DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 15:13

DI - 22 maj 20 kl. 07:43

Så kan AI stoppa nästa pandemi – ”alla pusselbitar finns”Peltarions grundare och vd Luka Crnkovic-Friis, har tunga Wallenberginvesterare som EQT och FAM i ryggen och en kundlista med namn som NASA. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
AI, Luka Crnkovic-Friis, Wallenberginvesterare, EQT, FAM, NASA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan AI , stoppanästa , pandemialla , pusselbitarfinns
Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 06:09

Smittospel byter sida – ska stoppa pandemi

Spelet "Plague inc", som finns i både mobilversioner, till konsol och till pc, får ett nytt spelläge. Spelet, som går ut på att sprida en dödlig farsot över världen, släpptes 2012 men har vuxit i popularitet under coronapandemin och stoppades nyligen i.

Sydsvenskan - 25 mar 20 kl. 06:09

Smittospel byter sida – ska stoppa pandemi

Spelet "Plague inc", som finns i både mobilversioner, till konsol och till pc, får ett nytt spelläge. Spelet, som går ut på att sprida en dödlig farsot över världen, släpptes 2012 men har vuxit i popularitet under coronapandemin och stoppades nyligen i.

SVT - 25 mar 20 kl. 07:18

Virusspel byter sida – ska stoppa pandemi

Spelet Plague inc går ut på att sprida en dödlig farsot över världen och släpptes 2012. Spelet har vuxit i popularitet under coronapandemin och stoppades nyligen i Kina..

DN - 25 mar 20 kl. 07:34

Virusspel byter sida – ska stoppa pandemi

Spelet ”Plague inc”, som finns i både mobilversioner, till konsol och till pc, får ett nytt spelläge..

GöteborgsPosten - 25 mar 20 kl. 06:10

Smittospel byter sida – ska stoppa pandemi

Spelet "Plague inc", som finns i både mobilversioner, till konsol och till pc, får ett nytt spelläge..

Expressen - 01 mar 20 kl. 09:50

WHO: Möjligheten att stoppa coronaspridningen minskar

USA har rapporterat om sitt första dödsfall efter coronautbrottet, precis som Thailand och Australien.Nu hävdar WHO att möjligheten att stoppa spridningen har minskat, uppger Bloomberg.Men enligt Tedros Adhanom Ghebreyesus, direktör på WHO, finns det ännu ingen anledning till panik.

Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Risk för biverkningar även vid nästa pandemi

Sambandet mellan narkolepsi och vaccinet mot svininfluensan stärks av en ny rapport från Läkemedelsverket. -?Det vore idioti att säga att det inte finns risk för biverkningar vid nästa vaccination mot en pandemi, säger myndighetens vetenskaplige direktör Tomas Salmonsson.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 14:47

Ebola är inte en potentiellt global pandemi

Det nuvarande Ebola-utbrottet i Västafrika är förstås tragiskt och har skördat hundratals liv, men det finns ingen risk att Ebola ska bli en global pandemi. Ebola är nämligen att betrakta som en blodsmitta, eller vad vi i dagligt tal kallar för en könssjukdom. Kort sagt sker inte spridningen som exempelvis influensa.

YLE - 08 jun 15 kl. 16:10

Osannolikt att mers blir pandemi

Virussjukdomen mers verkar vara så pass svårsmittad att det inte kommer att uppstå en pandemi. Viruset som orsakar mers hör till samma släkte som viruset som orsakar sars. Sars härjade i början av 2000-talet och skördade 800 liv.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 10:21

Avtal ska skydda från nästa pandemi

På regeringens uppdrag har Folkhälsomyndigheten tecknat ett vaccinavtal med två olika tillverkare i händelse av en influensapandemi. Avtalen är på fyra år och kostar skattebetalarna 85 miljoner kronor per år.— Avtalen kan ses som en försäkring, en leveransgaranti, för att skydda Sverige och Sveriges befolkning i händelse av en pandemi, säger statsepidemiologen Anders Tegnell till TT.

SvD - 02 jun 16 kl. 18:04

Ministern: Oroande att få skulle vaccinera vid pandemi

En majoritet av svenska folket skulle inte vaccinera sig vid en ny pandemi, vilket bekymrar Gabriel Wikström (S), folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. – Det är oroande att så många uppger att de inte skulle vaccinera sig vid en pandemi, säger han..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

17 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 17 personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik..

DI - 1 timme sedan

Tänk efter före bröllopet – fem ekonomiska råd du inte får missa

Högsäsongen för bröllop har inletts. Coronakrisen har ändrat förutsättningarna, men många väljer att viga sig även om den stora festen inte….

DI - 2 timmar sedan

USA rustar för stärkta sanktioner mot Nord Stream 2

Nord Stream 2 kan snart drabbas av ytterligare sanktioner. Nu rustar politiker i den amerikanska kongressen för att förhala bygget av….

DI - 2 timmar sedan

”Slopa kravet på parkeringsplatser vid bostadshus”

Slopa kravet på parkeringsplatser för bostadshus. Skapa i stället mobilitet som är i linje med klimatmålen och som dessutom sänker både….

DI - 2 timmar sedan

Här är ställena där du smittas av coronaviruset

Nästan 43.000 personer har hittills konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige..

DI - 3 timmar sedan

De sätter lönsamt vrakpris – nu breddas verksamheten

En uttjänt segelbåt gjorde Josefin Arrhénborg och Maria Rindstam till entreprenörer i återbruksbranschen..

DI - 3 timmar sedan

Bröllopsgäster anklagas för ny smittvåg i Iran

Iran, som gradvis lättat på coronarestriktionerna sedan i mitten av april, har drabbats av en befarad ny smittvåg de senaste dagarna..

DI - 3 timmar sedan

Zuckerberg lovar se över regler för moderering

Facebooks vd Mark Zuckerberg säger att han överväger förändringar av de riktlinjer som inneburit att kontroversiella inlägg från president….

DI - 4 timmar sedan

Efter corona – färre nya poliser

Polisutbildningen riskerar få många tomma platser även i höst. Inrikesminister Mikael Damberg (S) skyller på coronasmittan..

DI - 4 timmar sedan

Biden har säkrat presidentkandidaturen

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden har fått tillräckligt många delegater för att formellt säkra sin position som Demokraternas kandidat….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.