Barometern > Nyheter

Thursday, 04 June, 20:52

Barometern - 22 maj 20 kl. 06:10

”Varje människa bär på en unik livsberättelse”Coronapandemin ”När frågor kräver oss på ärlighet och sanning kan det göra ont, både i den enskilde och i samhällskroppen.”.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
När

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varje människa, bärpå en , unik, livsberättelse
Skånskan - 03 nov 16 kl. 10:14

En livsberättelse som blir en ingång

Recension/litteratur BOK
Jag är Gina
Författare: Erika Oldberg
Förlag: Leopard ERWP.fif(0)”Strax efter klockan fyra på morgonen rullar polisens vita bussar in på Industrigatan. En efter en parkerar de, längs gatan.

SmålandsPosten - 20 maj 20 kl. 05:30

Varje människa bär på en unik livsberättelse

”Det finns en spricka i allt, det är så ljuset kommer in”, sjunger Leonard Cohen. I en tid då våra vanliga livsvillkor hotas, och mobiltelefonen varje dag berättar att människor dör, kan ljuset falla in så att det viktiga i livet blir synligt. Frågan är vad vi gör med våra nya insikter..

NT - 09 dec 13 kl. 12:56

Behovet av en livsberättelse

Det biografiska anslaget är på ett sätt grunden i själva det uppdrag som varje skrivande människa ger till sig själv..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 13:29

”Kanske det bästa Lundberg har skrivit”

Recension/litteratur BOK
Dagar bland skuggor, träd och vatten
Författare: Kristian Lundberg
Förlag: Wahlström & WidstrandHan har skrivit den förr, Kristian Lundberg. Boken om sitt liv. Om sin uppväxt.

BT - 28 aug 13 kl. 11:10

Minnesdag som förpliktigar

I går firades Raoul Wallenberg-dagen med pompa och ståt i flera delar av Sverige. Det anordnades ett seminarium på temat diplomatiskt mod i Stockholm, Raoul Wallenberg-priset delades ut i Malmö och det har också lanserats en kampanj där deltagarna skulle hedra Wallenberg genom att uppmärksamma människor omkring dem som de ansett gjort hjältemodiga insatser. Det är bra att Sverige uppmärksammar Raoul Wallenberg och det som han gjorde för Ungerns judar under andra världskriget.

Nerikes Allehanda - 27 jan 16 kl. 05:15

Överlevande vägrade att vara offer

Emil Fackenheim (1916–2003) var rabbin, författare och filosofiprofessor i Toronto, senare i Jerusalem. Han föddes i Tyskland och satt inspärrad i koncentrationsläger under andra världskriget. Han var en djupt religiös människa som brottades med sin tro på en Gud i en värld där en och en halv miljon judiska barn mördades.

Sydsvenskan - 02 mar 14 kl. 10:27

Nyfiken gul och blå

Jag föreställer mig att jag sitter i en skön fåtölj. Mittemot betraktar en psykolog mig med ett mjukt leende. Han säger: Rakel, du är inte bara kulturchef.

Sydsvenskan - 02 mar 14 kl. 10:27

Rakel Chukri: Nyfiken gul och blå

Jag föreställer mig att jag sitter i en skön fåtölj. Mittemot betraktar en psykolog mig med ett mjukt leende. Han säger: Rakel, du är inte bara kulturchef.

Sydsvenskan - 08 jan 16 kl. 04:00

Ett liv av magiskt skrivande

Hur gör man för att skriva? Kanske är en av förklaringarna till att så många skribenter har Joan Didion som favoritförfattare att hon formulerat ovanligt slagkraftiga svar på den frågan. Att hon som femtonåring skrev av en roman av Hemingway ord för ord, för att lära sig språkets rytm.

SVT Debatt - 11 apr 14 kl. 14:17

Fel av Uppdrag granskning att äventyra tystnadsplikten

DOLD KAMERA Om det finns anställda inom kyrkan som kränker människor behöver det uppmärksammas och åtgärdas. Men att göra det genom att bryta tystnadsplikten är inte rätt väg att gå.  De senaste dagarna har det förts en debatt om tystnadsplikten i kyrkan.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Rapinoe bojkottar cupen i Utah

Barometern - 15 minuter sedan

Tottenham lånar 2 miljarder

Barometern - 1 timme sedan

Ett steg närmare satsning på dubbla stationer i Kalmar

Kommunens utredare har fått ett första besked. Den tänkta utvecklingen av stationen finns med i Trafikverkets planer. – Det känns jättebra, säger Christer Olsson, infrastrukturstrateg på Kalmar kommun..

Barometern - 45 minuter sedan

3D-tekniker har framtiden för sig

De allra första 3D-teknikerna med inriktning mot metallprinting har tagit examen i Hultsfred. Hälften av dem går ut till jobb men normalt hade siffrorna varit annorlunda..

Barometern - 45 minuter sedan

Kinaambassadör inför rätta – unikt rättsfall

Ett hemligt möte om den fängslade förläggaren Gui Minhai var att gå för långt, enligt åklagarna. Nu ställs den tidigare Kinaambassadören Anna Lindstedt inför rätta för hur hon har hanterat fallet. "Vi är övertygade om ett frikännande", säger hennes advokat Conny Cedermark..

Barometern - 1 timme sedan

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå slutar

Barometern - 1 timme sedan

Fria resor – då kraschade Destination Gotlands sajt

På torsdagen kom besked om att det snart blir fritt fram att resa i Sverige för den som är symptomfri. Strax därefter kraschade Destination Gotlands bokningssystem. .

Barometern - 1 timme sedan

Åttaåring släppte ut papegojor – slogs ihjäl

Hon misshandlades till döds sedan hon råkat släppa ut papegojor från familjen hon jobbade hos. Åttaåriga Zohras död skakar Pakistan – och har fått en minister att kräva skärpt lagstiftning mot barnarbete i hemmet..

Barometern - 1 timme sedan

Campingägare på Österlen: "Alla är välkomna"

Österlens campingägare väntar på stockholmare och andra långväga gäster med öppna famnen. Lite mer skeptiska är långliggarna Ingmar och Gulle Mårtensson på Borrbystrand camping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.