Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 03 June, 16:16

Världen Idag - 22 maj 20 kl. 07:00

Rekordmånga judar väntas flytta till IsraelImmigrationen till Israel kan komma att tredubblas i år jämfört med förra året. Det säger vd:n för en israelisk hjälporganisation. Även statliga organisationen Jewish Agency förväntar sig en ökning av immigrationen de närmaste två åren, på grund av coronapandemin..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Jewish Agency

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, judar, väntas, flyttatill , Israel
HBL - 03 apr 14 kl. 16:07

Rekordmånga konkurser väntas i år

Hela 346 företag ansökte om konkurs i mars, rapporterar Suomen Asiakastieto. Det här är den dystraste siffran under åren 2008–2014.Inte en under 2009 som annars var det värsta konkursåret under jämförelseperioden inleddes lika många konkurser under en månad.

Sydsvenskan - 03 jul 15 kl. 01:37

Rekordmånga ensamkommande väntas

Migrationsverkets räknar nu med att 12 000 ensamkommande barn kommer att söka asyl i Sverige i år. Det är den högsta siffran hittills, skriver Dagens Nyheter.— För bara ett par år sedan tyckte man det var många om det kom 300 barn på en månad.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 15 kl. 01:37

Rekordmånga ensamkommande väntas

Migrationsverkets räknar nu med att 12 000 ensamkommande barn kommer att söka asyl i Sverige i år. Det är den högsta siffran hittills, skriver Dagens Nyheter.— För bara ett par år sedan tyckte man det var många om det kom 300 barn på en månad.

SvD - 07 jan 16 kl. 10:58

Rekordmånga konsumenter väntas anmäla till ARN

Nya lagar från årsskiftet gör att fler ärenden än någonsin väntas hamna på Allmänna reklamationsnämndens bord nästa år, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Supermiljöbloggen - 22 apr 16 kl. 14:45

Rekordmånga underskrifter väntas under klimatavtalets första dag

Idag, på jordens dag, välkomnas världens ledare till FN-huset i New York för att påbörja undertecknandet av klimatavtalet från Paris. Fler än 165 länder förväntas skriva under avtalet under den första dagen, en rekordhög siffra i fråga om internationella överenskommelser. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon hoppas att detta kommer leda till en tidig implementering av avtalet.

ÖstersundsPosten - 20 aug 16 kl. 11:29

Rekordmånga supportrar väntas – så ser säkerhetsläget ut inför matchen mot Djurgården

1000-1200 djurgårdssupportrar förväntas kunna dyka upp på Jämtkraft Arena under lördagen, flest bortasupportrar den här säsongen. ÖFK:s säkerhetsansvarige, Joakim Jansson, säger att det finns en bra säkerhetsberedskap..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Rekordmånga väntas få studiemedel i höst

Rekordmånga, omkring 550 000 personer, kommer få studiemedel i höst enligt beräkningar från Centrala Studiestödsnämnden (CSN), rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det är omkring 100 000 fler än förra hösten. – Det här är absolut en coronaeffekt hos CSN.

Helsingborgs Dagblad - 11 timmar sedan

Rekordmånga väntas få studiemedel i höst

Rekordmånga, omkring 550 000 personer, kommer få studiemedel i höst enligt beräkningar från Centrala Studiestödsnämnden (CSN), rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det är omkring 100 000 fler än förra hösten. – Det här är absolut en coronaeffekt hos CSN.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Rekordmånga väntas få studiemedel i höst

Rekordmånga, omkring 550 000 personer, kommer få studiemedel i höst enligt beräkningar från Centrala Studiestödsnämnden (CSN), rapporterar.

SmålandsPosten - 17 dec 13 kl. 05:56

Rekordmånga tackades för 1 225 års tjänstgöring

Årets sista fullmäktige bestod inte bara av ett hett replikskifte mellan Predrag Jankovich (V) och Elizabeth Peltola (C). Rekordmånga 49 anställda tackades också för 25 år i tjänsten. Gårkvällen började med byggnadspriset och slutade med julmiddag.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Barnens bönesång gör succé – har skickats till Löfven

I en tid utan framträdanden inför publik ville barnkören hitta på något speciellt. Det blev en egenkomponerad sång där barnen sjunger om att de tänker be för statsministern i den svåra tid som är just nu. Sången har fått många positiva reaktioner och har skickats till självaste Stefan Löfven..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Katolska kyrkan blir kvar i SMR trots abortskrivelse

En skrivning om abort i Svenska missionsrådets (SMR) jämställdhetspolicy har under lång tid skapat turbulens och debatt. Katolska kyrkan övervägde att lämna det ekumeniska rådet som främst hanterar biståndsfrågor. Nu har man beslutat att stanna kvar, men med ett tillägg om att man inte stöder formuleringen om abort i rådets policy..

Världen Idag - 6 timmar sedan

OM Sverige har begärt utträde ur Svenska missionsrådet

I samband med Svenska missionsrådets årsmöte nyligen tillkännagavs att missionsorganisationen OM Sverige upphör att vara medlem i rådet..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Han är snickaren som älskar att berätta om Jesus

Glädjen fullkomligt bubblar i Magnus Nord numera. Han tycker att han är på precis rätt plats, nu när han får var både snickare och evangelist. Nu händer det saker hela tiden, och då trivs han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

FN-utspel om könsneutralt språk sågas

FN publicerade för två veckor sedan en uppmaning till användande av ett mer könsneutralt språk, åtminstone på engelska, på Twitter. Tilltaget har mötts av en kritikstorm, som nu en av Smålandspostens ledarskribenter stämmer in i. ”Märkligt att man ägnar energi åt sådant som är uppenbart dumt”, skriver han..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Kristna familjen allt viktigare i coronatid

En av 90-talets stora självhjälpsgurus hette Stephen R Covey. Han har bland annat sagt: ”The key is not spending time but investing it.” Nyckeln till framgång handlar inte om att spendera tid utan om att investera den – i rätt saker.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Det är inte äventyren som gjorde den riktiga skillnaden i mitt liv.

Jag skulle snart fylla 22 år när jag för första gången i mitt liv andades afrikansk luft. Ett kenyanskt flygbolag tog oss till Nairobi, och efter diverse passkontroller och bagagehantering stod vi under den sol som varje morgon brinner röd över savannen. Vi var ett nittiotal bibelskoleelever, taggade till tänderna över stundande frälsningsunder och helandemirakler, och över det enkla faktum att vi i ett par veckors tid skulle få tjäna Jesus på heltid.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Vem laddade det vapen som dödade al-Halik?

Då är vi där igen: en tragisk händelse i Israel används till att svärta ner den judiska staten. I lördags blev den 32 år gamle Iyad al-Halik skjuten till döds av israeliska säkerhetsstyrkor vid Lejonporten i Gamla staden efter att han försökt springa ifrån dem med något som såg ut som ett vapen. Det visade sig senare att al-Halik var obeväpnad och även autistisk.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Svenska bibelskolelektioner ska nå underjordiska kyrkan i Iran

Den här veckan börjar Livets ord för första gången sända sin bibelskola via satellit-tv in i Iran. Församlingen vill rusta de troende i landets underjordiska kyrka, som är en av de snabbast växande i världen. – Det är väldigt roligt att kunna nå in i ett så slutet land som Iran, säger församlingens missionsdirektor Christian Åkerhielm..

Världen Idag - Igår: 14:27

Trump höll upp Bibeln vid vandaliserad kyrka

Bland sina supportrar hyllas president Donald Trump för att han lät sig fotograferas vid en kyrka hållandes en bibel. Men för att bereda väg för Trump satte polis in tårgas mot demonstranter, något som får många amerikaner att rasa mot presidenten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.