DN > Opinion

Friday, 05 June, 06:08

DN - 22 maj 20 kl. 08:00

Slopa kommunalskatten – kommunerna får ändå inte bestämma självaSkrota kommunalskatten, låt staten ta in pengarna och fördela efter behov. Då blir inkomstskatten enkel, enhetlig och rättvis..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slopa, kommunalskatten, kommunernafår , ändåinte , bestämma, själva
YLE - 04 sep 15 kl. 12:26

Förslag 117: Slopa kommunalskatten

Slopa kommunalskatten. Staten vet redan nu vad kommunerna behöver genom kalkylering av statsandelarna. Tag ut en skatt med ett procentsystem och fördela enligt behov.

Expressen - 02 jul 19 kl. 07:50

Göran Persson har fel om kommunalskatten

Ge gärna högre bidrag till kommunerna. Men att slopa kommunalskatten vore att gröpa ur demokratin..

YLE - 29 jun 16 kl. 18:21

Vårdrefomen: Press på att höja kommunalskatten i Grankulla och Kyrkslätt

Finansministeriet har publicerat siffror på hur vårdrefomen påverkar kommunernas ekonomi. I Grankulla och Kyrkslätt finns det press på att höja kommunalskatten, medan resten av kommunerna i huvudstadsregionen har marginal att sänka skattesatsen. Från och med 2019 är det landskapen som har hand om social- och hälsovårdstjänsterna, slås det fast i det jättelika lagpaket över vårdreformen som blev offentlig på onsdag.

YLE - 06 nov 15 kl. 08:05

Kommunalskatten har blivit progressiv

Skillnaden är stor mellan den nominella skatteprocenten och den effektiva skattegraden i kommunerna. I de fjorton kommunerna i Österbotten ligger skillnaden ungefär mellan knappa fem och drygt sju procent. Skillnaden är minst i Vasa och störst i Korsnäs utgående från de prognostiserade siffrorna för den effektiva skattegraden 2015.

HBL - 04 dec 14 kl. 19:42

"Fruktansvärt orättvist mot kommunerna"

Nu står det klart vilka kommuner som vinner och vilka som förlorar om regeringen driver igenom sin social- och hälsovårdsreform. Kommuner som har förhållandevis många friska invånare drabbas och måste betala mer.– De dramatiska siffrorna slog ner som en bomb.

YLE - 01 sep 15 kl. 08:33

Vårdreformen sänker kommunalskatten

Staten kommer att stå för finansieringen av social- och hälsovården i framtiden. Kommunalskatten sjunker, men varifrån staten får pengarna är oklart. I måndags meddelade statsminister Juha Sipilä (C) att de nya planerade vårdområdena ska ta över vårdansvaret av kommunerna i början av år 2019.

YLE - 29 jun 16 kl. 18:21

Vårdrefomen: Press på att höja kommunalskatten i huvudstadsregionen

Finansministeriet har publicerat siffror på hur vårdrefomen påverkar kommunernas ekonomi. I alla andra kommuner i huvudstadsregionen utom i Grankulla och Kyrkslätt, finns det press på att höja kommunalskatten. Från och med 2019 är det landskapen som har hand om social- och hälsovårdstjänsterna, slås det fast i det jättelika lagpaket över vårdreformen som blev offentlig på onsdag.

YLE - 09 okt 12 kl. 09:29

Kommunalskatten ökat hela 2000-talet

Endast en handfull kommuner har hållit kommunalskatten oförändrad under 2000-talet. I de flesta kommuner betalar invånarna mer skatt nu än för tolv år sedan Skattesatsen har varit oförändrad bara i Kronoby, Vörå, Kittilä och Karstula, visar en genomgång som Skattebetalarnas Centralförbund har gjort. De åländska kommunerna ingår inte i jämförelsen.

YLE - 09 okt 12 kl. 10:09

Kommunalskatten steg hela 2000-talet

Endast en handfull kommuner har hållit kommunalskatten oförändrad under 2000-talet. I de flesta kommuner betalar invånarna mer skatt nu än för tolv år sedan Skattesatsen har varit oförändrad bara i Kronoby, Vörå, Kittilä och Karstula, visar en genomgång som Skattebetalarnas Centralförbund har gjort. De åländska kommunerna ingår inte i jämförelsen.

Blekinge Läns tidning - 07 dec 15 kl. 06:43

Kommunerna ser ljust på ekonomin

2016 blir ett bra år, tror kommunerna som svarat på en enkät som Ekot i Sveriges Radio gjort. Av de 290 kommuner som tillfrågades svarade 254, och resultatet visar på en ljus bild. Nästan nio av tio räknar med att gå med överskott nästa år, och nästan lika många planerar att inte höja kommunalskatten.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Fienden vinner mark medan Trump är upptagen med sig själv

USA är bedövat av coronakris och kravaller. Det ger demokratins fiender i världen chansen att flytta fram positionerna ytterligare..

DN - Igår: 16:25

Tegnell är modig nog att erkänna misstag – det borde regeringen också göra

Det är en dygd att ompröva sina premisser när resultaten inte blir de önskvärda..

DN - I förrgår: 19:00

Utan las-utredningen hade Stefan Löfven inte varit statsminister

Just nu är det många som sågar las-utredningen och menar att den aldrig borde ha tillsatts..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.