BT > Nyheter

Sunday, 31 May, 06:50

BT - 22 maj 20 kl. 06:15

Hjelmstedt: Klarar Varberg en fördubbling i sommar?Dagens förbud mot större folksamlingar kan sluta med en konflikt mellan Varbergsbor och västgötar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Varberg, Varbergsbor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjelmstedt, Klarar, Varbergen , fördubblingi , sommar
SR - 02 apr 19 kl. 05:40

Fler med utländsk läkarexamen klarar kunskapsprov

Från 1 juli förra året har 94 personer klarat provet – det är en fördubbling jämfört med motsvarande period ett år tidigare..

YLE - 24 okt 13 kl. 07:49

Bemanningsföretag allt vanligare i medievärlden

Inom finländsk journalistik börjar man se samma fenomen som i Sverige: allt fler former av anställningar, där bemanningsföretagen blir viktigare. Arbetstagarnas organisationer befarar sämre arbetsvillkor och löner, medieföretagen ser fördelar i flexibilitet. Inte minst ekonomiskt lönar det sig.

Skånskan - 25 jan 20 kl. 16:15

Det snurrar häftigt för vindbolag

Krönika Rimligen blir det med särdeles gott humör som bolagsstämman för Eolus Vind hålls i Hässleholm idag lördag. Visserligen blir utdelningen ”bara” oförändrat 1:50 kr för det gångna bokslutsåret på en aktie som betalas med hela 126 kr. Oförändrad utdelning brukar vara klokt hos snabbt expanderande bolag, särskilt som omsättning och vinst varierar kraftigt.

Skånskan - 22 nov 15 kl. 14:00

Tufft när fler ska tas emot på kortare tid

MELLANSKÅNE Nästa år kommer de skånska kommunerna behöva ta emot om mer än dubbelt så många ensamkommande som i år. Kommunalråden i Mellanskåne menar att man kommer klara ökningen men ser många utmaningar längs vägen.
– Vi får göra det bästa av situationen trots att vi egentligen hade behövt en andningspaus, säger Birgitta Jönsson (S) som är kommunalråd i Svalöv.

Barometern - 09 aug 13 kl. 07:24

E-bokssuccén blir dyr för biblioteken

Antalet e-boksutlåningar stiger explosionsartat och tjänsten kostar biblioteken allt mer pengar. På vissa håll i Sverige har tillfälliga lånestopp införts, men på stadsbiblioteket finns inga sådana planer ? än så länge.

Trelleborgs Allehanda - 11 nov 13 kl. 15:57

Politiker varnar för skånskt tågkaos

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Ett präktigt tågkaos väntar på skånska järnvägar, enligt en rapport som Region Skåne beställt. Inte minst med tanke på ökande godstrafik från kontinenten, via bron och Trelleborg, krävs stora satsningar på järnvägen anser skånska politiker.
Ett förslag till ny tolvårsplan för satsningar på vägar och järnvägar presenterades av Trafikverket i somras.

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 16:39

Politiker varnar för skånskt tågkaos

Foto: Bosse Nilsson
Ett präktigt tågkaos väntar på skånska järnvägar, enligt en rapport som Region Skåne beställt. Staten måste skjuta till mer pengar, inte minst till en fyrspårig järnväg mellan Hässleholm och Lund, anser skånska politiker.
Ett förslag till ny tolvårsplan för satsningar på vägar och järnvägar presenterades av Trafikverket i somras.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 09:30

Åhus kan bli torrlagt trots ny rörledning

Foto: TT
Åhus kranar riskerar att sina även denna sommar, trots att kommunen byggt en ny stor vattenledning.Nu står hoppet till att tyska specialister ska kunna rädda situationen.
Om en värmebölja sammanfaller med något av de kommande veckornas stora evenemang, som beachhandbollsfestivalen mellan den 11 och 19 juli eller orienteringstävlingen O-ringen veckan därpå, är risken stor för akut vattenbrist i Åhustrakten.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 22:01

Alliansen knappar in


Med drygt tre veckor kvar till valet knappar Alliansen in enligt Svenska Dagbladets Sifo-mätning. Oppositionen får visserligen egen majoritet, men en knapp sådan med totalt 175 mandat. Detta efter att såväl Centerpartiet (5,5 procent) och Kristdemokraterna (4,3 procent) båda klättrat över fyraprocentsspärren och skulle få platser i riksdagen, vilket skulle ge totalt 138 mandat för Alliansen.

BT - 22 aug 14 kl. 22:01

Alliansen knappar in

Med drygt tre veckor kvar till valet knappar Alliansen in enligt Svenska Dagbladets Sifo-mätning. Oppositionen får visserligen egen majoritet, men en knapp sådan med totalt 175 mandat. Detta efter att såväl Centerpartiet (5,5 procent) och Kristdemokraterna (4,3 procent) båda klättrat över fyraprocentsspärren och skulle få platser i riksdagen, vilket skulle ge totalt 138 mandat för Alliansen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

”Svårt att förstå det som hänt”

Lennart Andersson åkte för att hämta sin dotter när ett träd utmed vägen plötsligt knäcktes och landade på bilen med full kraft. ”Jag har fortfarande svårt att förstå det som hänt”, säger Eva Sjöberg, som förlorade sin sambo och livskamrat i olyckan i Fristad för två månader sedan..

BT - 45 minuter sedan

Dags att stoppa granbarkborren

Granbarkborren kan förstöra stora värden i skog och mark. Skogsstyrelsen uppmanar nu skogsägarna att vidta åtgärder. – Är man snabb så kan man rädda det mesta av virkesvärdet, säger skogskonsult Tomas Johansson..

BT - 45 minuter sedan

Många spelare blir chefer: ”Har ett jävlaranamma”

En av sex före detta Elfsborgsspelare landar ett chefsjobb. Det visar BT:s kartläggning. – Många elitidrottare har ett jävlaranamma och en drivkraft att prestera så det är inget konstigt för mig, säger arbetsförmedlaren och den tidigare mittbacken Tinos Lappas..

BT - 45 minuter sedan

Fler allvarliga kriser som mänskligheten måste lösa

Det finns ännu större akuta faror för mänskligheten än coronapandemin, påpekar föreningen Glokala Sjuhärad..

BT - 1 timme sedan

Brasiliens president vill tillåta fotboll

Brasiliens president Jair Bolsonaro vill att landets fotbollsligor drar i gång igen, trots coronaläget. Enligt presidenten löper fotbollsspelare liten risk att drabbas allvarligt av covid-19 och han säger att många spelare har det svårt ekonomiskt..

BT - 1 timme sedan

Guide: Allt du behöver veta om Elitloppet

Ingen publik och få utländska hästar. Det är vad som väntar på söndag när årets Elitloppet ska avgöras. Här har vi samlat allt du behöver veta inför storloppet..

BT - 1 timme sedan

Idrottsvärlden vaknar till liv – läget just nu

Efter en slumrande vår börjar sportvärlden vakna till liv igen, även om den pågående coronakrisen gör att det blir utan publik på läktarna. Här är ett axplock av sommarens sporthändelser..

BT - 2 timmar sedan

Bygg blandat när Borås växer

Oavsett var i Borås man bor ska man kunna leva där hela livet, om man önskar. Det är olyckligt när områden bara består av hyresrätter utan möjlighet till bostadskarriär. Därför vill vi se en blandad bebyggelse av både hyres- och bostadsrätter samt egna hem i stadens olika delar, skriver Annette Carlson och Lars-Gunnar Comén..

BT - 2 timmar sedan

Psykologiska diagnoser samspelar med tiden och samhället

”Ni anar inte vilka krav som ställs på en gentleman i min värld! Ni förstår inte vilket tryck som uppstår bakom masken! Hur skulle jag klara mig utan den ventil som mister Hyde erbjuder mig?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.