BT > Nyheter

Sunday, 07 June, 04:48

BT - 22 maj 20 kl. 06:47

Så coronaanpassar eleverna skolvardagen: "Det är väldigt noga"Delvis nya rutiner men skolvardagen har bestått. Skönt, tycker fyra niondeklassare på Daltorpskolan..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Daltorpskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , coronaanpassar, eleverna, skolvardagenDet är , väldigt, noga
DalaDemokraten - 28 mar 17 kl. 13:22

Här rustar eleverna för sin arbetsmiljö

Skolelever från hela Dalarna samlades under tisdagen i Falun där de fick information om hur det fungerar i skolvardagen som elevskyddsombud. "Vi hjälper eleverna att förstå sina rättigheter", säger Josefin Liv, projektledare för Sveriges Elevråd..

YLE - 14 feb 19 kl. 05:02

Rektorer skeptiska till färre vargobservationer - ser fortfarande vargen som ett hot i skolvardagen

Också i vinter tar vargen plats i skolvardagen och många elever får skida endast under noggrann uppsikt. Yle Österbotten har intervjuat tre rektorer, som alla tycker att det är för tidigt att dra några slutsatser av att det nu görs [link:https://svenska.yle.

Politikerbloggen - 04 feb 13 kl. 10:02

Dagens skolsituation är ohållbar för eleverna


DEBATT. Sverige behöver en skola som ger barn förutsättningar och stöd så att de kan nå sin fulla potential. Vi behöver en skola som ser till att ingen slås ut och att Sverige kan fortsätta utvecklas.

HBL - 13 jan 13 kl. 06:00

Skolan försummar de begåvade eleverna

De svaga skolbarnen har rätt till speciallärare och stödundervisning, men skolan inte är tvungen att specialanpassa undervisningen för de begåvade eleverna. Det här är en stor brist i det finländska skolsystemet anser allmänheten, lärare och forskare.Skolan borde bli bättre på att undervisa starka elever.

YLE - 02 maj 17 kl. 03:47

Jämsä vill ta timeout med skolsvenskan - men eleverna är inte övertygade

Ingen vet exakt hur regeringens försök att göra skolsvenskan frivillig för 2200 sjätteklassare nästa år kommer att se ut, men det finns redan flera intresserade kommuner. En av dem är Jämsä, där politikerna vill att fler lär sig ryska för att kunna betjäna stadens turister. Frågar man eleverna är suget efter att lära sig ryska inte lika starkt.

YLE - 05 sep 17 kl. 04:23

Förståelse, förmåga, fascination - det ska programmering ge eleverna

I höst kommer många skolelever att bekanta sig med programmering, som från och med i fjol varit en del av den nationella läroplanen. Men varför ska alla barn nu lära sig om kodning och programmering? I Kottby lågstadieskola i Helsingfors lär sig eleverna att programmera.

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 00:03

"Studentexamen utvecklar eleverna"

Ett system med en extern granskning av studenternas slutprov är i alla avseenden överlägset det svenska systemet. Det menar Sam Olofsson, lärare vid Malmö Borgarskola.
I ett debattinlägg i Sydsvenskan (Aktuella frågor 10 .

UT - 10 sep 13 kl. 06:32

Slut med prao för eleverna i årskurs åtta

Den praktiska arbetslivsorienteringen (prao) för årskurs åtta avvecklas vid Stenbocksskolan. Fram till senaste läsåret har åttorna fått en prao-vecka. De har då kunnat välja vilken arbetsplats de ville tillbringa denna sin prao hos.

YLE - 29 sep 14 kl. 11:45

På cirkusen lär eleverna känna varandra

Skolveckan började med cirkus för eleverna i Smedsby i Korsholm när Cirkuskalaset kom till byn. Cirkuskalaset har turnerat i Svenskfinland sen 2012 och nytt för i år att kalaset nu är en del av projektet Ung på svenska.
Elever vid Cirkuskalaset Bild: Yle/Amanda Bieber
Tanken är att de svensk- och finskspråkiga eleverna ska träffas göra kultur på svenska, man hoppas att de finskspråkiga eleverna ska få en positiv bild av svenska och de svenskspråkiga eleverna ska stärkas i sin språkliga identitet.

Skånskan - 09 maj 16 kl. 06:00

Dyrt i längden när Eslöv sparar på de svaga eleverna

Eslöv ESLÖV
IM-programmet är något av sista chansen för de elever som inte klarat grundskolan.
Men av de 40-45 IM-elever som började på Bergagymnasiet i höstas kommer det troligen bara att vara 5-6 som når målet – att komma in på ett nationellt program.
Trots det har Eslövs kommun skurit ner på resurserna.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Tiotusentals tågade i Washington

BT - 15 minuter sedan

Elitklubb med bra rykte – men inga lag för de yngsta

Integrationsprojekt, socialt ansvar och en medvetenhet kring vad som sker på stadsdelen. Dessutom har Norrby IF en stark ungdomsakademi. Ändå får man inte ihop något lag för barn under 15 år.

BT - 30 minuter sedan

Judasgestalterna som sålde kyrkan till Stasi

Den hemlighetsfulla östtyska säkerhetstjänsten Stasi lade ned stora resurser på att infiltrera och spionera på kyrkorna i den fria världen, däribland i Sverige, skriver idéhistorikern Johan Sundeen..

BT - 45 minuter sedan

Din tonåring vill att du pratar om alkohol

Att prata med sitt barn om alkohol kan kännas svårt, men det är ett viktigt samtal som kan komma att göra stor skillnad, påpekar skribenterna..

BT - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Upplands-Bro

BT - 1 timme sedan

Knivhuggen man i Västerås

BT - 2 timmar sedan

Vrede i Indien efter elefants brutala död

En dräktig elefanthona tros ha dött efter att ha ätit en kokosnöt som plantagarbetare fyllt med smällare. En video på det svårt skadade djuret, som senare dog, väcker nu stor vrede i Indien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.