Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 02 June, 23:53

Världen Idag - 22 maj 20 kl. 07:00

När kommuniststat var ledstjärna för svensk skola600 svenska lärare fick undervisning i kommuniststaten DDR under åren fram till 1972. Utbytet var en del i ett samarbete mellan Sverige och DDR som leddes av Stellan Arvidson, socialdemokratisk skolpolitiker, och målsättningen var att genomföra en socialistisk skolreform i det kapitalistiska landet Sverige..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
DDR, Sverige, Stellan Arvidson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När kommuniststatvar , ledstjärnaför svensk , skola
Sydsvenskan - 18 sep 13 kl. 06:30

En ledstjärna i arbetet för en god förlossningsvård

Professor Ingemar Ingemarsson, 74 år, Lund, har, som tidigare meddelats, avlidit. Hans närmaste är hustrun Eva och barn med familjer.Vi saknar Ingemar Ingemarsson på våra avdelningar på kvinnokliniken i Lund.

Barometern - 14 mar 17 kl. 10:31

Årets ledstjärna tackar sin fru för modet

Årets ledstjärna Torgny Jubro Kool vet hur man inspirerar sina kollegor. Själv inspireras han av sin fru som har gjort honom lite tuffare..

BT - 21 maj 18 kl. 05:00

Oskar Pålsson: Holmén måste vara Elfsborgs ledstjärna

När man famlar i mörker krävs en ledstjärna. Mot IFK Göteborg måste Samuel Holmén visa övriga elfsborgare vägen..

Dagensanalys.se - 22 apr 20 kl. 17:22

Datacenterboomen i Sverige är en ledstjärna globalt

Förra året utmärktes inte bara av en stark tillväxt för datacenter globalt, utan även av en långsiktig digital transformation. Det gällde speciellt för Norden, inte minst för Sverige. Enligt uppgifter från Synergy Research har antalet datacenter av typen ”hyperscale” tredubblats globalt sedan 2013.

Skånskan - 11 okt 16 kl. 14:00

Nu blir det mötesplats i Tolånga skola igen

Sjöbo Nu blir det på nytt möjligt att ordna fest, dop, föredrag och möten i Tolånga skola. I Tolånga har det mesta fått en uppfräschning, från golv och tak till kök och ventilation.
Sjöbohem AB kommer att lägga sammanlagt nästan tjugo miljoner på att renovera sju samlingslokaler runt om i kommunen.

Vimmerby Tidning - 21 jan 15 kl. 09:24

Mobbningsfritt skola vara en ledstjärna

Sveriges Kommuners och Landstings stora enkätundersökning som presenterades i slutet av december 2014 visar, att många elever inte känner sig trygga i skolan, men också att elever som upplever att de vuxna reagerar mot kränkningar känner sig tryggare än andra..

SvD - 04 jan 13 kl. 11:19

Med passionen som ledstjärna i affärslivet

Body Shop-grundaren kämpar för ett schysstare samhälle..

Västerbottens Folkblad - 12 apr 13 kl. 08:30

Humorn är hans ledstjärna

Han är både musiker, författare och politiker. Men först och främst är Texasbon ?Kinky?

Västerbottens Folkblad - 17 maj 13 kl. 05:15

Hiphop-duo med Mauro Scocco som ledstjärna

För rap-duon Broder John & Friman från Umeå har Mauro Scocco betytt mycket. Kommande debutalbumet är döpt efter barndomsidolen som även rymmer influenser från 90-talets [...].

Aftonbladet - 10 sep 13 kl. 10:04

Erna är Norges nya ledstjärna

?Vi lär av Moderaterna och de lär av oss?.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Svenska bibelskolelektioner ska nå underjordiska kyrkan i Iran

Den här veckan börjar Livets ord för första gången sända sin bibelskola via satellit-tv in i Iran. Församlingen vill rusta de troende i landets underjordiska kyrka, som är en av de snabbast växande i världen. – Det är väldigt roligt att kunna nå in i ett så slutet land som Iran, säger församlingens missionsdirektor Christian Åkerhielm..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Trump höll upp Bibeln vid vandaliserad kyrka

Bland sina supportrar hyllas president Donald Trump för att han lät sig fotograferas vid en kyrka hållandes en bibel. Men för att bereda väg för Trump satte polis in tårgas mot demonstranter, något som får många amerikaner att rasa mot presidenten..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Protesterna i USA urartar – nu kan militären kallas in

President Donald Trump säger att han kallar in militären för att möta våldsamma protester i städer i USA. – Jag samlar alla tillgängliga federala resurser, både civila och militära, för att stoppa upploppen och plundringarna, säger Trump..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Jesusmötet trotsade hans ateistiska tro

Mattias Bjurenholt var en övertygad ateist med tilltro endast till sin egen styrka. Men arbetet som personlig assistent banade väg för ett möte med Jesus som inte ens Mattias förnuft kunde förneka. I dag deltar han i ”Gå för Sverige” och bär korset med start i Haparanda..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kristen Jönköpingstjej vann delfinal i P4 Nästa

Två år i rad har en artist med en kristen tro vunnit Jönköpingsfinalen av P4 Nästa. Henna Lacabanne tog över vinnartiteln från förra årets segrare Faith Kakembo. – Min kristna tro betyder jättemycket för mig, säger hon till Världen idag..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Facebook: Vi ska inte granska som Twitter

Facebook ska inte vara en domare över vad som är sant och falskt i det som människor skriver. Det säger nätjättens vd Mark Zuckerberg apropå att Twitter lagt in faktagranskning vid inlägg som de menar är osanna. USA:s president Donald Trump menar att plattformar som sållar bland inläggen beter sig som medier med ansvarig utgivare och därför bör fråntas sin ansvarsfrihet..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Ge oss öppna ögon, Herre!

Pingsthelgen är över och många böneinitiativ har gått i mål. Bönen att Anden ska beröra vårt land ännu en gång har varit intensiv. Längtan efter ett uppvaknande – en väckelsetid i Sverige och världen – är stor.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Vi behöver lära oss att ta emot och bruka auktoritet i kärlek.

Tänkte beröra det fantastiska ämnet auktoritet i dag. För mig är det hjälpsamt att förstå begreppets innebörd genom kopplingen man ser i engelskan mellan orden author och authority. Author betyder författare, men också upphovsman.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Hög tid att EU klassar hela Hizbollah som terrororganisation

Det är hög tid att EU ansluter sig till en växande internationell konsensus och för upp Hizbollah i helhet på unionens terrorlista. Det skriver Europa-parlamentariker Charlie Weimers (SD), och framhåller att Hizbollah står bakom terror, brottslighet och utgör ett signifikant säkerhetshot..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Vad finns det att omvända sig ifrån?

Är coronakrisen ett tillfälle för omvändelse? Ett antal röster från svensk och internationell kristenhet har hävdat detta. Men kan man vara säker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.