Barometern > Nyheter

Monday, 25 May, 19:05

Barometern - 22 maj 20 kl. 06:00

Hon springer efter lock på Alvaret: ”En del är svårfunna”En av Ölands mest bevarade hemligheter har fått ultralöparen Annika Arnoldsson att leta betonglock på Alvaret. Hittills har hon hittat 111 stycken..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Alvaret, Ölands, Annika Arnoldsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon springerefter , lock, AlvaretEn , delär , svårfunna
Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 13:00

Ännu en stor affär i analysvärlden – eMarketer köps av Axel Springer

Analys- och undersökningsföretaget eMarketer köps av tyska Axel Springer – något som ska stärka Axel Springers närvaro på den amerikanska marknaden. Affären kan vara ett smart drag – men smakar det så kostar det. Mer än 2 miljarder svenska kronor (250 miljoner dollar) gick det hela på.

Supermiljöbloggen - 24 nov 15 kl. 00:10

Jag springer för mina barn…

Jag springer för mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn…. Som ambassadör för Greenpeace, Sverige fick jag förmånen att delta i ett möte med alla urprungsbefolkningar runt Arktis i Kiruna för två år sedan.  Det var chockerande berättelser om hur miljön påverkas negativt och hur befolkningen redan lider av klimatförändringarna.

BT - 05 jun 12 kl. 17:28

Guldfiskar på Alvaret = sant

Guldfiskar på Stora Alvaret på Öland. Jo, det är allvar. Hur länge de funnits där är oklart, kanske 50 år, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

DI - 27 nov 17 kl. 17:33

Storägare utökar innehav i Xspray Pharma och ingår avtal om lock-up

Xspray Pharma har mottagit information om att Anders Bladh genom helägda bolaget Ribbskottet AB har köpt en mindre del av Recipharms innehav i bolaget, totalt 155 500 aktier. Överlåtelsen har skett utanför börsen. Redeye har beviljat Recipharm undantag från gällande avtal om lock-up, då istället köparen inträder i motsvarande avtal om lock-up..

YLE - 12 jun 15 kl. 04:52

Stor del av soptipp i Karleby stängs

En stor del av soptippen Storkohmo i Karleby kommer att stängas. Mängden avfall som slutdeponeras på avstjälpningsplatsen har minskat rejält. Bland det delar som stängs finns en bassäng med förorenad jord.

NT - 05 jun 12 kl. 14:31

Guldfiskar på Alvaret

Guldfiskar på Stora Alvaret på Öland. Jo, det är allvar. Hur länge de funnits där är oklart, kanske 50 år, rapporterar SVT:s Smålandsnytt..

BT - 08 dec 14 kl. 12:45

Han springer för Musikhjälpen

Från Älvdalen till Göteborg. Och från Göteborg till Uppsala. Med flera andra springer äventyraren Michael Andersson för Musikhjälpen som drag igång idag och uppmärksammar hiv/aids.

Barometern - 21 apr 16 kl. 06:52

Forntidens gravrösen på Stora Alvaret

Långt vid sidan av vägar och turiststråk finns ett öländskt kulturarv som plundrats, misshandlats och vanvårdats så länge de har funnits. Det är forntidens gravrösen på Stora Alvaret..

Barometern - 10 feb 17 kl. 07:16

Det sprängs på allvar på Alvaret

Ledningar till avsaltningsverket läggs ned i kalksten. Först användes hackmetod men nu krävs det dynamit. Tre sprängningar om dagen hörs över Alvaret..

Barometern - 13 jul 17 kl. 06:06

Alvaret tillbringar semestern på Roots

Inget Öland Roots utan Alvaret. Bandet spelar på festivalen varje år. Och flera av medlemmarna är även med och styr upp och bygger festivalen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Regeringens kandidat vann valet i Burundi

Barometern - 15 minuter sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot corona

Barometern - 5 minuter sedan

De bygger besöksskärmar till äldreboenden

Det ska bli lättare för anhöriga att besöka Mörbylånga kommuns äldreboenden på ett säkert sätt. Arbetsmarknadsenheten tillverkar stora skydd för att undvika spridning av coronasmitta till äldre..

Barometern - 5 minuter sedan

9 423 anställda tvingas korttidsarbeta i Kalmar län

I början av maj hade 6 300 anställda i länet fått arbetstiden minskad på grund av den ekonomiska krisen. Tre veckor senare har den siffran ökat med över tre tusen personer..

Barometern - 3 minuter sedan

Larm om båtolycka – rök i gästhamnen

Barometern - 30 minuter sedan

Rederiet Göta kanal ställer in kryssningar

Barometern - 30 minuter sedan

Fransson ska förklara dopningen: "Tufft läge"

Dopingkommissionen yrkar på fyra års avstängning. Nu är det upp till dopingnämnden att fastställa domen för brottaren Jenny Fransson..

Barometern - 45 minuter sedan

Svenskarna förflyttar sig mer – "massiv ökning"

Sedan ett par veckor tillbaka har svenskarna i allt högre grad börjat vara ute och röra på sig i samhället igen – och den uppåtgående trenden fortsätter. Rörligheten har ökat i stora delar i landet, samtidigt var folk försiktigare jämfört med Kristi himmelsfärdshelgen i fjol..

Barometern - 1 timme sedan

Halv miljard i coronastöd till Kalmar län - räcker inte

572 010 073 kronor. Det är den totala summan som region och kommuner i länet hittills har fått i statligt coronastöd. ”Det är väldigt bra, men de pengarna räcker inte” säger Christina Davidson (C), kommunalråd i Nybro..

Barometern - 1 timme sedan

Personal på äldreboende larmar om smittorisk vid besök av anhöriga

Plexiglas eller säkra träffpunkter är lösningar för att anhöriga ska kunna träffa närstående på äldreboenden utan smittorisk av covid-19. I Nybro har man valt en annan linje, att umgås fritt utomhus med social distans. Nu larmar personal om att det fungerar dåligt och är oroliga för att anhöriga ska smitta boende..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.