Barometern > Nyheter

Friday, 05 June, 01:02

Barometern - 22 maj 20 kl. 06:00

Signalpolitik om sexköpHöj gärna straffen för sexköpare. Men låtsas inte att sexköparna kommer att skickas till fängelse..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Signalpolitikom , sexköp
BT - 08 apr 18 kl. 04:00

Sexköpslag inget för signalpolitik

Centerpartiets kvinnoförbund går nu ut och stödjer regeringens förslag om att sexköp utomlands ska vara straffbara i Sverige. Om de får med sig Centerpartiet finns risk att förslaget går igenom, vilket skulle underminera fundamentala rättsprinciper. .

SVT Debatt - 09 nov 13 kl. 12:00

Utöka sexköpslagen i stället för att legalisera

SEXHANDEL I år är det 15 år sedan den nuvarande sexköpslagen infördes i Sverige. Sandra Sasvari vill se en legalisering av sexköp, men det är inte rätt väg för att förhindra exploatering, våld och utsatthet. Den fackliga organisering som Sasvari hänvisar till är bara ett spel för gallerierna, och en tillåtande lagstiftning innebär också mer människohandel.

YLE - 04 sep 13 kl. 10:01

Forskare vill totalförbjuda sexköp

Två forskare som utrett sexhandeln i Finland föreslår att sexköp ska förbjudas helt och hållet. Utredningen har beställts av justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och ska vara grund för en eventuell revidering av gällande lag. Forskarna Johanna Niemi och Jussi Aaltonen anser det vara problematiskt att lagen nu förbjuder sexköp av offer för människohandel eller koppleri.

Sydsvenskan - 10 okt 14 kl. 13:49

Dumhet utan gränser. Förslag till sexköpslag ett sluttande plan.

I det vällovliga syftet att skydda dem som säljer sex till svenskar i andra länder vill den nya regeringen förbjuda sexköp också utomlands.Det är en lika moraliskt hög ambition, som ett ovanligt ogenomtänkt förslag.De bästa argumenten för ett förbud är nämligen rent symboliska.

YLE - 25 apr 16 kl. 11:50

Experter: Skärpt lag om sexköp har inte gjort någon nytta

I somras skärptes lagen om sexköp. Nu kan en sexköpare straffas om hen köper sex av ett människohandelsoffer - trots att hen inte varit medveten om det. Nu säger expert och polis att lagen inte varit någon till gagn.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 12:02

Inrätta ett nationellt kunskapscenter mot sexköp

LITTORINAFFÄREN Att SVT låter Sven Otto Littorin stå oemotsagd i en fråga där ord står mot ord är ett ställningstagande mot alla kvinnor vars berättelser inte hörsammas ? och ett ställningstagande för maktens män. Feministiskt initiativ kräver att sexköpslagen utvidgas till att gälla även utomlands.

HBL - 02 mar 14 kl. 06:00

Förbudet mot sexköp blir inte av

Stödet inom regeringen räcker inte för att gå vidare med ett totalförbud mot sexköp. I stället bereder Justitieministeriet en lagskärpning, så att också en sexköpare som borde ha misstänkt koppleri eller människohandel kan dömas.Att nuvarande lag mot sexköp inte fungerar råder det samstämmighet om inom regeringen.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 12:45

Skärpta straff vid sexköp förbereds

Regeringen förbereder skärpta straff för sexköpare. I dag döms mycket få till fängelse. - Grova brott bedöms inte i proportion till hur allvarliga de är, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT.

BT - 19 mar 14 kl. 12:45

Skärpta straff vid sexköp förbereds

Regeringen förbereder skärpta straff för sexköpare. I dag döms mycket få till fängelse. - Grova brott bedöms inte i proportion till hur allvarliga de är, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT.

HBL - 17 okt 13 kl. 07:59

Annika Lapintie vill totalförbjuda sexköp

Planerna på att helt förbjuda köp av sex delar åsikterna i riksdagen. Vänsterförbundets gruppordförande Annika Lapintie stöder justitieministerns förslag om totalförbud och förundrar sig över yngre partimedlemmars krav på att sexhandeln ska avkriminaliseras.När regeringen gjorde upp ett jämställdhetsprogram beslutade man samtidigt att låta utreda hur den nuvarande lagstiftningen om köp av sex fungerar och att därefter bedöma behovet av lagändringar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Meghan hyllar George Floyd

Barometern - 1 timme sedan

BILDEXTRA: Här anfaller måsarna – mitt i Borås

En fiskmåsunge har fallit ur boet. Då anfaller föräldrarna boende och förbipasserande på Nygatan. ”Jag var tvungen att hämta ett paraply när jag skulle gå ut”, säger Conny Klefberg, som bor i en av de intilliggande fastigheterna..

Barometern - 3 timmar sedan

Flerfamiljshus i Orrefors utrymt efter brand

Ett flerfamiljshus i Orrefors har utrymts efter en brand på torsdagskvällen..

Barometern - 3 timmar sedan

Så blir NHL:s slutspelsupplägg

Bäst av fem matcher i kvalomgången, därefter bäst av sju i första omgången, kvartsfinal, semifinal och final. Så ser slutspelsupplägget ut i NHL i sommar om ligan kan återupptas efter coronapandemin..

Barometern - 3 timmar sedan

Merkel fördömer "mordet" på George Floyd

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sällar sig till de världsledare som fördömer omständigheterna kring hur den svarte amerikanen George Floyd miste sitt liv i samband med ett polisingripande för tio dagar sedan..

Barometern - 4 timmar sedan

Klart: Då avgörs italienska cupen

Barometern - 4 timmar sedan

MC-olycka i Söderåkra – föraren till sjukhus

En man i 65-årsåldern fick på torsdagen föras till sjukhus efter en MC-olycka i Söderåkra..

Barometern - 4 timmar sedan

Tegnell: Coronaviruset ger immunitet

Antikroppar mot det nya coronaviruset innebär immunitet. Det slår nu statsepidemiologen Anders Tegnell fast. Huruvida någon med antikroppar bör träffa och umgås med sina äldre anhöriga är dock fortfarande oklart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.