YA > Nyheter

Monday, 25 May, 06:18

YA - 22 maj 20 kl. 00:45

Göte Lundqvist: Äntligen är vi likställda i YstadVid förra veckans möte med kommunfullmäktige i Ystad blev vi alla likställda med tiggande EU-med-borgare och stadens A-lagare..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Lundqvist, Ystad, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göte, Lundqvist, Äntligenär vi , likställdai , Ystad
YLE - 01 apr 17 kl. 05:33

Egenanställda är de nya laglösa - vi listar fyra saker som kan gå fel i byråkratidjungeln

Ungefär 75 000 finländare jobbar som egenanställda, eller så kallade lättföretagare. Deras status på arbetsmarknaden är ändå oklar och ibland behandlas de som företagare, ibland som anställda. Det här kan leda till att de blir utan arbetslöshetsersättning eller inte får startpeng för företagare.

SvD - 27 nov 13 kl. 01:00

Den likställda skolan har ihjäl mångfalden

Om motsättningen mellan kontroll och mångfald..

SvD - 26 nov 13 kl. 23:30

Den likställda skolan har ihjäl mångfalden

Om motsättningen mellan kontroll och mångfald..

Nyan - 21 nov 19 kl. 10:32

Postens anställda går ut i stödstrejk

PAU Ålands avdelning r.f stöder PAU:s kollektivavtalsförhandlingar genom att avhålla sig från att hantera inkommande försändelser från Posti till Åland Post mellan den 2 och 8 december. – Vi vill visa solidaritet med våra fastländska kollegor, säger ordförande Elena Lundqvist.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 13:42

Julklappstider till anställda

Det lackar mot jul, och med första advent drar det ihop sig för julklappar till anställda. Hur ser det ut hos din arbetsgivare - brukar ni få någon julklapp och är det inställt i år. Och du som företagare - ger du något till dina anställda eller rent av dig själv?

YLE - 27 aug 17 kl. 15:32

Kravet på karenstid mellan anställningar slog hårt mot Heikki Vaara: ” Jag fick inget jobb när jag äntligen var fri att ta emot arbete”

Det blir allt vanligare att arbetsgivare förbjuder anställda att ta emot jobb hos en konkurrent om arbetsförhållandet tar slut. Förbudet gäller vanligen i sex månader, men ofta längre. Finlands ekonomer varnar för att förbuden stör arbetsmarknaden på ett sätt som kan skada Finlands ekonomi.

Nyan - 01 jul 15 kl. 12:38

Ny tanker för Lundqvist

Lundquist Shipping Company Limited har med Mitsubishi Corporation och Sumitomo Heavy Industries i slutet av juni kontrakterat en femte aframax syster för Lundqvist-gruppen. Det skriver vd Ben Lundqvist i ett pressmeddelande. Fartyget på ca 106.

Dagens PS - 28 okt 19 kl. 10:04

Miljardstrejken äntligen över för GM

Strejken vid General Motors, GM, är över sedan medlemmarna på fackförbundet United Auto Workers, UAW, accepterat den nya uppgörelsen. Det rapporterar BBC. Strejken drabbade GM på nationell nivå och tros ha kostat det två miljarder dollar under de sex veckor som den pågick.

Nyan - 27 feb 15 kl. 10:24

Lundqvist-rederiernas nybygge levererat

Idag levererades det andra av de fyra beställda systerfartygen från Mitsubishi Corporation / Sumitomo Heavy Industries till Lundqvist koncernen. Det här berättar rederiet i ett pressmeddelande. "Nybygget med arbetsnamnet ”NB 1380”, övertogs idag på morgonen lokal tid på Sumitomos varv i Yokosuka, Japan av beställaren Shinobu Shipping Company Limited, ett Bahamskt dotterbolag till Ångfartygs Aktiebolaget Alfa.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 17:31

Anställda i Gaza får äntligen lön


Den palestinska rörelsen Hamas har börjat betala ut löner till över 40 000 anställda som fått vänta på pengarna i månader.Hamas, som formellt styrde Gaza till början av juni, har inte kunnat betala de anställda sedan i oktober då Egypten stängde de tunnlar vid gränsen via vilka det mesta av det finansiella stödet till islamiströrelsen förmedlades.Andra anställda har bara fått en del av sin lön.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Lance Armstrong: "Skulle inte ändra något"

Han är en av idrottsvärldens mest ökända fuskare. Men när cyklisten Lance Armstrong nu ges tid att berätta är det till synes utan ånger. I natt sändes första delen av ESPN:s dokumentär "Lance"..

YA - 45 minuter sedan

Mamman inför rätta för treårings död

Efter flera år i familjehem återfick föräldrarna vårdnaden om sin treåriga dotter. Tio månader senare hittades hon död i parets bostad i Norrköping. Nu inleds rättegången mot mamman som misstänks för mord på sitt barn..

YA - 45 minuter sedan

Rätten gav föräldrarna vårdnaden om flickan

Efter kamp i flera rättsliga instanser fick till slut föräldrarna hem sin dotter som hade varit omhändertagen och levt i familjehem sedan strax efter födseln. Trots psykisk ohälsa och uteblivna drogtester ansåg kammarrätten att föräldrarna var lämpade att ta hand om flickan. I slutet av januari hittades hon död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping..

YA - 1 timme sedan

Ovissheten inför sommaren skakar Järvsö

När coronaviruset svepte in efter sportlovet försvann alla bokningar över en natt. Järvsö Bergscykel Park, Järvzoo och flera andra företag inom besöknäringen har inte bara hamnat i en svår ekonomisk situation, de kastades även in i ovisshet inför sommaren..

YA - 1 timme sedan

Stjärnorna fick in 200 miljoner i coronahjälp

Fyra storstjärnor spelade 18 hål golf och roade både sig själva och en miljonpublik via tv. När sista putten rullats i hade nära 200 miljoner kronor samlats in till kampen mot coronaviruset..

YA - 2 timmar sedan

Myskoxkalv född i Härjedalen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.