SVT > Inrikes

Wednesday, 03 June, 11:03

SVT - 22 maj 20 kl. 06:33

Så blir årets studentfiranden i landetHur årets studenter får springa ut och fira att gymnasietiden är slut ser annorlunda ut i olika delar av landet. I Stockholm och Göteborg är utspringen inställda. Men i Lund, Luleå och Avesta finns mer kreativa alternativ, där man försökt jobba sig runt Folkhälsomyndighetens rekommendationer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Göteborg, Lund, Avesta, Folkhälsomyndighetens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blir årets , studentfirandeni , landet
SR - 14 apr 20 kl. 12:51

Studenter får betala för inställda studentfiranden

På flera håll i landet ställer nu skolor och kommuner in eller skjuter upp det traditionella firandet på grund av coronautbrottet. Vilket innebär att de blivande studenterna berövas både sitt firande och tusentals kronor som de lagt ut på att boka festlokal och studentflak..

Länstidningen i Jämtland - 5 timmar sedan

Bergs kommun vill bli bäst i landet på att göra fiske tillgängligt – Experten: "De är ett föredöme"

– Fiske ska var enkelt och till för fler. Vi vill bli bäst i landet på tillgängligt fiske, det....

Barometern - 26 jun 14 kl. 08:07

Hela landet-perspektivet viktigt för C

När jag besöker aktiviteter runt om i länet eller talar med medborgare så är det så tydligt att många är frustrerade och upplever ett åsidosättande. När jag besöker aktiviteter runt om i länet eller talar med medborgare så är det så tydligt att många är frustrerade och upplever ett åsidosättande. Det finns en berättigad känsla att vår del av landet på något sätt glöms bort i debatterna i Stockholm.

Sydsvenskan - 14 jan 11 kl. 13:19

Presidenten lämnar landet

Foto: Christophe Ena
Svenska UD avråder från icke nödvändiga resor till landet.
Valen kommer att tidigareläggas och hållas om sex månader, rapporterade den officiella statliga nyhetsbyrån TAP. Regimen i Tunisien meddelade samtidigt att den förbjuder samtliga allmänna sammankomster i landet samt att den ger säkerhetsstyrkorna rätt att öppna eld mot de som bryter mot ordern.

BT - 14 jan 11 kl. 21:25

Stor dramatik i Tunisien? presidenten har lämnat landet

Efter veckor av politisk oro kastade Tunisiens president Zine el Abidine Ben Ali in handduken på fredagskvällen och lämnade landet. Bakom sig lämnar han en stat i gungning och en oviss framtid för folket. Det blir Tunisiens premiärminister Mohammed Ghannouchi som temporärt tar över efter Ben Ali som sammanlagt suttit 23 år vid makten.

Sydsvenskan - 04 okt 15 kl. 19:54

Håll på asylrätten. Men då måste de som fått nej lämna landet.

Människor fortsätter att riskera livet i läckande gummiflottar mellan framför allt Turkiet och de grekiska öarna. Flyktingkatastrofen måste mötas av EU-länderna gemensamt, men också av EU-länderna i samarbete med Syriens grannländer. Förhållandena i de stora flyktinglägren i Jordanien, Libanon och Turkiet måste förbättras genom gemensamma ansträngningar.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 15 kl. 19:54

Håll på asylrätten. Men då måste de som fått nej lämna landet.

Människor fortsätter att riskera livet i läckande gummiflottar mellan framför allt Turkiet och de grekiska öarna. Flyktingkatastrofen måste mötas av EU-länderna gemensamt, men också av EU-länderna i samarbete med Syriens grannländer. Förhållandena i de stora flyktinglägren i Jordanien, Libanon och Turkiet måste förbättras genom gemensamma ansträngningar.

Skånskan - 02 jul 19 kl. 20:30

Hon gör radio för att lära om livet på landet

DRÖM. Lena Haugaard ville leva ett liv på landet, av jorden. Men hon insåg att hon visste väldigt lite – för att få veta mer tog hon kontakt med människor som kunde berätta om villkoren för att verka på landsbygden.

Sydsvenskan - 23 aug 11 kl. 06:30

Livet på landet lockar

Längtan efter det enkla. Efter lugnet. Men även ett sökande efter utmaningar och ett driv för att få någonting att hända.

BT - 11 feb 12 kl. 12:29

Snöfall över landet

Snön fortsätter att falla över Sverige, när ytterligare ett snöområde under helgen drar in över landet. I snöfallets spår har vi dock sol och mildare väder att vänta under söndagen. Under lördagen och natten mot söndagen väntades mer snö komma in över landet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Apotek har börjat sälja antikroppstester

Från och med i helgen utförs antikroppstester även på apotek. Tobias Perdahl, läkare, berättar i Morgonstudion att intresset har varit enormt. – Nu har det kommit tillräckligt många bra tester som har hög specificitet, som gör att det är värt att komma igång och se hur många som har immunitet, säger han..

SVT - 1 timme sedan

Hallengren: Långsiktiga beredskapslager saknas

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att läget fortfarande är skört och att vi saknar långsiktiga beredskapslager. Därför behåller Socialstyrelsens uppdraget som nationell inköpare av skyddsutrustning och medicin tillsvidare..

SVT - 2 timmar sedan

Ny analys: Resandet sköt i höjden förra veckan

Det ökande resandet som uppmättes vid Kristi himmelfärd verkar bara har varit början. Förra veckans resedata visar på en ordentlig stegring i svenskarnas rörelsemönster..

SVT - 6 timmar sedan

Tegnell självkritisk: Mer åtgärder hade behövts

Om det hade gått att backa bandet hade statsepidemiolog Anders Tegnell satt in fler åtgärder tidigare för att stoppa pandemin i Sverige. Det slår han fast i en intervju med Sveriges Radio Ekot. – Jag tror att det finns förbättringspotential i det vi har gjort i Sverige, helt klart, säger han..

SVT - 10 timmar sedan

Filmade död pojke – polisen rasar: ”Gör mig förbannad”

En pojke i de övre tonåren låg död på marken efter ett självmord i Stockholm. Då stannade förbipasserande och filmade. – Vissa saker är inte olagliga, men det är jävligt olämpligt.

SVT - 11 timmar sedan

Svenska Pisa-resultaten ifrågasätts: ”Grava metodfel”

Sveriges senaste Pisa-resultat visade att svenska elever presterar bättre än OECD-genomsnittet. Men framgången kan bygga på falska siffror, visar en granskning av Expressen. Enligt tidningen har en stor mängd utrikesfödda elever felaktigt sorterats bort från att delta i provet.

SVT - 12 timmar sedan

Hallengren: För tidigt att utvärdera hur pandemin hanterats

Det är för tidigt att utvärdera hur pandemin har hanterats på Sveriges äldreboenden. Det säger Lena Hallengren (S) efter SVT:s granskning som visar på en överdödlighet på 30 procent. – Att efter tre och en halv månad dra slutsatser och jämföra sig med en del länder tror jag är olyckligt, säger socialministern..

SVT - 12 timmar sedan

Skådespelerskan Carina Boberg död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien ”Rena rama Rolf”, har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom..

SVT - 13 timmar sedan

Man allvarligt knivskuren i Jakobsberg

En man i 25-årsåldern har blivit knivskuren i ett bostadsområde i Jakobsberg norr om Stockholm. – Han var allvarligt skadad och har förts med ambulans till sjukhus. Med största sannolikhet var det en kniv, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen..

SVT - 15 timmar sedan

Oro för ökat tryck på sjukvården i sommar: ”Skulle vara väldigt bekymmersamt”

Sjukvården på populära turistorter förbereder sig för ett ökat tryck i sommar. På västkusten finns en oro för en andra våg av smitta. – Om vi växer med 30 procent kan det få stor påverkan på vården, säger Niklas Claesson, kommunikationschef för NU-sjukvården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.