SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 29 May, 13:10

SmålandsPosten - 22 maj 20 kl. 05:30

Låt inte våra demenssjuka betala för tidigare slarvI april 2016 deklarerades att Uppvidinge kommun var skuldfritt. Fyra år senare är det ekonomiska läget så pass illa att delar av äldreomsorgen planeras att läggas ner..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte våra , demenssjuka, betalaför tidigare , slarv
Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Unga demenssjuka i Skåne får inte rätt vård


Runt 10 000 människor under 65 år lever med Alzheimers sjukdom eller annan demenssjukdom i Sverige i dag. De räknas som unga demenssjuka och får inte den vård de behöver och har rätt till. Förra året behandlades endast 1 575 personer under 65 år med läkemedel mot demens.

Nyan - 01 jul 16 kl. 08:12

Juridiskt biträde måste betala för oreda och slarv

Paret bakom parhusprojektet i Jomala Kalmarnäs förlorade tvisten med husleverantören från Sverige även i hovrätten.

Ovanligt är att deras juridiska biträde måste betala en del av motpartens rättegångskostnader.
Bygget av de tre parhusen har blivit en komplicerad härva av rättsprocesser i både tingsrätten och nu också i hovrätten.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Museer startar visningar för demenssjuka och deras anhöriga

Nationalmuseum i Stockholm startar tillsammans med en rad andra museer över hela landet särskilda visningar för demenssjuka och deras anhöriga. Förebilden finns på Moma i New York.Allt startade med det studiebesök Jeanette Rangner Jacobsson, konstpedagog på Nationalmuseum i Stockholm, gjorde på Museum of Modern Art i New York.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Museer startar visning för demenssjuka

Nationalmuseum i Stockholm startar tillsammans med en rad andra museer över hela landet särskilda visningar för demenssjuka och deras anhöriga. Förebilden finns på Moma i New York. Allt startade med det studiebesök Jeanette Rangner Jacobsson, konstpedagog på Nationalmuseum i Stockholm, gjorde på Museum of Modern Art i New York.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Museivandring för demenssjuka

Nationalmuseum i Stockholm startar tillsammans med en rad andra museer över hela landet särskilda visningar för demenssjuka och deras anhöriga. Förebilden finns på Moma i New York. Allt startade med det studiebesök Jeanette Rangner Jacobsson, konstpedagog på Nationalmuseum i Stockholm, gjorde på Museum of Modern Art i New York.

SmålandsPosten - 13 mar 20 kl. 21:07

Vissa slipper betala boendestöd: ”Det är slarv”

Ett 80-tal personer har boendestöd i Alvesta kommun. Kommunen tar ut en avgift för tjänsten för de som har råd att betala – men de senaste två åren har ingen nytillkommen behövt betala. Samtidigt har ett tiotal personer fått betala under hela perioden..

Expressen - 08 aug 12 kl. 17:14

Tvingas betala 124 000 ? efter juristens slarv

Unionens jurist glömde bort att överklaga Göran Buhres dom. Därför har han nu ingen chans att slippa skulden på 124 000 kronor. ?

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:32

Slarv med avgift blev höga skulder

Småsummor som inte betalas växer fort. Det har Kalmar kommun fått erfara. Obetalda räkningar för trängselavgifter har lett till 60 gånger större skulder hos kronofogden.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 08:00

Demenssjuka ska spåras med hjälp av gps

Sjöbo Det är nu möjligt för personer med demenssjukdom att utrustas med ett positioneringsverktyg - en så kallad gps.Att vara ute och promenera och samtidigt vara drabbad av demens kan innebära att man plötsligt kan få svårt att hitta hem.
Därför är det inte ovanligt att vårdpersonal följer med för att se till att vårdtagaren inte går vilse.

SmålandsPosten - 13 maj 17 kl. 08:43

Drottningen och Kamprad hjälper demenssjuka

När drottningens mamma drabbades av alzheimer tog engagemanget för demenssjuka fart. – Hon kände inte igen sig själv, säger drottning Silvia. Nu invigs ett nytt boende där demenssjuka ska kunna leva med en anhörig i en anpassad lägenhet..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Miljardsmäll för Lundbergs

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Frölunda förlänger med Rönnberg

Han har redan tränat Frölunda i sju säsonger – nu förlänger Roger Rönnberg sitt kontrakt till 2025. "Jag känner för Frölunda och brinner för att fortsätta den resa vi är på", säger han till klubbens webbplats..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Donald Trump flaggad av Twitter – igen

För andra gången inom en vecka har Donald Trump flaggats av Twitter. Denna gång har presidenten skrivit om de pågående protesterna i Minneapolis i inlägg som medieplattformen markerar som förhärligande av våld..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tt-flash: skolor Öppnar

Utbildning i gymnasieskola, komvux och vid högskola kan återupptas från mitten av juni enligt en ny rekommendation, erfar TT..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Misstänkt farligt föremål i Haparanda

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Inga träningsmatcher: Ska inte tänja på det

Att det är klart för seriespel och tävlingar den 14 juni innebär inte att det är okej att spela träningsmatcher innan dess..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Gymnasier och högskolor kan öppna

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Liverpool får inte säkra titeln på hemmaplan

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Norsk arbetslöshet sjunker

Coronapandemins effekter på norsk arbetsmarknad avtar i rask takt. I slutet av maj månad har arbetslösheten i landet fallit ned till 181 500 personer, motsvarande 6,4 procent av arbetskraften..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Västra Götaland: "För tidigt att slappna av"

Det finns oroväckande signaler om antalet covid-19-fall i Västra Götaland, konstaterar smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg. Nu vädjar han:.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.