SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 28 May, 13:54

SmålandsPosten - 22 maj 20 kl. 04:00

"Ingvar Dominique hade gott anseende och var Växjös kulturliv personifierad"Ingvar Dominique var kommunfullmäktiges ordförande då jag blev invald i denna församling i mitten på 1970-talet. Stadsfullmäktiges/kommunfullmäktiges ordförande mellan 1968 och 1982 och därmed kommunens ledande företrädande..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Dominique, Växjös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingvar, Dominiquehade , gott, anseendeoch var , Växjös, kulturliv personifierad
SvD - 06 maj 15 kl. 09:10

Analytiker: ”Inget fackförbund har ett gott anseende”

Sveriges Ingenjörer, Unionen och Jusek är de fackförbund i Sverige som har högst anseende bland allmänheten, enligt en ny undersökning. I botten ligger Vårdförbundet, Kommunal och LO – på samma nivå som de svenska storbankerna..

SmålandsPosten - 14 maj 20 kl. 04:00

"Ingvar tog vara på sitt liv och han aktade det väl"

Ingvar Dominique föddes 1924 i Jönköping som det yngsta barnet i en stor barnaskara. Föräldrarna var Einar och Godah Dominique. Ingvar betraktade sin uppväxt som en lycklig tid med många glada minnen..

SmålandsPosten - 17 jul 19 kl. 05:00

Ingvar har alltid varit engagerad

Den 20 juli fyller Ingvar Dominique, Växjö 95 år. Han har varit mycket engagerad i föreningsverksamhet och politik, men också som entreprenör i det egna företaget..

VA - 22 mar 11 kl. 07:00

Vem tar över efter Ingvar?

22 mars På ett antal platser i världen, omgärdad av stor sekretess, finns ett dokument som beskriver vad som ska ske vid Ingvar Kamprads frånfälle. Liksom Steve Jobs på Apple nyligen av hälsoskäl blev tvungen att lämna vidare chefskapet för sitt stora företagsbygge, står Ikeas snart 85-årige grundare inför en naturlig överlämning. Om det är inom ett, två eller fem år vet ingen, bara att det kommer att ske i närtid.

SmålandsPosten - 08 sep 16 kl. 06:00

Ingvar och Solveig firar… nu 70-årig bröllopsdag

En solig vårdag, den 23 maj 1943, möttes Ingvar och Solveig Dominique för första gången. Tre år senare, 1946, stod bröllopet och därefter gick flytten till Växjö. I dag kan paret efter hela 70 år som äkta makar fira järnbröllop..

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 14 kl. 07:34

Monica Dominique får hederspris


Kompositören och pianisten Monica Dominique får Musikförläggarnas hederspris för 2014. Motiveringen lyder bland annat: "Som själva urmodern för gränsöverskridande musik har hon under ett halvt sekel med lust och lekfullhet förfört oss med sin notpenna, musikalitet och sprudlande personlighet.""Det är vansinnigt roligt och hedersamt.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:34

Monica Dominique får hederspris


Kompositören och pianisten Monica Dominique får Musikförläggarnas hederspris för 2014. Motiveringen lyder bland annat: "Som själva urmodern för gränsöverskridande musik har hon under ett halvt sekel med lust och lekfullhet förfört oss med sin notpenna, musikalitet och sprudlande personlighet.""Det är vansinnigt roligt och hedersamt.

Sydsvenskan - 30 okt 14 kl. 17:32

Hederspris till Monica Dominique

Kompositören och pianisten Monica Dominique får Musikförläggarnas hederspris för 2014. Motiveringen lyder bland annat: ”Som själva urmodern för gränsöverskridande musik har hon under ett halvt sekel med lust och lekfullhet förfört oss med sin notpenna, sin musikalitet och sin sprudlande personlighet.””Det är vansinnigt roligt och hedersamt.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 11 kl. 13:34

Skadad Monica Dominique ställer in

Efter en olycka i början av juni går pianisten Monica Dominique med gipsad handled och tvingas därför ställa in flera planerade konserter. Monica Dominique hade konserter planerade i bland annat Norrtälje, Strömstad och på Marstrand under juli månad. Monica Dominique deltog i det populära tv-programmet "Stjärnorna på slottet" förra året..

Expressen - 22 okt 11 kl. 12:52

Ingvar Kamprad hjärtopererades

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad, 85, hjärtopererades i största hemlighet i går. Det bekräftar Per Heggens, chef för Ikeastiftelsen i Holland och Kamprads personliga talesman för Expressen. - Kamprad är vid gott mod, mår bra och hoppas vara hemma om ett par dagar, säger Per Heggens.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Världens bästa lämnar Mora för Stockholm

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

MFF:s smäll: 20 miljoner sämre än normalt

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Swedbanks styrelse får ansvarsfrihet

Aktiespararna ville se att Swedbanks förra styrelse skulle nekas ansvarfrihet efter penningtvättsskandalen som briserade 2019. Men som väntat gick storägarna på den motsatta linjen. Den enda som årsstämman inte ger ansvarsfrihet är den före detta vd:n Birgitte Bonnesen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ikea snart tillbaka på banan

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Svensk fotboll får ett extra transferfönster

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Peking vill ha Hongkonglag klar före val

Den nya säkerhetslag som planeras för Hongkong är ännu inte skriven. Så hur kan den redan väcka så starka reaktioner?.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

IOK nästan jämställt: "Finns mer att göra"

Internationella olympiska kommitténs arbete för jämställdhet har gett resultat. Andelen kvinnor i IOK:s arbetsgrupper har mer än fördubblats på sju år och är nu 47,7 procent..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ångerfull Hannes Johansson: ”Jag kan bara be om ursäkt”

Det är en supertaggad men även ångerfull Hannes Johansson som återvänder till Tingsryds AIF. – Klantigt av mig. Jag kan bara be om ursäkt, säger han om det omtalade videoklippet som rört upp känslor..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stefan Löfven: Fler borde testas för covid-19

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Scania drar tillbaka utdelningsförslag

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.