SR > Vetenskap

Tuesday, 02 June, 22:40

SR - 22 maj 20 kl. 08:28

Älgars beteende efter skogsbränder studerasForskare ska undersöka hur älgar påverkas efter skogsbränderna i landet sommaren 2018..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Älgars, beteendeefter , skogsbränder, studeras
Supermiljöbloggen - 06 aug 14 kl. 14:54

Större skogsbränder med klimatförändringarna

År 2009 varnade myndighet för att klimatförändringarna leder till fler och större skogsbränder i den södra delen av Sverige upp till södra Norrlandskusten. I vissa delar väntas antalet högriskdagar öka med 50 procent.  Skogsbranden i Västmanland är den största i Sverige under modern tid.

Barometern - 21 jul 14 kl. 09:24

Stor fara för skogsbränder

Det råder stor fara för skogsbränder i länet. Skogsbrandflyget kommer därför att påbörja spaningar. Torka och fint väder har lett till att risken för skogsbränder är hög.

YLE - 02 aug 14 kl. 19:54

Rök från skogsbränder i Sverige kommer till Finland

Rök från skogsbränder i Sverige har nått Finland de senaste dagarna. Det handlar om svårsläckta bränder i Västmanland där det har brunnit sedan i förrgår. Enligt Meteorologiska institutet har röken nått Åland och den finska sydväst- och västkusten.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 10:29

Skogsbränder flammar i Sibirien


Omkring 48 stora skogsbränder härjar i Sibirien i Ryssland, och mellan tisdagen och onsdagen växte brandområdet från knappt 36 000 hektar till 49 000 hektar, rapporterar lokala skogsmyndigheter. Över 600 skogsarbetare och drygt 100 brandingenjörer bekämpar lågorna, med hjälp av sju flygplan. Under samma dygn släcktes 46 bränder.

BT - 21 maj 14 kl. 10:29

Skogsbränder flammar i Sibirien

Omkring 48 stora skogsbränder härjar i Sibirien i Ryssland, och mellan tisdagen och onsdagen växte brandområdet från knappt 36 000 hektar till 49 000 hektar, rapporterar lokala skogsmyndigheter. Över 600 skogsarbetare och drygt 100 brandingenjörer bekämpar lågorna, med hjälp av sju flygplan. Under samma dygn släcktes 46 bränder.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 10:33

Skogsbränder flammar i Sibirien

Omkring 48 stora skogsbränder härjar i Sibirien i Ryssland, och mellan tisdagen och onsdagen växte brandområdet från knappt 36 000 hektar till 49 000 hektar, rapporterar lokala skogsmyndigheter. Över 600 skogsarbetare och drygt 100 brandingenjörer bekämpar lågorna, med hjälp av sju flygplan. Under samma dygn släcktes 46 bränder.

DN - 06 jun 16 kl. 18:19

Flera skogsbränder i Småland och Dalarna


Under helgen har räddningstjänster runt om i landet kämpat med flera skogsbränder. I Jönköpings län brinner fortfarande två skogsbränder öster om Vetlanda. - Vi befarar fler bränder i eftermiddag på grund av väderläget, säger Fredric Jonsson, brandingenjör, Jönköping..

SVT - 07 aug 18 kl. 13:57

Regeringen presenterar åtgärder för att förhindra skogsbränder

Flera skogsbränder har härjat runt om i landet i sommar och på vissa håll pågår bränderna fortfarande. Därför kallar nu regeringen till en pressträff för att presenterar nya åtgärder för att förhindra skogsbränder. SVT Nyheter sänder direkt från klockan 14.

VBL - 10 jul 12 kl. 08:39

Få skogsbränder under försommaren

Fram till slutet av juni registrerades 243 skogsbränder i Finland av regionförvaltningsverket. Motsvarande siffra i fjol var var 815 skogsbränder..

Dalarnas tidningar - 25 jul 13 kl. 19:15

Skogsbränder rasar i hela Dalarna

Sex skogsbränder på två timmar. Hela Dalarna är drabbat av skogsbränder just nu..

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Hoppet inte ute för sällsynta apan

Den är en av världens mest sällsynta apor. Men nu har det kommit en glad nyhet..

SR - 12 timmar sedan

Experter: Kläders livslängd för kort

Hur bra är textilbranschen på återvinning. Och cirkulär ekonomi. Det ska nu undersökas av Textilhögskolan..

SR - 16 timmar sedan

Universitetens distansundervisning undersöks

Under våren har universitet och högskolor infört distansundervisning för att motverka smittspridning av covid-19. Men hur har det fungerat? Nu ska en undersökning ta reda på det..

SR - 16 timmar sedan

Forskare: Inget lyxproblem att missa studentritualer

Mitt under pågående coronapandemi är det dags för årets studentfirande. Och att många studenter missar baler och att åka på flak ihop kan betyda mycket för många, menar expert..

SR - Igår: 11:24

Astronauterna framme på rymdstationen ISS

De två amerikanska astronauterna som sköts upp i rymden i SpaceX-raketen i helgen, har nu spenderat sina första timmar på den internationella rymdstationen ISS..

SR - Igår: 06:00

Kan konstgjorda rev hjälpa torsken?

Många har säkert hört talas om insektshotell, men kanske inte om fiskhotell? Nu ska effekten av konstgjorda rev studeras..

SR - Igår: 10:39

Bläckfisk poserade på rekorddjup nivå

På rekorddjupa 7000 meter har forskare fotograferat en bläckfisk. En bläckfisk vars utseende liknas vid elefanten Dumbo..

SR - Igår: 06:00

Lång väg tillbaka efter covid-19

De som varit svårt sjuka i covid-19 kan behöva mycket hjälp efteråt. Akademiska sjukhuset gör nu en uppföljning av hur det går för patienterna när de har åkt hem..

SR - Igår: 06:00

Samma forskningsdata kan tolkas olika

Vetenskapliga resultat riskerar att se väldigt olika ut beroende på hur data har samlats in, processats och hur den sedan analyserats. Men hur pass olika kan resultaten bli?.

SR - Igår: 05:00

Hur påverkades eleverna av hemundervisning? – Vetenskapsradions coronaspecial

Snart öppnar Sveriges skolor dörrarna för eleverna igen. Men hur har Sveriges och världens skolungdomar påverkats av skolstängningar och hemundervisning? Det försöker forskare nu ta reda på..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.