande nationalparker som Tambopata och Bahuaja Sonene. I dessa områden bor några av världens få folkgrupper som fortfarande lever “isolerade” från vår globala värld.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

Avgörande med biologisk mångfald

90 procent av allt liv på land ryms i våra skogar. Skogar upprätthåller balansen i atmosfären, påverkar klimatet och renar luften vi andas. Utsläppen av koldioxid från skogsskövling uppgår till nästan 20 procent av alla växthusgaser som släpps ut i atmosfären.

Supermiljöbloggen - 04 feb 16 kl. 12:22

Trappa upp arbetet för biologisk mångfald? Absolut, om EU-parlamentet får välja!

Omröstningen kring ett förbättrat arbete kring biologisk mångald röstades igår igenom, vilket var tur då både rapporten som de röstade om och Världsnaturfonden säger att bevarandet har stort behov av att stärkas. Sverige var inte helt bidragande till det positiva utfallet.  EU-parlamentet hade igår en omröstning kring om arbetet för biologisk mångfald skulle stärkas.

Regeringen - 08 okt 12 kl. 09:30

FN:s möte om biologisk mångfald i Indien inleds

I dag inleds FN:s möte om biologisk mångfald i Hyderabad, Indien, som pågår 8-19 oktober. I en webbintervju pekar miljöambassadör Annika Markovic på vikten av att integrera frågan om biologisk mångfald i hela samhällsutvecklingen. Om FN-mötet i Indien Miljödepartementet, 8 oktober 2012.

Magazin24 - 31 okt 12 kl. 16:45

Biologisk mångfald vid MX Ramstigen

Länsstyrelsen i Västmanland ger pengar till ett projekt vid motorbanan MX Ramstigen i Arboga. En undersökning om motorbanor kan öka den biologiska mångfalden har Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) startat och Länsstyrelsen i Västmanland har tilldelat projektet 35 000 kronor för att undersöka möjligheterna vid MX Ramstigen. Svemo kommer att organisera motorbanor över hela landet för att dessa ska kunna fungera som refuger för biologisk mångfald.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 15:54

Nya mål för biologisk mångfald


Regeringen har beslutat om nya etappmål när det gäller biologisk mångfald och så kallade ekosystemtjänster. Målen omfattar skydd av natur, land och hav."Jag är glad att Sverige gör en ambitiös implementering av FN-delmålet som antogs i Nagoya 2010 genom vårt beslut att skydda och bevara minst 20 procent land och 10 procent marina områden till 2020 som ett bidrag till att uppfylla nationella och internationella mål för biologisk mångfald", säger miljöminister Lena Ek (C) i en skriftlig kommentar.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 15 minuter sedan

Greenpeace döper om finansdepartementet

NYTT:: Departementet får namnet Klimat-, miljö- och omställningsdepartementet i ny kampanj..

Supermiljöbloggen - 1 timme sedan

Luftkvaliteten lika förorenad som innan pandemin

KINA:: Förorenare har varit snabba på att återuppta sin aktivitet efter coronapandemins lockdown. Kinas luftkvalitet har återigen försämrats..

Supermiljöbloggen - Igår: 11:20

Sveaskog avverkade urskog i naturreservat “av misstag”

OOPS:: Att råka avverka skyddad eller skyddsvärd skog är något som snarare hör till regel än undantag för statliga Sveaskog..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:51

“Ett av de värsta exemplen på greenwashing i Sverige”

GREENWASHING:: Preem anmäls för brott mot marknadsföringslagen. Oljebolaget ligger bakom en omfattande greenwashingkampanj i media..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:22

WWF-finansierade ekoväktare anklagas för våld mot urfolk

ILLA:: Ny rapport visar att naturvårdsorganisationen stödjer ekoväktare som begått brott mot urfolk i norra Kongo..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:09

Mycket svårt att jämföra företags miljöarbete

LEDARE:: Företagen sägs satsa på miljön, men hur lätt är det egentligen att utvärdera deras arbete? Inte särskilt enkelt alls, visar det sig när SMB granskar företagens miljöredovisningar..

Supermiljöbloggen - 31 maj 20 kl. 18:48

Miljarder satsas på grönt krispaket i Norge

Den norska regeringen väntas satsa 3,6 miljarder på ett grönt krispaket i form av hållbara satsningar i näringslivet, enligt norska NRK..

Supermiljöbloggen - 31 maj 20 kl. 14:02

Dolda klimatrisker i globala leverantörskedjor

RISKY BUSINESS:: Svenska företag är exponerade mot stora klimatrisker, framför allt i utvecklingsländer. I en ny rapport föreslås att företagen måste få bättre koll på sina leverantörskedjor..

Supermiljöbloggen - 31 maj 20 kl. 08:55

Fler pandemier om exploateringen av naturen fortsätter

COVID-19:: Kanske är rådande pandemi bara början på en utveckling mot ännu dödligare virusutbrott om inte människans exploatering av djur och natur inom kort stoppas. För att minska risken för fler pandemier behöver människans ekologiska fotavtryck minska rejält..

Supermiljöbloggen - 29 maj 20 kl. 11:04

Läget ljusnar för insjöfisken

FINA FIRRAR:: Fler svenska insjöfiskar får grönt ljus i årets upplaga av Fiskguiden. För många havslevande arter är läget fortsatt illa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.