SR > Nyheter

Monday, 01 June, 16:25

SR - 22 maj 20 kl. 03:00

Färre brott mot äldre i coronatiderBrott mot äldre minskar nu kraftigt till följd av coronapandemin. Men samtidigt utnyttjar ligor pandemin för att kunna stjäla pengar på nya sätt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, brottmot , äldrei , coronatider
YLE - 22 jun 16 kl. 03:51

Det begås färre brott

Det begås allt färre brott i Finland. År 2015 kom närmare en halv miljon brott till polisen, tullens och gränsbevakningens kännedom. Det här är två procent färre än året innan.

YLE - 05 feb 16 kl. 16:38

Finlandssvenskarna begår färre brott

Enligt undersökningar begår finlandssvenskarna färre brott än övriga finländare. Av de fall som Österbottens tingsrätt behandlar är 86 procent finskspråkiga, även om de svenskspråkiga är i majoritet i landskapet. I landskapet Österbotten gjordes under 2014 drygt 9500 brottsanmälningar.

YLE - 12 jan 17 kl. 06:40

Vandapolisen löste 10 000 färre brott i fjol än några år tidigare – nio av tio stölder olösta

Polisen i Vanda löser allt färre brott och andelen är mindre än i Esbo och Helsingfors. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan som Yle Huvudstadsregionen har tagit del av. Stölder och skadegörelse har polisen i huvudstadsregionen svårast att lösa, vilket posten nu har fått erfara.

YLE - 26 jul 17 kl. 06:46

Betydligt färre brott i Borgå

Antalet brott har minskat drastiskt i Borgå. Enligt färsk statistik från polisen anmäldes 3 187 brott till polisen under första halvan av 2016, medan siffran för 2017 är 1 976. Totalt minskade mängden brott med hela 38 procent jämfört med samma tid i fjol.

Kristianstadsbladet - 28 sep 12 kl. 08:16

Färre brott lösta


Ett enda dopningsärende i Skåne bokfördes förra året som 10 990 lösta brott. På så sätt blev fjolårets statistik över uppklarade brott en glädjeredovisning.Enligt Brottsförebyggande rådets statistik klarades 3 600 fler brott upp i fjol än året före.

BT - 28 sep 12 kl. 08:33

Färre brott bli lösta

Ett enda dopningsärende i Skåne bokfördes förra året som 10 990 lösta brott. På så sätt blev fjolårets statistik över uppklarade brott i Sverige en glädjeredovisning. Enligt Brottsförebyggande rådets statistik klarades 3 600 fler brott upp i fjol än året före.

BT - 28 sep 12 kl. 08:33

Färre brott uppklaras

Ett enda dopningsärende i Skåne bokfördes förra året som 10 990 lösta brott. På så sätt blev fjolårets statistik över uppklarade brott i Sverige en glädjeredovisning. Enligt Brottsförebyggande rådets statistik klarades 3 600 fler brott upp i fjol än året före.

SmålandsPosten - 19 aug 14 kl. 06:07

Färre brott mot jaktlagen i länet

Det anmäldes färre brott mot jaktlagen i Kronoberg förra året. Men fler i hela landet. Anmälda brott mot jaktlagen fortsätter att öka i Sverige enligt statistik från Brottsförebyggande rådet.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 06:00

Färre brott under förra året

Det begicks färre brott i Kristinehamn under 2013 jämfört med året innan. Totalt har antalet brott minskat med 14 procent..

ÖstersundsPosten - 30 aug 16 kl. 22:23

Ny statistik: Färre brott klaras upp – lägsta siffran på 16 år

Allt färre brott klaras upp – och det gäller alla typer av brott över hela landet. För den som stjäl, bedrar eller till exempel bränner bilar är utvecklingen särskilt gynnsam..

Nerikes Allehanda - 21 aug 13 kl. 11:12

Färre brott klaras upp i Örebro

Färre brott klaras upp i Sverige. Så även i Örebro ? som dock befinner sig över snittet i landet.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Löfven lovar besked om coronakommission

Regeringen kommer att tillsätta en kommission om hanteringen av covid-19 redan före sommaren. Det meddelar statminister Stefan Löfven idag på sin facebooksida..

SR - 1 timme sedan

Inget tillstånd behövs för uthyrning av elsparksyklar

Elsparkcyklar har blivit allt vanligare i städer runt om i landet och nu har Transportstrelsen gått igenom vilka regler som gäller för dem. Till exempel handlar det om vilka tillstånd som behövs, eller inte, för att få hyra ut elsparkcyklarna..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Följ direktsändningen av den dagliga presskonferensen om corona-läget i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Ministern kritiserar LAS-utredningen

Alldeles nyss presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen. Men arbetsmarknadsminister Eva Nordmark är inte nöjd, det säger hon i en intervju med Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Tågtrafiken stoppad mellan Stockholm och Västerås

En lastbil har kört på järnvägsbron strax norr om Kallhäll station är påkörd av en lastbil. Tågen är stoppade förbi, påverkar både fjärr- och pendeltåg. Ingen prognos..

SR - 3 timmar sedan

”De värsta våldsamheterna i USA på flera i decennier”

För sjätte dagen i rad har stora skaror människor protesterat mot rasism och polisvåld runt om i USA. Nattliga utegångsförbud har utlysts i flera större städer och nationalgardet har satts in i 15 delstater. I Minneapolis fick demonstranter fly undan en framrusande tankbil..

SR - 4 timmar sedan

Arbetslösheten fortsätter öka i snabb takt

Det lägsta varselstalet sedan krisen bröt ut, samtidigt som arbetslösheten fortsätter öka i rask takt. Så sammanfattar Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén den svenska arbetsmarknaden den senaste veckan i coronapandemins Sverige..

SR - 4 timmar sedan

Våg av gripanden inför presidentvalet i Belarus

I Belarus har det skett en våg av gripanden och igår greps den ledande vitryske oppositionspolitikern Mikola Statkevitj i huvudstaden Minsk. I landet ska det hållas presidentval i augusti.

SR - 4 timmar sedan

Inkomstpensionen minskar med 1,5 procent

Inkomstpensionen kommer att minska 1,5 procent nästa år, spår Pensionsmyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Protester mot att utrusta poliser med tunga vapen

I Nya Zeeland har tusentals människor i dag visat sitt stöd för Black Lives Matters-rörelsen. Protesterna riktas också mot planer på att förse den Nya Zeeländska polisen med tunga vapen. Motståndare säger att om polisen beväpnas med ytterligare vapen ökar risken att oskyldiga människor kommer att dödas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.