Nyan > Svenskfinland

Friday, 05 June, 18:54

Nyan - 22 maj 20 kl. 08:00

Klartecken till Orkla för biogasförsökÅMHM har beviljat Orkla miljötillstånd för sitt försök med utökad biogasproduktion, gödselfabrikatsproduktion och vattenrening på sitt fabriksområde i Saltvik Haraldsby. De får också ja på sin ansökan om att använda renat processvatten för bevattning. Beslutet gäller försöksverksamhet, fram till den 31 december 2023. Nya Åland berättade i ett reportage den 15 januari om hur Orkla ska pröva att blanda potatisrester med kogödsel för att tillverka biogas och flytande gödsel, och att använda fabrikens renade vatten till bevattning i stället för att låta rinna ut i sjön vid Lotsbroverket. (ss)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Orkla, Åmhm, Saltvik Haraldsby, Åland, Lotsbroverket, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarteckentill , Orklaför , biogasförsök
Skånskan - 06 sep 16 kl. 14:00

Orkla saknades på näringslivsdagarna

ESLÖV
Eslövs största privata arbetsgivare Orkla Foods fanns inte representerad under kommunens stora näringslivsarrangemang Därför: Eslöv torsdag-lördag.
Många undrade varför och från scenen i lördags ifrågasattes frånvaron – extra känslig i år eftersom Orkla flyttat sitt huvudkontor från Eslöv till Malmö. En del upplevde det som att Orkla häcklades för att man inte var med bland de andra utställande företagen under lördagens Made by Eslöv-dag på Stora Torg.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Orkla skippar stöd till Felixinstitutet

ESLÖV Jättelika matkoncernen Orkla Foods vill inte längre sponsra Herbert Felix-institutet i Eslöv.
– I år har vi engagerat oss i flyktingkrisen och prioriterar det med stöd till akuta åtgärder. Bland annat till Röda korset och 300 sängplatser i Stockholm för flyktingar på genomresa, säger Orkla Foods presschef Eva Berglie.

Nyan - 03 feb 16 kl. 12:45

Orkla samarbetsförhandlar

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar, meddelar vd Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna berör bolagets alla anställda på Chipsfabriken i Saltvik samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.

Nyan - 03 feb 16 kl. 12:45

Orkla samarbetsförhandlar

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar, meddelar vd Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna berör bolagets alla anställda på Chipsfabriken i Saltvik samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Ny Orkla-vd på plats i maj

Eslöv Henrik Julin har arbetat inom Orklakoncernen sedan 1993. Och den 1 maj tillträder den forna säljaren vd-posten för Orkla Foods Sverige.
– Spännande, säger han själv.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:58

Jobbsökande känner sig skymfad av Orkla

ESLÖV När Abdullah Al-Moadhen sökte jobb hos Orkla bad han företagets rekryterare att tala långsammare. Då ska rekryteraren ha rivit sönder hans ansökan.
Nu har han anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen.

Nyan - 04 feb 16 kl. 14:22

Gunell hoppfull efter Orkla-möte

Vicelantrådet och näringsminister Camilla Gunell (S) säger att mötet med Orkla var i positiv anda och att de förstår vilken betydelse fabriken har för Åland.

– Men det är givetvis allvarligt när man inleder samarbetsförhandlingar, säger Gunell.
Landskapsregeringen och Orkla träffades på eftermiddagen och näringsminister Gunell vill inte dra för snabba slutsatser av gårdagens nyhet om att Orkla inleder samarbetsförhandlingar.

Nyan - 05 feb 16 kl. 15:23

300 007 i näringsstöd till Orkla

Under tio års tid har Orkla fått drygt 307 000 euro i näringsstöd från landskapsregeringen.

Nya Åland bad landskapets finansieringshandläggare Kenneth Åkergård att ta fram siffrorna för hur mycket pengar snackstillverkaren Orkla har fått i näringsstöd sedan koncernen köpte chipsfabriken i Haraldsby.

Utredningen visar att koncernen fått bidrag i sju olika omgångar.

Nyan - 13 mar 17 kl. 17:00

Ny Orkla-vd i dag

Orkla Confectionery & Snacks Finland och Orkla Foods Finland ska integreras. Det nya namnet blir Orkla Suomi.

Rabbe Wikström, vd för Orkla Foods Finland, har utsetts till vd för den nya organisationen.

Skånskan - 28 okt 18 kl. 05:00

600 000 i statligt bidrag till mätningar på Orkla

Eslöv Orkla Foods har fått 600 000 kronor i statliga bidrag för energieffektivisering på anläggningen i Eslöv.Det är Energimyndigheten som beviljat pengarna. De ska gå till ”genomförande av projektet Möjliggöra energieffektivisering genom att etablera undermätning på Orkla Foods Sverige Eslöv”.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Spiken i kistan för västra Föglö

Projekt västra Föglö är nu officiellt avslutat. .

Nyan - 2 timmar sedan

Starka förhoppningar om mer stöd till rederierna

Den 18 juni tar Försörjningsberedskapscentralens stöd slut för de fartyg som nu är i trafik – samtidigt som passagerarmängderna ännu är så små att trafiken ekonomiskt ska vara hållbar utan stöd. .

Nyan - 4 timmar sedan

IFK inleder ligan på bortaplan

Nu är spelschemat för Tipsligan klart. IFK Mariehamn inleder säsongen på bortaplan mot Ilves i Tammerfors. Matchen spelas onsdagen den 1 juli klockan 18.

Nyan - 5 timmar sedan

Adelina Engmans Chelsea ligamästare

Chelsea vinner den engelska damligan Women’s Super League. I laget spelar den åländska fotbollsspelaren Adelina Engman. För några veckor sedan kom beskedet från engelska fotbollförbundet FA att ligaspelet inte kommer att återupptas i och med coronaviruset.

Nyan - 6 timmar sedan

Åda stäms på miljonbelopp

Landskapets it-bolag Åda stäms på 2,7 miljoner euro för en dåligt skött upphandling. Bakom stämningsansökan, som lämnades in till Ålands tingsrätt på torsdag eftermiddag, ligger det åländska it-bolaget Pedago. Nya Åland har i en lång rad artiklar av journalisten Annika Orre belyst den pågående tvisten kring Ådas upphandling 2015 av ett personal- och administrationssystem.

Nyan - 7 timmar sedan

Rivstart för trollingträff i dagarna tre

35 trollingbåtar låg beredda i Käringsund tidigt på torsdagsmorgonen. Klockan åtta gick startskottet för den 27:e trollingträffen. – Målet är att ha kontakt med fisk alla dagar, säger åländska fiskaren Adam Jansson.

Nyan - 9 timmar sedan

De varnar för ytterligare farligt avfall

Böge Holmberg och Sune Axelsson, båda två tidigare medlemmar av Mariehamns infrastrukturnämnd, har länge varnat för den bortgrävda asfalten från Ålandsvägen som ÅMHM fattade beslut om i förra veckan. .

Nyan - 11 timmar sedan

Vargen flyttar till museum

Temat för sommarutställningen, Djuriskt ur samlingarna, var redan bestämt och passar som hand i handske för den nyligen uppstoppade Hammarlandsvargen. Nu har alla ålänningar möjlighet att se vargen från självstyrelsedagen framåt. .

Nyan - 12 timmar sedan

Åländsk företagare misstänkt för grovt skattebedrägeri

En åländsk företagare är misstänkt för grovt skattebedrägeri. Anmälan kom till polismyndigheten från skatteförvaltningen i augusti 2019 och förundersökningsåtgärder vidtogs under hösten. Ärendet skickades till åtalsprövning i början av 2020.

Nyan - 23 timmar sedan

Nytt coronafall under hemkarantän

På torsdagseftermiddagen rapporterades Ålands 15:e fall av coronasmitta. Det nya fallet är ännu en hemvändande ålänning. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.