BT > Nyheter

Friday, 05 June, 12:26

BT - 22 maj 20 kl. 04:24

Vilket liv erbjuds djuren i djurparken?Djurparkerna i Sverige kan avvecklas och ersättas av 4H-gårdar med svenska djur, anser skribenterna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilket liv, erbjuds, djureni , djurparken
BT - 22 maj 20 kl. 08:00

Vilket liv erbjuds djuren i djurparken?

Djurparkerna i Sverige kan avvecklas och ersättas av 4H-gårdar med svenska djur, anser skribenterna..

NSD - 12 jul 17 kl. 07:00

Ett nytt liv – med djuren i fokus:"Det är min dröm"

För två år sedan flydde han och hans familj från kriget i Syrien till Sverige..

BT - 10 jan 11 kl. 08:14

Bara kul med snö i djurparken

Geparderna, lejonen och tigrarna tumlar om och trivs i snön och halkan. Men elefanterna får hålla sig inomhus när det är halt.
Det är vinter i Borås djurpark och trots snö och is är de flesta djuren ute.

YA - 27 jan 14 kl. 06:30

Minusgrader plus i djurparken

Foto: Sprisse Nilsson
På säsongsstängda Ystad djurpark syns djur som i vanliga fall hittas i Amazonas eller Australien ute i de snöpudrade hagarna.– Vi har fler djur än man tror som är ute hela tiden, särskilt under en mild vinter som denna. Djuren mår bättre då, säger Jep Agrell, djurparkens zoolog.

YA - 01 okt 14 kl. 06:30

Djurparken blickar mot jubileet

Foto: Mark Hanlon
Sista dagen i september var också sista dagen för säsongen för Ystads djurpark. Ingemar Knutsson kan se tillbaka på en bra säsong och har redan börjat se fram emot jubileumsåret 2015.
Nästa år firar nämligen Ystads djurpark 20 år.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 18:05

Babylycka på djurparken

ystad Babylycka bland lemurerna, watussierna, bisonoxarna och vallbyerna, nytt stall för kamelerna och en ny lekplats är några av årets nyheter som väntar besökarna när Ystads Djurpark öppnar porten den 1 maj.Personalen arbetar just nu intensivt med finputsningen inför den nya säsongen. Många skyltar ska komma på plats om ett 60-tal olika arter som lockade omkring 60 000 besökare förra året.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 08:00

Djurparken slog besöksrekord igen

ystad Även det här året ser ut att bli ett rekordår för Ystad djurpark. Två av de mest välbesökta månaderna var ovanligt maj och september.
– Det fina vädret har påverkat mycket, konstaterar ägaren Ingemar Knutsson.

Expressen - 29 okt 18 kl. 20:46

Se när djuren räddas – från mardrömslika djurparken

Djuren hölls i hemska levnadsförhållanden i den albanska djurparken, skriver New York Post.Nu har de räddats av polis – ägarens protest till trots.– Levnadsförhållandena för djuren i den här djurparken var hemska, det var helvetiskt för dem, säger Ioana Gabriela Dungler från välgörenhetsorganisationen Four Paws, enligt AFP..

Skånskan - 30 okt 16 kl. 14:46

Höstmystik på djurparken

höör Skånes djurpark satsar på hösten med karaktären professor Zool och skördefest med fåret Shaun.
– Vi är stolta med vad vi har åstadkommit, säger Glenn André Viste Bøe, ansvar för gästupplevelser. ERWP.

YA - 23 nov 13 kl. 06:30

Glada miner i djurparken

Foto: Bass Nilsson
Det var glada miner på Ystad djurpark i går, inte bara hos lemurerna som fick extra fruktgodis. Skolverksamheten är viktig för djurparkens ekonomi även om den inte är avgörande för parkens framtid, enligt Ingemar Knutsson som driver djurparken.
– Nu hoppas vi också att vi får riksintag, säger han.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Kommunala bolagets miljardskuld – nu sänks kreditbetyget

Borås stads koncernbolag Stadshus AB tyngs allt mer av ökade förluster och sjunkande intäkter hos dotterföretagen. Kreditbetyget har sänkts och delårsrapporterna pekar på att läget försämras under året. Kommunalrådet Ulf Olsson (S) anser dock att man gör tillräckligt..

BT - 30 minuter sedan

Tuff kritik från oppositionen om stadshusets ekonomi

De borgerliga oppositionspartierna skruvar upp tonläget om stadshuskoncernens ekonomi och kräver åtgärder. – Höjda räntor kan försätta koncernen i konkurs eller tvinga fram ägartillskott från skattebetalarna, framhåller oppositionsrådet Andreas Exner (SD)..

BT - 30 minuter sedan

Trafikverket: Se upp för husbilarna i sommar

Sommar betyder ofta att det är mindre biltrafik på vägarna. Men på grund av coronapandemin kan det se annorlunda ut i år när fler väljer att semestra inom Sveriges gränser – vilket kan innebära nya risker..

BT - 30 minuter sedan

Linde: UD:s reseavrådan kan hävas i förtid

Avrådan mot alla resor utomlands ligger fast till den 15 juli – men kan komma att hävas innan det, enligt utrikesminister Ann Linde (S). Den som trotsar rekommendationen kan inte räkna med någon hjälp från utrikesdepartementet om det uppstår problem på resan..

BT - 30 minuter sedan

Europeiskt kulturliv på knä efter krisen

Italienska förläggare har förlorat över 134 miljoner euro i intäkter på fyra månader och museer i Spanien väntar sig inkomstbortfall på upp till 70 procent. När Europa långsamt öppnar efter coronakrisen är det med ett sargat kulturliv..

BT - 45 minuter sedan

Finansprofil fortsätter i STCC

BT - 45 minuter sedan

Uppsagd som agent – tog jobb som bilförsäljare

Utan idrottstävlingar tjänar inte stjärnorna några pengar. Det har lett till att idrottsagenten Christian Olsson blivit uppsagd..

BT - 1 timme sedan

Fler tester ger fler fall i Västra Götaland

582 människor som insjuknat i bekräftad covid-19 har hittills avlidit i Västra Götalandsregionen. Trots att bara fyra dagar ingår i rapporteringen för denna vecka uppgår antalet insjuknade redan till samma nivå som hela förra veckan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.