DN > Utrikes

Tuesday, 02 June, 23:47

DN - 22 maj 20 kl. 05:41

Grundaren av #metoo anklagas för dubbelmoral – så försvarar hon sigTarana Burke var den som först skrev #metoo. Nu får hon kritik för att hon är för mild mot Joe Biden efter anklagelserna om övergrepp..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Burke, Joe Biden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundarenav , #metoo, anklagasför , dubbelmoral, , försvararhon sig
Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 11:42

Kvällspressens uppenbara dubbelmoral stör alla

Kampanjen #MeToo har lett till att många öppnat upp och fått tala ut de senaste dagarna. Miljontals personer världen över kliver fram och berättar om sexuella trakasserier samt övergrepp. Kvällspressen är engagerad och skriver massor av artiklar.

SVT - 21 okt 17 kl. 19:13

MeToo-grundaren: Ett kraftfullt sätt att förmedla empati

Under hashtagen MeToo delar kvinnor världen över med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp. Vittnesmålen i sociala medier startade med att skådespelaren Alyssa Milano twittrade hasttagen – men det hela började för över tio år sedan. – MeToo är ett kraftfullt sätt att förmedla empati från en person till en annan, säger grundaren Tarana Burke..

Skånskan - 17 okt 18 kl. 15:00

Ett år med metoo-rörelsen

Det är ett år sedan den svallvåg av vittnesmål som blivit känd som metoo-rörelsen slog över oss. Många försök har gjorts att utvärdera vilka konsekvenser det fått.
En av de mest intressanta betraktelserna kommer från Tarana Burke, som ligger bakom uttrycket.

Dagensanalys.se - 21 okt 17 kl. 13:04

Expressen svarar på dissningen över deras agerande #metoo

I en tidigare artikel skrev jag att kvällspressens uppenbara dubbelmoral stör alla. Nu har ansvarige utgivare för Expressen, Thomas Mattsson, gett svar på tal till alla som dissat kvällspressens agerande i #metoo. I artikeln, som är publicerad på Expressen, hänvisar Mattsson till de pressetiska reglerna.

Dagensanalys.se - 21 okt 17 kl. 13:04

Kvällspressen svarar på dissningen över deras agerande i #metoo

I en tidigare artikel skrev jag att kvällspressens uppenbara dubbelmoral stör alla. Nu har ansvarige utgivare för Expressen, Thomas Mattsson, gett svar på tal till alla som dissat kvällspressens agerande i #metoo. I artikeln, som är publicerad på Expressen, hänvisar Mattsson till de pressetiska reglerna.

SVT - 20 okt 17 kl. 10:11

Mediehusens ansvariga utgivare svarar på kritik om dubbelmoral

Flera kända mediemän anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier – och mediehusen gör olika bedömningar kring vilka som publiceras med namn. Det har lett till skarp kritik kring mediernas dubbelmoral. Vad är egentligen skillnaden mellan att avslöja Anders Borg men inte Aftonbladetjournalistens namn?.

NSD - 05 jan 20 kl. 18:00

"Dubbelmoral" rasar oppositionspolitiker

Socialdemokraterna anklagas för politisk dubbelmoral..

Dagens PS - 20 okt 17 kl. 14:49

Medieprofilen Virtanen anklagas för våldtäkt

Aftonbladets kände journalist har gått under jorden. Debatten rasar om hur godtyckligt svenska medier hanterar pressetiken. Expressen har outat TV4-profilen Martin Timell, som lämnat sin tjänst som programledare för kanalen efter att flera kvinnor påstår sig ha utsatts för både verbala och fysiska sextrakasserier av den kände programledaren.

Dagens PS - 03 jul 19 kl. 10:08

Google-profil anklagas för svindleri och sexhandel

I dagens techbrief kan du läsa om NASA:s senaste video från rymden, Amazons planer på en skyskrapa samt Android-grudaren som hamnat i blåsväder. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. NASA levererar video från rymden i 8K-upplösning Allt från Internationella Rymdstationen, astronauter, månen och jorden – här är den makalöst vackra videon, via Mashable.

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 08:12

”Bättre med dubbelmoral än ingen moral”

Norska hotellkungen ger svar på tal i SVT om klimat-kritiken. Det är i Skavlan i SVT som frågan kommer upp. Och Petter Stordalen har anklagats för att ge dubbla budskap om engagemanget för klimatet, skriver Dina Pengar i Expressen.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Man allvarligt knivskuren i Jakobsberg

En man i 25-årsåldern har blivit knivskuren i ett bostadsområde i Jakobsberg norr om Stockholm..

DN - 1 timme sedan

Ökad provtagning sätter press på Sahlgrenska

Samtliga vårdcentraler i Västra Götalandsregionen ska under veckan utöka sin provtagningsverksamhet..

DN - 2 timmar sedan

Skomakarens råd: Så får du solkiga sneakers vita igen

Vita gympaskor blir snabbt smutsiga, stinkande och ofräscha. Men det finns sätt att rädda dem från att åka i soptunnan..

DN - 2 timmar sedan

Ytterligare 65 döda i covid-19

Ytterligare 65 personer har under det senaste dygnet registrerats som avlidna i covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. .

DN - 2 timmar sedan

Trump höjer bibeln – Biden går ner på knä

Bilderna från USA visar tydligt hur polariseringen tilltar i synen på massprotesterna..

DN - 3 timmar sedan

Testningen viktigare när Sverige går in i nästa fas

Folkhälsomyndigheten fördjupade sig på tisdagens presskonferens i nästa fas av epidemin..

DN - 4 timmar sedan

Allsvenska avsparkstider fastställda

Den 14 juni inleds allsvenskan i fotboll för herrar. Nu har intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) gått ut med datum och….

DN - 5 timmar sedan

Här går polisen samman med demonstranter i USA

Över hela USA drabbar polisen samman med demonstranter som protesterar mot övervåld från polisen och rasdiskriminering..

DN - 6 timmar sedan

Svenska forskare löser Dödahavsrullarnas gåta

Genom dna-teknik har forskare vid Uppsala universitet lyckats ta reda på vilka djurhudar som Dödahavsrullarnas pergament utgörs av, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.