Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 05 June, 07:00

Blekinge Läns tidning - 22 maj 20 kl. 07:37

Blekingbor testade för immunitet mot coronaNågra hundra patienter och vårdanställda i Blekinge och Kronoberg har immunitetstestats mot coronaviruset. Det rapporterar P4 Blekinge..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, Kronoberg, P4 Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blekingbor, testadeför , immunitetmot , corona
Expressen - 18 mar 20 kl. 06:45

Hälften av alla de testade hade corona utan symtom

Många kan ha coronaviruset utan att veta om det. En studie från en liten by utanför Venedig visar att hälften av alla som smittats av viruset inte hade några symptom. En liknande studie från forskare på Columbia University i New York visar att så många som 86 procent av de som smittas inte visar några, eller bara få lättare symptom – och att det var detta som drev på spridningen i Kina.

News55 - 22 maj 20 kl. 11:57

Teorin: Så länge varar immunitet mot corona

Troligen är immuniteten mot coronaviruset ungefär som influensan som kommer varje säsong, det rapporterar Expressen i dag. Eftersom influensan ändrar sig lite måste man också ta fram ett nytt vaccin. Matti Sällberg, professor i immunologi vid Karolinska institutet, säger till tidningen att coronaviruset inte förändrar sig lika mycket som hepatit C men att det inte är lika stabilt som svininfluensaviruset där man blir immun 2-10 år efter smittan.

SmålandsPosten - 19 mar 20 kl. 21:13

Corona: Svårt att sia om immunitet efter nya viruset

De flesta frågor om immunitet mot den nya virussjukdomen covid-19 hänger ännu i luften. Blir immuniteten långvarig? Blir den starkare om man haft annat coronavirus tidigare i livet?

Barometern - 20 mar 20 kl. 07:28

Corona: Svårt sia om immunitet efter viruset

De flesta frågor om immunitet mot den nya virussjukdomen covid-19 hänger ännu i luften. Blir immuniteten långvarig? Blir den starkare om man haft annat coronavirus tidigare i livet?

Expressen - 18 apr 20 kl. 08:05

Varningen: Antikroppar behöver inte betyda immunitet mot corona

Än finns det inga bevis för att antikroppstester kan visa på immunitet mot covid-19.Det uppgav WHO-epidemiologen Maria van Kerkhove under presskonferens i går, enligt CNBC.– Att man har antikroppar behöver inte betyda att man är immun..

Barometern - 25 apr 20 kl. 07:15

Corona: Oroande mycket okunskap om immunitet

Det finns fortfarande många oklarheter kring huruvida man blir immun mot coronaviruset efter en infektion, eller inte – och hur länge en eventuell immunitet varar. Detta är dåliga nyheter för Sverige där många sätter sitt hopp till den så kallade flockimmuniteten..

GT - 30 mar 20 kl. 11:33

Två döda på äldreboendet – testade positivt för corona

En person har dött av corona på äldreboendet Hjortsberg i Falkenberg, rapporterar DN. Sedan tidigare har en äldre person dött och enligt anhöriga testades personen aldrig för corona. Även fem ytterligare boende är konstaterat smittade av coronaviruset.

News55 - 05 maj 20 kl. 16:41

Beräkning: Så stor andel av Stockholms invånare är immuna mot corona

Det handlar om 26 procent av stadens invånare som sannolikt var immun vid den angivna tidpunkten, rapporterar tidningen. Statsepidemiologen Anders Tegnell som intervjuats av Ekot i lördags bedömde att 10-20 procent av huvudstadens invånare hade utvecklat immunitet mot covid-19. Samtidigt som han tillade att det kunde röra sig om en högre andel än så.

Sydsvenskan - 17 mar 20 kl. 18:07

Fartyg bakom avspärrning i Frihamnen – två besättningsmän testade för Corona

Provsvaren väntas ge besked i morgon onsdag, om de två har smittats av Corona-viruset..

Expressen - 11 apr 20 kl. 06:17

Sju procent av de gravida testade positivt för corona

Sju procent av kvinnorna som kommit in till förlossningen på Karolinska universitetssjukhuset under den senaste tiden har testats positivt för corona, rapporterar SVT Nyheter.Nästa vecka ska över 18 000 vårdanställda och patienter i Stockholm testas.– I dagsläget har vi väldigt lite information om hur viruset spridit sig i regionen, säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi och ansvarig för studien till TT..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Indiens vapen mot gräshoppor: Drönare och dj

Drönare, brandbilar, oljud och hög musik. Det hoppas Indien ska hjälpa i kampen mot de glupska gräshoppor som har invaderat landet – som redan har fullt upp med att tackla coronapandemin..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Tidigare Kinaambassadör inför rätta

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Ytterligare en sameby utmanar staten

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Besked om OS i Tokyo dröjer

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Summerburst får vänta på sitt jubileum

I år skulle den elektroniska musikfestivalen Summerburst fira sitt tioårsjubileum. Men festen kom av sig. I väntan på nästa år blickar festivalgeneralen Anders Boström tillbaka på ett arrangemang som började på begäran av den franske stjärn-dj:n David Guetta..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Idrotten i kris – uppskattar miljardtapp

Svensk idrott kommer att förlora nästan 1,3 miljarder kronor i intäkter de närmaste månaderna på grund av coronapandemin. Inom kort kommer Riksidrottsförbundet att begära ett nytt krispaket av regeringen. Och det är bråttom:.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Jonas Lundqvist släpper singel

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Lugna demonstrationer fortsätter i USA

För tionde dagen i rad har stora skaror demonstranter samlats i USA för att demonstrera mot rasism och polisövervåld efter George Floyds död vid ett polisingripande förra veckan..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Turister välkomna – men nej till hemtjänst

Köer till färjor och ingen hemtjänst till sommargäster. Så kan sommaren bli i Bohuslän, när längre inrikesresor kommer att tillåtas igen..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Virolog om resor: Krävs stort individansvar

Att svenskarna tillåts resa fritt inom landet i sommar är ett beslut flera virologer ställer sig bakom. Men det förutsätter ett stort personligt ansvar för att minska riskerna för smittspridning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.