Dagen > Kultur

Friday, 05 June, 20:52

Dagen - 20 maj 20 kl. 13:37

Pandemi – en tid för tårar?Det enda som bär när allting annat vacklar – ja, det är ett tydligt predikat blodbestänkt evangelium med förkrosselse över synd, skriver Daniel Mämecke..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Daniel Mämecke

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemien , tidför , tårar
Expressen - 15 feb 18 kl. 18:18

Avslöjar dotterns tuffa tid: ”Tårar”

PYEONGCHANG. Hanna Öberg är olympisk guldmedaljör, 22 år gammal. I skidskyttets distanslopp krossade hon allt motstånd efter felfritt skytte.

YLE - 05 apr 14 kl. 20:14

Stubb och Vapaavuori eniga: Jyrkis tid som ordförande har varit en framgånghistoria!

Både utrikeshandelsminister Alexander Stubb och näringsminister Jan Vapaavuori kände till Jyrki Katainens beslut på förhand. Alexander Stubb säger att Katainen berättade om sitt beslut för honom på fredagen. Också Jan Vapaavuori säger att han känt till det en kort tid men att när Katainen berättade om sina framtidsplaner för honom kom det som en stor överraskning.

YA - 03 aug 13 kl. 04:00

Låt oss torka våra tårar

Foto:
I år är det 30 år sedan som det första dödsoffret skördades i sjukdomen AIDS.
Det har uppmärksammats på flera sätt. I mars tidigare i år släppte organisationen RFSL boken ?

Skånskan - 08 okt 18 kl. 01:00

Gör lä­rar­yr­ket at­trak­tivt

Snart till­träder de nya po­li­ti­kerna i kom­munerna. De kommer att spela en vik­tig roll för svensk skola.
Vi lä­ra­re och stu­die- och yr­kes­väg­le­da­re ar­be­tar för att den svenska sko­lan ska bli en av världens bästa – för elever, för våra yr­kes­grupper och för sam­häl­let.

YLE - 08 maj 15 kl. 21:47

Källman tog farväl men fäller inga tårar

Under Mikael Källmans sju säsonger i HC West firade laget medalj alla utom ett år. Guld blev det två av, men utan den dramatiska sommaren 2012 hade det kunnat bli ännu fler. Med en bronsmedalj runt halsen och en låda öl under armen lämnade Mikael Källman för sista gången Grankullagrottan som HC West-tränare.

Dagensanalys.se - 04 aug 16 kl. 11:17

Databasen som spårar företagen som spårar användarna

Londonbaserade Privacy International har lanserat en ny sökbar databas i vilken man ska kunna hålla koll på över 520 övervakningsföretag över hela världen. Tanken är att sprida ljus över den dolda och ibland otrevliga internationella övervakningsmarknaden. Surveillance Industry Index (SII) – så heter den nya databasen som skapats i samarbete med Transparency Toolkit, och som rymmer information kring 528 övervakningsföretag.

Sydsvenskan - 13 sep 15 kl. 04:00

Moderna tårar

Det är en av flyktingkrisens mest spridda och omtalade bilder. Fotografiet av Laith Majid, den store, starke, syriske familjefadern som på en strand på ön Kos kramar sina barn och gråter.En man som gråter.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 18:08

"Torka aldrig tårar" får uppföljare

Dramaserien "Torka aldrig tårar utan handskar" kommer att få en fortsättning, skriver Aftonbladet.Det bekräftar manusförfattaren Jonas Gardell för tidningen:— Det är inte en uppföljare på det sättet att det är samma karaktärer, men det finns vissa teman om livets skörhet, blandningen mellan nutid och dåtid och att det är en ganska stor ensemble som är gemensamt för den och "Torka aldrig tårar".Gardell säger att manuset är färdigskrivet och att inspelningarna börjar nästa år.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 18:08

"Torka aldrig tårar" får uppföljare

Dramaserien "Torka aldrig tårar utan handskar" kommer att få en fortsättning, skriver Aftonbladet.Det bekräftar manusförfattaren Jonas Gardell för tidningen:— Det är inte en uppföljare på det sättet att det är samma karaktärer, men det finns vissa teman om livets skörhet, blandningen mellan nutid och dåtid och att det är en ganska stor ensemble som är gemensamt för den och "Torka aldrig tårar".Gardell säger att manuset är färdigskrivet och att inspelningarna börjar nästa år.

BT - 24 sep 12 kl. 08:03

Personalen: "Vi kör som blådårar hela natten"

En ny arbetsam natt väntar. Natt- och larmpatrullen i Väster förbereder sig för de fasta besöken hos de gamla. Hur många som dessutom kommer att larma den här natten vet ingen.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 01:00

Hög tid att ge svar, Anna Johansson!

Opinion In­fra­struk­tur­mi­nis­ter Anna Johansson (S) kom till slut till Öre­sunds­re­gio­nen för att stå till svars för be­slu­tet om id-kon­trol­ler före över­far­ten till Sverige. Hon kom en vec­ka för sent, men bätt­re sent än ald­rig.
Ännu bätt­re hade det va­rit om hon ock­så hade haft någ­ra be­sked med sig.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

Höstens kyrkomöte blir nedskuret och helt digitalt

Coronakrisen förändrar Svenska kyrkans kyrkomöte. Nomineringsgrupper stoppas från att skicka in motioner och endast 43 ledamöter får delta i debatt..

Dagen - 4 timmar sedan

Cecilia Hjort Attefall blir Bildas nya ordförande

Hon är van att navigera i frågor som rör kyrka och samhälle, skriver studieförbundet..

Dagen - Igår: 17:29

Domkapitlet var nära att skapa en allvarlig kyrkosplittring

Biskopen sprider desinformation om fallet med EFS-prästen, skriver prästens advokat Andreas Stenkar Karlgren..

Dagen - 9 timmar sedan

Stefan Swärd: Nu måste SKR börja synas i tv

Generalsekreteraren har tidigare haft en ganska interkristen roll. Nu måste det blir ändring, menar opinionsbildaren Stefan Swärd..

Dagen - Igår: 14:34

Här skapas gröna jobb för nya svenskar

Miriam Zwörner: Som företagare lönar det sig att vara socialt ansvarstagande – det ligger en välsignelse i att hjälpa andra..

Dagen - Igår: 13:34

Kyrkornas nätverk kan lösa bristen på arbetskraft

Bärplockare, skogsplanterare och ogräsrensare – nu är det dags för kyrkorna att kliva fram och använda sina nätverk för att lösa bristen på arbetskraft i de gröna näringarna..

Dagen - Igår: 13:09

Bibelillustratören invald i barnboksakademin

Marcus-Gunnar Pettersson:.

Dagen - Igår: 17:30

Social distansering svårt i utvecklingsländer

Kristna organisationer: Viktigt betona att covid-19 inte är ett straff för synder..

Dagen - Igår: 13:45

Demonstrationer gör regler meningslösa

Demonstrationer gör regler meningslösa.

Dagen - Igår: 16:14

Äta gräshoppor? Här säljs "bibliskt proteintillskott"

Gräshoppssnacks är mums, särskilt när de marknadsförs med hjälp av Johannes Döparen. Israeliskt företag säljer stora mängder ”bibliskt protein” till evangelikaler i USA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.