Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 02 June, 23:12

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 06:00

Revisorerna vill se bättre beslutsunderlagDet finns frågetecken kring pirensatsningen. Det anser revisorerna som pekar på brister i risk- och konsekvensanalyserna och att tomma lokaler kan påverka kommunkoncernen negativt..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revisorernavill se bättre , beslutsunderlag
Skånskan - 03 apr 19 kl. 08:58

Arkivhanteringen får kritik av revisorerna

HÖRBY Arkivhanteringen i kommunen kritiseras i en färsk rapport.
– Hanteringen är inte ändamålsenlig, skriver revisorerna.Det är revisionsbyrån PWC som har granskat arkivhanteringen i Hörby kommun på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i kommunen.

BT - 11 apr 14 kl. 07:42

Sjukhus svarade inte revisorerna

När ?revisorerna i Västra Götaland undersökte de anställdas bisysslor i egna bolag fick man aldrig svar från Sahlgrenska och Södra Älvsborgs sjukhus kring två av företagen. Inte förrän revisionens högsta politiska ledning hade skickat ett skarpt formulerat brev till förvaltningarna.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 15:39

Revisorerna kritiserar tågförseningar

Revisorerna kritiserar både sjukhusen och Skånetrafiken.
Tågförseningarna under de senaste två vintrarna är inte acceptabla och inte heller informationen till resenärerna, anser Region Skånes revisorer. - Resenärer måste få adekvat information, inte om vad en elstolpe innebär för trafiken utan när tågen börjar gå igen, säger en av dem, Kent Ericson.

BT - 01 okt 13 kl. 00:30

Ta revisorerna på allvar

När fullmäktige i Herrljunga samlas i dag finns två förslag till revisorer och valberedningens Gunnar Andersson (M) förklarade i måndagens BT att han hoppas att det blir ett välgrundat beslut den här gången: ?Revisorsposterna är inte något att ta lätt på?. Det är att enkelt att instämma i detta.

Barometern - 31 mar 20 kl. 10:18

Allvarlig kritik från revisorerna som är oroade över ekonomin

Revisorerna riktade allvarlig kritik mot socialnämndens ekonomistyrning under 2018. Förra året förvärrades den ekonomiska situationen ytterligare och därför skärper revisorerna nu tonen och riktar en anmärkning mot nämnden. Även kommunstyrelsen får allvarlig kritik och revisorerna ser också med oro på den ekonomiska utvecklingen inom barn- och utbildningsnämnden.

SN - 07 apr 11 kl. 08:33

Därför får landstinget kritik av revisorerna

För första gången på 148 år får landstingsstyrelsen kritik av revisorerna. ? Det visar frågans allvar, säger revisorernas ordförande Kjell Ericson (M).

YA - 30 okt 14 kl. 09:22

Får kritik från revisorerna

Revisorerna har granskat Sydskånska gymnasieförbundets delårsbokslut och är kritiska till att målet om en budget i balans inte uppfylls.
Visserligen hamnar delårsbokslutet på plus 2,5 miljoner kronor men vid årsskiftet räknar Sydskånska gymnasieförbundet med ett minus på 2,8 miljoner.- Vi har ett prognostiserat underskott på 2,8 miljoner i år.

ÖstersundsPosten - 14 apr 15 kl. 09:03

Revisorerna kritiserar kontroll av entreprenader

Kommunens rutiner för att kontrollera upphandlade entreprenader har brister. Det konstaterar revisorerna efter en granskning. Revisorerna upptäckte att avtalen ofta saknar beskrivning av hur de levererade varorna och tjänsterna ska följas upp.

Skånskan - 03 dec 15 kl. 11:00

Revisorerna synar Hansson-affären

Hörby HÖRBY
Det är fortsatt oklart hur det gick till när före detta socialchefen Peter Hansson lämnade sin tjänst och hur han fick sin 1,8 miljoners–fallskärm. Det ges inga besked om vem eller vilka som fattade de avgörande besluten.
Samtidigt kommer det uppgifter om att revisorerna har börjat nysta i Peter Hansson-affären.

ÖstersundsPosten - 30 mar 16 kl. 10:19

Efter granskningen – revisorerna: Regionstyrelsen ska inte ha ansvarsfrihet

De förtroendevalda revisorerna, under ledning av Annelie Bengtsson (M), ordförande, anser inte att regionstyrelsens styrning, ledning och kontroll för 2015 varit tillfredsställande. Region Jämtland Härjedalen gick back med 232 miljoner kronor och i sin berättelse konstaterar revisorerna att det är femte året i rad som regionen inte lever upp till kommunallagens krav om en ekonomi i balans..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Samtliga i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv kan se fram emot två veckor i karantän. Anledningen? Spelartruppen och personalen har testats för coronaviruset – där hela 25 provsvar var positiva..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Dieselutsläpp orsakar ekokatastrof i Sibirien

Sydöstran - 1 timme sedan

Wall Street fortsatte uppåt

Sydöstran - 1 timme sedan

Klart: FK Karlskrona börjar borta den 14 juni

Nu står det klart att även Ettanfotbollen börjar söndagen den 14 juni. – På fredag har vi spelordningsmöte för att sätta spelprogrammet, säger Peter Christenson i FK Karlskrona..

Sydöstran - 1 timme sedan

Skådespelaren Carina Boberg död

Sydöstran - 1 timme sedan

Tv-producent sparkad efter hot om våld

Sydöstran - 1 timme sedan

TT-FLASH: Två döda i flygkrasch

Två män har omkommit i en flygkrasch i ett bostadsområde utanför Borås, uppger polisen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Många döda vid polisingripanden i Rio

Antalet människor som dödas vid polisingripanden i Brasilien ser inte ut att minska – trots strikta coronarestriktioner..

Sydöstran - 1 timme sedan

Uråldriga matstölder kan förklara sex

Svenska forskare har upptäckt att redan de allra tidigaste djuren var drabbade av parasiter, som stal maten ur munnen på dem. Den unika upptäckten kan kasta mer ljus över varför djur fortplantar sig sexuellt i stället för att bara klona sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.