BT > Nyheter

Monday, 25 May, 18:23

BT - 22 maj 20 kl. 07:00

Stort nog om tågen går i tidUnder mars månad anlände 94,2 procent av tågen i Sverige i tid (Trafikverket, 16/4). Den punktligheten lär komma som en stor överraskning för många, eftersom punktlighet inte är vad som brukar förknippas med tågresor. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, nogom , tågen, gåri , tid
Sydsvenskan - 16 feb 14 kl. 21:59

Flera bilar i krock med ”stort föremål” på E6

Ambulanser och räddningstjänst larmades till Yttre ringvägen vid Vintrie efter larm om att flera fordon krockat med ”något stort” på vägen..

Alingsås tidning - 06 mar 13 kl. 08:24

Övertygade stort på vägen mot SM-silvret 

BORDTENNIS: Alingsåskillen Carl Ahlander Johansson, 17, knep under helgens SM ett silver i klassen herrar 20. Men trots en meriterande andraplats var han inte helt nöjd med finalen..

YLE - 22 aug 17 kl. 17:03

Inga löften om pengar för vägar och järnväg i Västnyland – men nog uppmuntran att jobba vidare i enad front

Elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan och en förbättring av landsvägarna genom Västnyland stod än en gång på agendan när Västra Nylands handelskammare ordnade seminarium för statliga vägmyndigheter. Inga löften om pengar gavs ändå på seminariet på tisdagen (22.8) i Hangö, men nog en uppmuntrande klapp på axeln om att fortsätta lobba.

YLE - 28 mar 17 kl. 20:47

Tyska soldatöden i Hangö visar hur stort andra världskriget var

Nazitysklands läger kallades ofta för ”Lilla-Berlin” och de fanns på många olika håll. Arkeologiska utgrävningar på Tulludden i Hangö vittnar om många olika människoöden under åren 1942-1944. För arkeolog Jan Fast är det på sätt och vis en cirkel som sluts.

Skånskan - 28 nov 15 kl. 04:00

Det här har nog bara börjat

Opinion Som­maren 2008 satt jag och pratade med en fram­stå­en­de ame­ri­kansk sam­hälls­ve­ta­re som be­sökte Sve­ri­ge för en kon­fe­rens. Un­der det gångna halv­året hade de eko­no­miska pro­blem som se­dan över­gick i stora fi­nans­krisen börjat ta fart.
Vidden av det som var på gång, att det verk­li­gen var Den Stora Fi­nans­krisen som nu ut­vecklades, kände man inte till då.

Cornucopia - 01 sep 14 kl. 15:57

Centerpartiet: Inga reformer på grund av flyktingvågen - Södermalm kan ta emot 49 000 flyktingar

Som enda riksdagsparti har nu (c)enterpartiet svarat på frågan om Migrationsverkets finansieringsbehov om 48 miljarder SEK under den kommande mandatperioden. Beskedet är att alla politiska reformer stoppas och inga sådana kommer ske under mandatperioden då flyktingarna går före allt annat, samt att hela landet ska ta lika stort ansvar - vilket kan översättas till att Södermalm ska ta emot 49 000 flyktingar.

Skilj på sak och person.

BT - 20 dec 14 kl. 10:53

Hon ska visa vägen till hälsa för personer med ätstörning

Louises arbetsplats finns i gamla Solhemsfastigheten som en gång i tiden utgjorde den stora långvårdskliniken i Borås. I dag finns här delar av regionförvaltningen och Närhälsans stora rehabiliteringsmottagning – och alltså även verksamheten Louise arbetar med, ätstörningsenheten för vuxna som bara funnits sedan ett år tillbaka. Lokalerna liknar många andra mottagningar: här finns tjänsterum, samtalsbås, avslappningsrum.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 31 jul 14 kl. 12:15

Lappträskvägen en av många försummade vägar

Väg 176 Lappträskvägen är fortfarande ett sorgebarn i Östnyland - här är många gropar i asfalten, vägen är för smal, hastighetsbegränsningarna är för höga, här kör en massa tung trafik samtidigt som en massa barn rör sig på vägen.
Så här såg det på våren ut längs Lappträskvägen En 10 cm djup grop i vägen Bild: Yle Markku Rantala
Thomas Antas, viceordförande i kommunstyrelsen i Lappträsk, Sfp och kommunfullmäktigeledamot Minna Österholm, Sfp, är båda överens om att vägen är farlig. - Lappträskvägen har redan länge varit i dåligt skick men på den senaste tiden ser man nog en märkbar försämring med beläggning och gropar.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Svenskarna förflyttar sig mer – "massiv ökning"

Sedan ett par veckor tillbaka har svenskarna i allt högre grad börjat vara ute och röra på sig i samhället igen – och den uppåtgående trenden fortsätter. Rörligheten har ökat i stora delar i landet, samtidigt var folk försiktigare jämfört med Kristi himmelsfärdshelgen i fjol..

BT - 1 timme sedan

GCT ställer in säsongen – återkommer nästa år

Här är nästa smäll för redan ekonomiskt hårt ansatta elitryttare. Penningstinna Global Champions Tour stryker samtliga tävlingar i år på grund av coronapandemin..

BT - 1 timme sedan

Vändningen: Borås Basket kastades ut – får träna i Kyllared igen

Borås Basket får träna i Kyllared igen till hösten. – Vi räknar med att det kommer att lösa sig, säger Hans Andersson, verksamhetschef på fritidsförvaltningen..

BT - 1 timme sedan

Så ska kommunen rädda feriejobben: ”Vi slåss mot tiden”

Om en knapp månad är det jobbstart för feriejobbarna. Innan dess behöver kommunen ta fram uppemot 80 nya jobb inom nya områden. – Att hitta handledning är nyckeln, men vi slåss mot tiden, Sara Dahlin, verksamhetschef för arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen..

BT - 2 timmar sedan

”Ett porträtt över en del av showbiz man inte ser ofta”

Jonas Strandberg har riktat strålkastaren mot studiopubliken under våren. På onsdag har hans dokumentär ”Somewhere in the crowd there's you” premiär..

BT - 2 timmar sedan

Ygeman ser inga problem med Huawei

Först Tele2 och nu Telia. Telekomjättarna tävlar om att lansera 5G-satsningar. Med på tåget finns kontroversiella kinesiska företaget Huawei..

BT - 2 timmar sedan

SCB: Överdödligheten fortsätter sjunka

Antalet dödsfall i Sverige har fortsatt att minska under maj månad, visar Statistiska centralbyråns preliminära statistik. Minskningen har varit särskilt stor i Stockholms län, men i Västra Götaland ökar i stället antalet dödsfall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.