SR > Vetenskap

Monday, 25 May, 03:20

SR - I förrgår: 06:00

Snart sker första privata turen till rymdenPå onsdag 27 maj ska människor för första gången någonsin åka ut i rymden i en farkost framtagen av ett privat företag..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart skerförsta , privata, turentill , rymden
YLE - 09 apr 14 kl. 05:43

Rymden, månen och liv utanför jorden

Det finns intelligent liv någonstans där ute. Det är astronauten och partikelfysikerna Christer Fuglesang övertygad om. I tisdags besökte han Vasa.

YLE - 30 nov 16 kl. 12:13

Rymden nästa för ”Arga Fågeln” Vesterbacka!

Så du vill alltså åka till rymden? Då vet jag mannen du ska tala med. Peter Vesterbacka, han och hans kumpaner ska börja flyga folk ut i rymden från och med nästa år.

Skånskan - 20 nov 15 kl. 14:00

Tog dem med till rymden

Skurup Elever i Skurup hade turen att få träffa Sveriges ende astronaut – Christer Fuglesang.
Ett jordnära möte där Fuglesang delade med sig av sina erfarenheter.– Tycker du att man ska lägga så många miljoner som man gör på rymdforskning?

Trelleborgs Allehanda - 03 dec 13 kl. 17:50

Rymden nära för Anderslövssonen

Foto: Privat
Erik Gunnarsson, som är uppvuxen i Anderslöv, åkte i söndags till Orlando i USA för att delta i finalen i en företagstävling där vinsten är att få åka upp i rymden. Vinner han kan han bli andre svensk i rymden.
Hur har du förberett dig?

Alliansfritt Sverige - 19 nov 13 kl. 10:40

Apotekstjänst nästa haveri sker i Uppsala

Vi har gång efter annan rapporterat om det privata företaget Apotekstjänst som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter i Halland och Västra Götaland. Listan över deras brister är lång, jättelång. Några exempel, i somras tvingads Apotekstjänst låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland, efter att företaget drabbats av akut likviditetskris.

YLE - 05 feb 14 kl. 17:20

"Privata försäkringar ökar ojämlikheten"

Allt fler finländare ser det som en självklarhet att teckna privata sjukförsäkringar för sina barn. I dag har redan nästan halv miljon barn egen privat sjukförsäkring, visar en undersökning som Taloustutkimus har publicerat. Samma utveckling sker också bland vuxna.

SR - 25 mar 19 kl. 16:49

Fler privata företag satsar på rymden

Allt mer pengar investeras i rymdindustrin från privata företag och allt fler nystartade företag fokuserar på rymden på olika sätt..

SR - 24 feb 14 kl. 06:00

Vill starta gruvor i rymden

I rymden, på asteroider och på månen finns massor av metaller och ämnen som kan vara värdefulla för oss på jorden. Nu söker flera privata företag investerare för att påbörja gruvverksamhet i rymden. Ett sånt företag är Shackleton energy company och deras VD Dale Tietz menar att tiden nu är perfekt för entreprenörer att lämna jorden..

BT - 07 nov 14 kl. 08:39

Naumanen: Längtan till rymden

Jag har alltid tyckt att det bara finns två saker som är riktigt intressanta. Dels det som finns längst inuti oss, det vill säga vårt medvetande. Dels det som befinner sig allra längst bort från oss – det vi kallar rymden.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 16:26

Snart kan du bo på lyxhotell – i rymden

SkD Privata rymdresor börjar mer och mer bli en potentiell verklighet – men när kan vi egentligen åka på semester i rymden? Det nystartade företaget Orion Span har siktet inställt på 2021 då man planerar att skjuta upp världens första lyxhotell i rymden!.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 20:00

Så försvarar sig kroppen mot corona – Vetenskapsradions coronaspecial

Nu kommer flera undersökningar som ska ge en bild av hur många av oss som har haft coronaviruset. Men antikroppar ger inget rakt svar på den frågan..

SR - I förrgår: 08:53

Hur mår elitidrottare under pandemin?

Många påverkas psykiskt av restriktionerna under coronapandemin. I ny studie ska forskare vid Lunds universitet undersöka hur elitidrottare i landet mår och hanterar situationen..

SR - I förrgår: 08:33

Organisationen IPBES får hållbarhetspris

Organisationen IPBES får årets upplaga av hållbarhetspriset WIN WIN Gothenburg Sustainability Award för sitt arbete med biologisk mångfald..

SR - I förrgår: 08:28

Älgars beteende efter skogsbränder studeras

Forskare ska undersöka hur älgar påverkas efter skogsbränderna i landet sommaren 2018..

SR - I förrgår: 06:00

Minnesceller - en annan del i kroppens försvar mot viruset

I veckan kom två undersökningar som mätt antikroppar mot coronaviruset för att se hur spridd smittan blivit i befolkningen..

SR - 20 maj 20 kl. 20:22

Om konsten att få oss att ändra beteende, och att hålla ut – Vetenskapsradions coronaspecial

Hur får man en hel nation att ändra beteende? Och hur ska vi orka att hålla avstånd och tvätta händer, om pandemin blir långdragen? Vi träffar en beteendevetare och en kommunikationsforskare..

SR - 20 maj 20 kl. 08:23

Vilseledande om covid-19 på Youtube

Mer än en fjärdedel av de mest visade Youtube-videorna om covid-19 på engelska innehåller vilseledande eller felaktig information..

SR - 20 maj 20 kl. 08:07

Stillasittande fritid kopplas till depression

En stillasittande fritid kan ha en starkare koppling till psykisk ohälsa, jämfört med att sitta stilla på jobbet. Det menar forskare i ny studie..

SR - 20 maj 20 kl. 06:26

Fiskens försvar – mot världens största säl

Den sydliga sjöelefanten kan dyka flera hundra meter för att få tag på de fiskar och bläckfiskar den gillar att äta. Nu har forskare satt kameror på sälarna för att se mer hur det går till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.