Expressen > Nyheter

Wednesday, 03 June, 12:12

Expressen - 22 maj 20 kl. 06:13

Professorn: Proven kan missa immunitetDen nya antikroppsstudiens resultat förbryllar matematikprofessorn Tom Britton. Om siffrorna för antalet smittade stämmer kan det innebära att dödligheten är högre än man trott – eller att man ännu inte vet tillräckligt om immunitet och antikroppar.– Kroppen har flera olika sätt att utveckla immunitet, säger professor Mia Phillipson i ”Aktuellt.”.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tom Britton, Mia Phillipson, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Provenkan , missa, immunitet
Dagens PS - 03 maj 17 kl. 08:20

Diplomatisk immunitet segrade i grannfejden

Det här skriver Dina Pengar i Expressen nu på onsdagsmorgonen och uppger att ambassadflytten skett ”i tysthet” förra veckan. Kanslirådet Patric Nilsson på utrikesdepartementet, UD, bekräftar flytten. ”De har anmält den nya adressen och vi har fört in adressen i diplomatlistan.

Ekonomistas - 30 mar 15 kl. 07:30

Tankar om de nationella proven

Nyligen befann jag mig i ett sammanhang där utformningen av skolans nationella prov diskuterades. Detta var ett utmärkt tillfälle att samla tankarna i kort punktform och naturligtvis bör även Ekonomistas läsare få ta del av dessa.
Provens huvudsyfte bör vara summativt utvärderande, snarare än formativt stödjande av den enskilde elevens framtida utveckling.

Ekonomistas - 28 nov 16 kl. 07:44

De viktiga nationella proven

År 2003 deltog Sverige för andra gången i PISA-undersökningen och resultaten var då fortfarande relativt goda, även om det fanns en del orostecken. 2003 var också året då resultaten från de nationella proven i årskurs 9 började samlas in från alla skolor. Skolverket uppmärksammade detta med en enkätundersökning om lärarnas syn på de nationella och nyligen har en jämförande undersökning släppts.

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Sydsvenskan - 14 dec 11 kl. 06:30

Dåliga resultat på proven kan ge tidigare hjälp

Många elever i klass tre klarar inte kraven i de nationella proven. Det kommer att leda till mer extra stöd till yngre barn, spår både Skolinspektionen och departementet.
De nationella proven för tredje klass har bara funnits i två år.

Sydsvenskan - 17 jun 11 kl. 05:40

IMF-chef hävdade immunitet

När dåvarande IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn greps av polisen på en flygplats i New York hävdade han att han hade diplomatisk immunitet. Det framgår av polisens redogörelse som åklagaren släppt.
Senare, på fråga om han ville åberopa immunitet, svarade han nej.

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

BT - 28 maj 12 kl. 07:29

Många får högre betyg än resultatet på nationella proven

Nästan hälften av eleverna får på vissa skolor ett högre slutbetyg än vad de lyckats prestera på nationella proven. Oftast är det betygen i matematik som höjs. Betyg är nu en högaktuell fråga för elever och lärare i skolorna.

DN - 08 sep 12 kl. 00:50

?Friskolorna sätter högre betyg på nationella proven?

Olika bedömning. I genomsnitt får elever på friskolor högre betyg på de nationella proven än elever på kommunala skolor, trots att externa bedömare anser proven likvärdiga. En lösning kan vara extern rättning av proven, till exempel att lärare byter prov med varandra, skriver nationalekonomer vid Stockholms universitet..

Kristianstadsbladet - 28 feb 19 kl. 09:32

Fortfarande slarv kring de nationella proven

De flesta gymnasieskolor gör vad de ska och håller sina exemplar av de nationella proven inlåsta fram till att proven ska skrivas. Men inte alla. När Skolinspektionen gjorde en oanmäld granskning upptäcktes några fall där proven relativt lätt hade kunnat hamna i fel händer.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Profilerad kyrkoman erkänner: Köpte sex

En framträdande kyrklig profil ertappades i november efter att ha köpt sex av en kvinna i en lägenhet i Örebro.Nu ska kyrkoprofilen, som erkänt brott, böta 15 500 kronor. – Jag har inga kommentarer om det, säger han till GT..

Expressen - 45 minuter sedan

Förbipasserande i Stockholm filmade död tonårspojke

Förbipasserande filmade och fotade en död pojke i Stockholm.Agerandet fick polisen att reagera starkt.– Jag har jobbat 20 år som polis men sådant här gör mig så förbannad, säger Viktor Adolphsson, områdespolis i Trygghetsgruppen på Södermalm, till SVT.

Expressen - 1 timme sedan

Förhör med Tom Hagen avbryts på grund av hans hälsotillstånd

Det planerade förhöret med Tom Hagen i dag har avbrutits.Detta med anledning av den norske miljardärens hälsotillstånd, rapporterar Dagbladet.– Han är väldigt påverkad av att vara misstänkt i ärendet, säger advokaten till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen har startat mordutredning efter drunkningslarm

På onsdagsmorgonen hittades en person död efter ett drunkningslarm i Jönköping. Då det är oklart vad som hänt så har polisen startat en förundersökning om mord..

Expressen - 1 timme sedan

Tidigare S-toppen: ”Allvarligt för Ekström”

Expressens avslöjande om de svenska Pisa-resultaten har väckt skarpa reaktioner.Den tidigare S-politikern Stefan Stern, i dag lobbyist inom den privata välfärdssektorn, kritiserar utbildningsministern i ett inlägg på Twitter:”Allvarligt för Sverige och inte minst Anna Ekström.”.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig jordbävning i norra Chile

En kraftig jordbävning med magnitud 6,8 har inträffat i norra Chile.Det rapporterar den amerikanska geologiska byrån, USGS.Det finns ännu inga uppgifter om skadade efter händelsen..

Expressen - 1 timme sedan

Mammans skräckvälde över barnen: ”Helvete”

Under ett drygt halvår satte mamman skräck i familjen.Den sjuårige sonen tvingades under vintern att lättklädd stå utomhus i nästan en timme. Och dottern misshandlades vid flera tillfällen.

Expressen - 2 timmar sedan

Chatta med Expressens Jennifer Wegerup

I dag klockan 12.00 kan du chatta med Expressens kolumnist Jennifer Wegerup om coronapandemin i Italien. Hon har själv sett hur smittan spridit sig i landet, hur dödstalet stigit och hur det påverkat italienarnas vardagsliv.

Expressen - 2 timmar sedan

Pojke död efter att ha klättrat på tåg

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Region Skåne håller presskonferens

Från och med måndag den 8 juni börjar Skånetrafiken köra tåg över bron, meddelar regiondirektör Alf Jönsson på en pressträff. – Då kan man också slippa sitta i långa köer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.