Barometern > Nyheter

Friday, 05 June, 18:18

Barometern - 22 maj 20 kl. 08:35

Jobben har minskat för ramavtalsentreprenörernaFärre jobb på ramavtal sen årsskiftet har gjort entreprenörerna upprörda. Men både kommunen och Hultsfred Bostäder hävdar att inga förändringar har gjorts. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Hultsfred Bostäder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jobbenhar , minskatför , ramavtalsentreprenörerna
BT - 14 okt 14 kl. 15:38

Vad väntar pensionärerna?

Kent-Åke Hansson ställer pensionärernas villkor mot invandring och menar att pensionärerna fått betala för ökat flyktingmottagande. Jag menar att detta är en helt felaktig beskrivning. Alliansen har sänkt skatten för både löntagare och pensionärer, vi har storsatsat på både infrastruktur och forskning, vi har minskat statsskulden och välfärden har större resurser än någonsin.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Konduktörerna känner sig utrotningshotade

Yrken kommer att försvinna och ersättas av andra i en rasande takt förutspår forskare. Tågkonduktörerna är rädda att de står näst i tur. De senaste hundra åren har teknologin ständigt tagit jobb av människor medan andra arbeten uppstått i stället.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:06

Sluta straffa pensionärerna

Foto: Hasse Holmberg / TT
Det är orimligt och ovärdigt att Sverige som enda land i världen straffar pensionärer med högre skatt än löntagare. Det skriver de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Christer Adelsbo och Annelie Karlsson.Replik på Gunilla Nordgren, Annette Åkesson, Christer Akej ”På tolv år sänkte inte S skatten för pensionärer”, 17/3.

UT - 14 dec 13 kl. 10:25

Minskat intresse för Nyårsstafetten

I knappt två veckor har anmälan till Nyårsstafetten varit öppen med bara 89 lag är anmälda. Det minskade intresse som märktes redan förra året håller i sig. – Hittills har vi 89 anmälda lag och vi kan ta emot totalt 200 lag, säger Benny Gustavsson i UMK.

BT - 23 maj 14 kl. 09:06

Avtalet som kan fixa jobben

Fantastiskt frihandelsavtal. Sveriges export till USA beräknas öka med 17 procent om frihandelsavtalet mellan EU och USA går i hamn. Avtalet skulle dessutom skapa 300 000 nya jobb i världen, hävdar debattörerna från Muf.

YLE - 02 aug 17 kl. 11:36

Handeln ökar men jobben blir färre

De stora förändringar som handeln står inför börjar nu synas på allvar, och påverkar sysselsättningen i branschen, enligt Förbundet för Finsk Handel. Omsättningen ökar men jobben blir förre. Omsättningen inom detaljhandeln väntas växa med nästan två procent i år tack vare ökad skuldsättning och skattesänkningar, spår Finsk Handel.

YLE - 14 mar 13 kl. 05:22

Kameran räddar busschaufförerna från våld

Våldshandlingar mot busschaufförer har minskat betydligt sedan man tog till strängare säkerhetsåtgärder och började installera kameror på bussarna för två år sedan. Tero Anttila, direktör för kollektivtrafikplanering på Helsingforsregionens trafik HRT, säger att man sett en klar minskning av våld mot chaufförer. De nyinstallerade övervakningskamerorna på bussarna är den största orsaken till förändringen.

Supermiljöbloggen - 28 dec 13 kl. 14:40

Ny studie avslöjar finansiärerna bakom klimatförnekarna

Det är först och främst konservativa stiftelser som finansierar de amerikanska klimatförnekarna, det konstaterar en ny amerikansk studie. Studien slår dock också fast att finansiärerna blir allt bättre på att dölja var pengarna kommer ifrån, och att en majoritet av pengarna inte går att spåra tillbaka till ursprungskällan. Varifrån de konservativa stiftelserna får sina pengar är långt ifrån alltid känt.

YLE - 06 mar 17 kl. 05:15

Funktionärerna är kommunalvalets ryggrad

Den 9 april är det dags för kommunalval i Finland. En grupp som väldigt sällan får de stora rubrikerna, men som ändå är en extremt viktig grupp vid varje val är landets alla valfunktionärer. Jussi Aaltonen, konsultativ tjänsteman vid justitieministeriet, är tydlig med betydelsen av Finlands alla valfunktionärer.

Kristianstadsbladet - 09 aug 12 kl. 19:15

Nya prövningar för tågresenärerna

Det blir totalavstängningar på Södra stambanan under fyra helger för den nya Pågatågsstationen i Killeberg.
Förberedelserna har pågått under en stor del av året men det är mycket tågpåverkande jobb om nu ska göras. Det säger Sveabs platschef Jimmy Törnqvist.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Dansk högerextrem politiker hotad med kniv

Barometern - 15 minuter sedan

Krisläge i Helsingborg – ber kommunen om stöd

Allsvenska Helsingborg slåss för sin överlevnad. Fotbollsklubben har uppvaktat kommunen för att få ekonomisk hjälp..

Barometern - 15 minuter sedan

Arbetet med ny översiktsplan för Nybro påverkas av Covid 19

En ny fördjupad översiktsplan för Nybro stad är på väg att tas fram - men på grund av coronapandemin kommer en del av genomförandet att se annorlunda ut. De tidigare medborgardialogerna ersätts av digitala enkäter..

Barometern - 15 minuter sedan

WHO ändrar sig angående munskydd

Barometern - 15 minuter sedan

Birgitta Hultman: ”Hoppas inte att Ölandsbron behöver stängas”

Stor problematik. Ökad lokal smittspridning. Balansgång.

Barometern - 45 minuter sedan

Coronaoptimistisk Trump varnar för Sverige

Barometern - 1 timme sedan

Frankensteinmuseum planeras i Bath

Barometern - 1 timme sedan

Corona: Nu kan hotelljobben komma tillbaka

Efter några katastrofmånader ser svenska hotellkedjor nu en ljusning, efter beskedet om att svenskar får börja resa inrikes. Facket räknar med att permitteringarna kommer att börja rullas tillbaka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.