Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 30 May, 17:55

Cornucopia - 22 maj 20 kl. 08:37

Krasch på Hong Kong-börsen - slutet på ett land, två systemHong Kong-börsen kraschade under morgonen som en följd av att Peking-diktaturen gick ut med att man kommer tillämpa särskilda säkerhetslagar i den forna brittiska kolonin, som i praktiken upphäver ett land, två system-upplägget. Antagligen kommer även Hong Kongdollarna HKD att knäcka sin valutapeg mot USD, och frågan är om valutan alls kommer vara kvar i långa loppet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Hong Kong, Kong, Peking, Hong Kongdollarna HKD, USD, Hang SengHang Seng, Kina, SSE Composite, ASX, Straits Times, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krasch, Hong, Kong-börsen, slutetpå ett , land, två, system
Affärsvärlden - 04 apr 14 kl. 15:14

General Electric börsnoterar flygleasing i Hong Kong

Amerikanska konglomeratet General Electric väljer Hong Kong-börsen för den kommande noteringen av dess flygplansleasingverksamhet, GE Capital Aviation Services (GECAS)..

Affärsvärlden - 02 aug 16 kl. 08:31

Hong Kong-börsen stängd efter tyfon

Tyfonen Nida sveper idag fram i Hongkong vilket har inneburit hundratals inställda flyg och att den lokala börsen hölls stängd helt och hållet..

Affärsvärlden - 29 mar 17 kl. 11:20

AC Milan på väg mot Hong Kong-börsen

Den klassiska italienska fotbollsklubben AC Milan är på väg in på Hongkong-börsen. En notering är tänkt att ske inom de kommande 18 månaderna. Det uppger Financial Times på onsdagen..

PrivataAffärer - 29 sep 14 kl. 07:57

Demonstrationer pressar Hong Kong

De stora demonstrationerna sätter avtryck på börsen i Hong Kong. Investerarna befarar att företagsklimatet påverkas negativt....

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 15 kl. 09:41

Uppåt i Hong Kong

Under en handelsdag med stängda börser både i Japan och i Kina låg fokus på Hong Kong. Hang Seng-index klättrade där 1,1 procent under årets första dag med finans- och fastighetsaktier i topp. Tokyobörsen kommer att hålla stängt fram till 5 januari..

Affärsvärlden - 03 mar 15 kl. 11:48

Därför faller Hong Kong-börsen

Börserna i Hongkong och Shanghai sjönk på tisdagen efter beskedet att de kinesiska myndigheterna har godkänt 24 nyintroduktioner. Beskedet har skapat oro bland investerarna eftersom börstillskotten kan dränera likviditeten på de kinesiska börserna..

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 08:51

Tokyobörsen upp nära sjuårshögsta


Tokyobörsen steg på torsdagsmorgonen och Nikkei-index stängde på den högsta nivån sedan november 2007, alltså den högsta nivån på nästan sju år. Nikkei 225-index gick upp med 1,3 procent och det bredare Topix-index med 1,5 procent.Uppgången kom efter att yenen försvagats mot dollarn.

BT - 25 sep 14 kl. 08:51

Tokyobörsen upp nära sjuårshögsta

Tokyobörsen steg på torsdagsmorgonen och Nikkei-index stängde på den högsta nivån sedan november 2007, alltså den högsta nivån på nästan sju år. Nikkei 225-index gick upp med 1,3 procent och det bredare Topix-index med 1,5 procent. Uppgången kom efter att yenen försvagats mot dollarn.

TA - 25 sep 14 kl. 08:51

Tokyobörsen upp nära sjuårshögsta


Tokyobörsen steg på torsdagsmorgonen och Nikkei-index stängde på den högsta nivån sedan november 2007, alltså den högsta nivån på nästan sju år. Nikkei 225-index gick upp med 1,3 procent och det bredare Topix-index med 1,5 procent.Uppgången kom efter att yenen försvagats mot dollarn.

Affärsvärlden - 01 jul 16 kl. 08:51

Tokyobörsen fortsatt stark

De ledande börserna i Asien handlades generellt högre under fredagens handel där Hong Kong-börsen höll helstängt. I Japan klättrade börserna och fortsatte därmed återhämtningen efter det stora Brexit-tappet för en vecka sedan. Stöd kom bland annat från hopp om nya stimulanser från den engelska centralbanken, Bank of England..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Bokmässan i Göteborg 2020 blir gratis och online - och spelas in i Stockholm

Årets stora branschevent bokmässan i Göteborg ställs in fysiskt, men kommer istället delvis köras online som seminarier och större scenframträdanden online via tjänsten Bokmässan Play. Det blir gratis och man kan nå ut till en enorm publiks om normalt inte går på mässan av intresse- eller geografiska skäl. En enorm möjlighet för de mindre kända författarna och förlagen, men tyvärr innebär det också att de flesta scenpunkter stryks, och risken blir snarare likriktning och bara de stora namnen.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Konjunkturen enskidla sektorer - sämre för bygg, mataffärer, hotelll och restaurang, finans, samt tekniska konsulter - bättre för elektronik, fritid och Internethandel

Många branscher återhämtade sig något i konjunkturbarometern per bransch, medan andra föll tillbaka. Intrycket är att efter den initiala paniken i april så har konsumtionen hos företag och hushåll stabiliserats något, även om man ändrat fokus. Bland förlorarna hittas hela byggsektorn och de relaterade tekniska konsulterna och arkitektbyråerna, mataffärerna som upplevde överhettning under hamstringspaniken, medan hotell och restaurang fortsätter falla, liksom bank- och finansbranschen.

Cornucopia - Igår: 13:54

Veterandagen - fredagsmys utgår - stöd VRR eller Gula bandet

Idag är det Veterandagen, och därför utgår det annars obligatoriska fredagsmyset. Du kan stödja våra inrikes- och utrikesveteraner, som har riskerat liv, hälsa och relationer för att genomföra demokratiska beslut och stå upp för frihet, demokrati och rättvisa med sina liv i vågskålen, genom att stödja Gula Bandet eller VRR - Veteranstöd Rapid Reaction. Den senare hjälper veteraner som hamnat i ekonomiska problem, vilket med dagens ekonomiska läge för många utsatta kanske är mer aktuellt än någonsin.

Cornucopia - Igår: 11:41

Tesla sänker priserna på S och X - Polestar 2 blir försenad

Tesla sänker priserna på sina premiummodeller Model S och Model X med 50 000:- SEK. Samtidigt meddelas att den potentiella exportsuccén från Kina till Sverige, den så kalladee elbilsvolvon Polestar, blir försenad och kommer inte levereras till svenska kunder i sommar.Telsa Model X 100D - lånebil från Tesla vid service, motsvarande bolagets tjäsntebil S 100D.

Cornucopia - Igår: 10:19

Är de borgerliga beredda att på veterandagen offra flottan och Sverige för populistiska poäng?

"From time immemorial, the purpose of a navy has been to influence, and sometimes to decide, issues on land. This was so with the Greeks of antiquity; the Romans, who created a navy to defeat Carthage; the Spaniah, whose armada tried and failed to conquer England; and most eminently, in the Atlantic and Pacific during two world wars. The sea has always given man inexpensive transport and ease of communication over long distances.

Cornucopia - Igår: 08:13

Riksdagen säger enhälligt nej till EU:s krisbidragsförslag om 5900 miljarder kronor

EU-kommissionen vill ta ett lån om 5900 miljarder kronor för att köpa välvilja från bidragsberoende medlemsländer, som sedan de rikare EU-länderna ska betala av på via höjd medlemsavgift. Sveriges riksdag säger enhetligt nej och inga partier stöder förslaget som skulle innebära en kostnad på flera hundra miljarder kronor för Sverige att betala tillbaka.
Cecilia Malmöström.

Cornucopia - Igår: 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - I förrgår: 17:18

Nytt utbrott av Covid-19 i Sydkorea efter lättade restriktioner - stänger ner igen

Det hyllade Sydkorea har fått början på en ny spik av utbrott av Covid-19 efter att ha lättat på restriktionerna. Man stänger återigen ner stora delar av landet, och nedstängningen visade sig alltså inte utrota viruset och att det är sommarväder hjälpte inte heller. Det hela bådar inte gott för de länder och ekonomier som hade tänkt sig att öppna upp igen efter att fallen klingat av.

Cornucopia - I förrgår: 14:21

Slutet är nära: PostNord och DHL hemlevererade paket på utsatt tid

Det slutliga tecknet på den förestående undergången har slutligen anlänt. I tisdags hemlevererade PostNord ett paket på första minuten av angivet tidsintervall, och i går onsdag gjorde DHL det samma. Oddsen för detta är som bekant så små att de ej kan mätas, och det är således ett tecken på den omedelbart förestående apokalypsen (upplysningen, till skillnad mot Harmageddon, undergången).

Cornucopia - I förrgår: 11:44

Svag återhämtning i blodröd konjunktur - köpsignal enligt konjunkturmodellen

Konjunkturinstitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") steg något från blodrött till blodrött i maj månads mätning. Med två blodröda månader på raken är nu den prognosticerade köpsignalen enligt konjunkturmodellen aktiv, och det är således dags att kliva in på börsen om man följer den modellen.
Konjunkturbarometern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.