GT > Nyheter

Thursday, 04 June, 01:23

GT - 22 maj 20 kl. 05:30

GS måste förbereda för robotdrivna vagnarSpårvagnsförarna i Göteborg ska självklart skyddas från smitta. Men GS måste börja förbereda för en vardag utan förare i vagnarna..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, GS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GS måste förberedaför , robotdrivna, vagnar
SmålandsPosten - 05 nov 14 kl. 09:39

Europa rör sig med Kongameks vagnar

Hyllvagnar, plåtvagnar, lätta vagnar, tunga vagnar, rullcontainers eller byggvagnar. När varor och produkter rör sig i Europa sker det ofta med vagnar från Kongamek. Flaggorna vajar ettrigt för Kongamek både hemma och i Frankfurt, i Strasbourg och i Ho Chi Minh City i Vietnam.

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 09:51

SJ hoppar på wifi-tåget med nästan alla sina vagnar – här är linjerna som berörs

Under våren och sommaren genomförde SJ lyckade tester med WiFi på loktåg. Nu har ett inriktningsbeslut fattats om att installera WiFi i de personvagnar som ingår i många av SJ Regionaltåg och SJ Intercitytåg. I den första fasen ska WiFi installeras i 132 vagnar, vilket motsvarar cirka 45 procent av alla vagnar i loktågen.

City - 03 mar 11 kl. 09:53

?New York-vagnar? på röda linjen

Foto: Laura MendelinFyra ombyggda vagnar rullar nu på röda linjen. De har färre sittplatser. Ann-Louise Tedestam tycker att vagnarna verkar bra för de med barnvagnar och rullatorer.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 11 kl. 08:10

Nedklottrade vagnar

UMEÅ Vagnar och byggnader vid järnvägsstationen utsatta för klotter.UMEÅ Vagnar och byggnader vid järnvägsstationen utsatta för klotter. Efter sju på morgonen fick polisen in en anmälan om klotter på järnvägsområdet på Västerslätt i Umeå.

Magazin24 - 05 jan 13 kl. 20:32

Fler vagnar för att fler ska få sitta

Sex kommunalråd skrev tillsammans ett brev till SJ i mitten av december och uttalade sitt missnöje över bland annat färre avgångar och överfyllda tåg. SJ har svarat att de ska sätta in fler vagnar, enligt P4 Västmanland. Försenade tåg, för få sittplatser, inställda tåg och färre avgångar är vardag för tågpendlare.

Västerbottens Folkblad - 21 nov 16 kl. 11:33

SJ vill koppla på fler vagnar till jultågen

Det är redan extra tryck på julresandet och nu vill Statens Järnvägar, SJ, koppla på ytterligare vagnar till norra Sverige den 21-24 december. Många har redan börjat boka sina resor till julhelgen. Och nu ber SJ Trafikverket om tillstånd att koppla på fler vagnar på tågen till Norrland.

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 17 kl. 05:09

Vagnar med farligt gods spårade ur

Tre vagnar på ett tåg med farligt gods har spårat ur under natten i Varberg, strax norr om Getteröbron. – Det är tre vagnar med natriumhydroxid i, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten. Natriumhydroxid kallas i folkmun lut.

YA - 25 apr 17 kl. 05:10

Vagnar med farligt gods spårade ur

Tre vagnar på ett tåg med farligt gods har spårat ur under natten i Varberg, strax norr om Getteröbron. - Det är tre vagnar med natriumhydroxid i, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten. Natriumhydroxid kallas i folkmun lut.

Sydsvenskan - 25 apr 17 kl. 05:09

Vagnar med farligt gods spårade ur

Tre vagnar på ett tåg med farligt gods har spårat ur under natten i Varberg, strax norr om Getteröbron. – Det är tre vagnar med natriumhydroxid i, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten. Natriumhydroxid kallas i folkmun lut.

Kristianstadsbladet - 25 apr 17 kl. 05:10

Vagnar med farligt gods spårade ur

Tre vagnar på ett tåg med farligt gods har spårat ur under natten i Varberg, strax norr om Getteröbron. - Det är tre vagnar med natriumhydroxid i, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten. Natriumhydroxid kallas i folkmun lut.

Fler nyheter från GT

GT - 5 timmar sedan

Märta, 27 om förändringen på Tinder under pandemin

Hur dejtar man via Tinder under corona? Märta Waldrop, 27, från Göteborg menar att stämningen i appen är annorlunda. – Man är mycket mer ärlig, säger hon.

GT - 8 timmar sedan

Profilerade kyrkomannen sparkas efter sexköpet

Kyrkoprofilen som i november köpte sex hade hållit saken hemlig och fortsatt med sitt arbete. Men efter GT:s artikel på onsdagen meddelar hans arbetsgivare att mannen nu sparkas. – Det känns förkrossande och väldigt jobbigt att det inte kom upp tidigare, säger kyrkoprofilens chef.

GT - 10 timmar sedan

Tegnells svar om publik på läktarna

Fotbollen har fått klartecken och speldatumen för de första omgångarna är spikade.Men när publiken får återvända till arenorna finns det inget svar på.– Det är i första hand idrottsrörelsen och Riksidrottsförbundet som i så fall får komma med idéer på hur man möjligen skulle kunna göra något sådant, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

GT - 12 timmar sedan

Två personer drabbade i allvarlig trafikolycka

En allvarlig trafikolycka har inträffat i Grästorps kommun.– En av de inblandade är förd till sjukhus med okänt skadeläge. Skadeläget för den andre personen som inblandad i olyckan uttalar vi oss inte om nuläget av utredningstekniska orsaker, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 12 timmar sedan

Ytterligare tre misstänkta i mordärende i Gamlestan

Under onsdagen och torsdagen pågår omhäktningsförhandlingar mot de nio som är misstänkta för inbladning i mordet i Gamlestan i början på maj.Tre ytterligare personer är nu misstänkta i ärendet. Åklagaren vill inte kommentera vad misstankarna handlar om.

GT - 13 timmar sedan

Sekunderna innan kraschen – flygplanet utom kontroll

På tisdagskvällen kraschade ett ultralätt flygplan mellan två villor i ett bostadsområde i Borås.De båda män som fanns ombord avled i kraschen. Data visar att planet flugit från Borås till Varberg och hade vänt tillbaka när olyckan inträffade – och en film som tagits kort innan kraschen visar hur planet är utom kontroll innan det faller mot marken..

GT - 13 timmar sedan

Profilerad kyrkoman erkänner: Köpte sex

En framträdande kyrklig profil ertappades i november efter att ha köpt sex av en kvinna i en lägenhet i Örebro.Nu ska kyrkoprofilen, som erkänt brott, böta 15 500 kronor. – Jag har inga kommentarer om det, säger han..

GT - 14 timmar sedan

Rangers vill nu ha tillbaka svensken

New York Rangers vill ha tillbaka Lias Andersson, 21, till NHL-slutspelet.– Vi har dialog med Rangers, det kan jag bekräfta, säger Anderssons agent Patrik Aronsson till GP..

GT - 18 timmar sedan

Vaknade av inbrottstjuv – jagade ut honom ur bostaden

Under natten vaknade en man i centrala Trollhättan av att en inbrottstjuv rotade runt i bostaden.– Den boende jagar ut mannen från bostaden, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst. En stund senare hittade polisen en man som nu är misstänkt.

GT - 18 timmar sedan

Bilbrand i natt – maskerade personer sågs lämna

Under natten brann det i flera bilar i Kvillebäcken i Göteborg.Två bilar har blivit helt utbrända och två brandskadades, enligt polisen.Vittnen har sett maskerade personer lämna platsen i samband med att bränderna har startat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.