Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 25 May, 03:24

Kristianstadsbladet - 22 maj 20 kl. 00:15

Krönika: När arbetsdagarna förändras kan kvinnorna bli vinnareNär en stor del av svenskarna sköter jobbet på distans blir det tydligt vad kontorslivet handlar om – nämligen att prata strunt vid kaffemaskinen. Covid-19 kastar nytt ljus på vad vi gör på dagarna, och kvinnorna kan bli de stora vinnarna. .
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KrönikaNär , arbetsdagarna, förändraskan , kvinnornabli , vinnare
Dalarnas tidningar - 04 jul 15 kl. 06:00

Krönika: Traditionens makt håller kvinnorna tillbaka

Det handlar inte om enstaka åsikter, jag hör det från många håll. Det är en sak att det kommer från dem som hävdar att alla tjejer ska stå framför spisen, det är en annan när det kommer från vänner som får anses välutbildade och med en påstådd kärlek till fotboll. Jag säger påstådd för enligt mig handlar kärlek till en sport om att omfamna allt vad den innebär.

DalaDemokraten - 04 jul 15 kl. 06:00

Krönika: Traditionens makt håller kvinnorna tillbaka

Det handlar inte om enstaka åsikter, jag hör det från många håll. Det är en sak att det kommer från dem som hävdar att alla tjejer ska stå framför spisen, det är en annan när det kommer från vänner som får anses välutbildade och med en påstådd kärlek till fotboll. Jag säger påstådd för enligt mig handlar kärlek till en sport om att omfamna allt vad den innebär.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 16 kl. 03:00

Krönika: Om tider som ändras och ändå inte

Författaren Olle Svalander har sett en tysk tv-serie och upptäckt att 80-talet är tillbaka med pastellfärgade kläder, militär anspänning och järnridåer. Tyvärr inte bara på tv..

NSD - 15 jan 19 kl. 15:51

Krönika: Naturen förändras mer än du tror

Fjällen erodrar, vattendrag förstörs..

Dagens PS - 17 apr 17 kl. 08:00

Krönika: Sluta höja skatten – sänk den

Som jag tidigare skrivit har jag gått in i politiken i min kommun. Jag blir förundrad över hur kommunen är tjänstemannadriven och inte politikerdriven. Jag blir förundrad över hur långt ifrån kommunens invånare, både politiker och tjänstemän, är samt hur våra skattepengar rinner mellan fingrarna på dessa människor.

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 07:15

Krönika: Så krymper du kostymen strategiskt

Sommaren är förhoppningsvis på väg och många, inklusive mig själv, spenderar mycket tid i trädgården. Plötsligt slog det mig att kopplingen mellan trädgårdsodling och företagande är starkare än man kan tro. Precis som noggranna trädgårdsmästare gallrar sina frösådder eller stärker sin favoritros genom att beskära svagare stjälkar, så förbättrar företag sin finansiella hälsa genom att göra sig av med tillgångar som inte utvecklas så bra.

Cornucopia - 08 mar 19 kl. 08:08

Gästkrönika: Jämställdhet mellan kvinnor och män som en väg till fred

Idag är det internationella kvinnodagen, och bloggen publicerar nedan en gästkrönika av professor Erik Melander vid Institutionen för freds- och konfliktforskning på Uppsala Universitet.

Forskning visar att jämställdhet mellan kvinnor och män är en möjlig väg till fred. (Här finns hänvisningar till min egen och andras forskning som denna krönika bygger på under rubriken Forskning.

Dagens PS - 18 maj 17 kl. 12:55

Krönika: Din och min bekvämlighet vår mardröm

Samhället är i rasande takt på väg att bli kontantlöst, vilket många inte verkar ha några som helst problem med. Frågan är dock hur sunt detta egentligen är? Den dagen du har lämnat ifrån dig din möjlighet att ”lämna” systemet blir du dess fånge.

Dagens PS - 09 maj 17 kl. 09:37

Krönika: ”Sluta vara så otroligt mesiga”

Det vi kan se i valet i Frankrike är att liberalismen vann över högerpopulismen. Det som är likt i Sverige och Frankrike är att vi behöver lösa de utmaningar som bäddat för högerpopulism i hela Europa och i USA. Det är högkonjunktur och Sverige går som tåget.

Dagens PS - 29 maj 17 kl. 12:27

Krönika: Du kan bli någons lyckopiller

Den psykiska och psykosociala ohälsan skenar. Vi måste stoppa det tåget nu och behöver göra det tillsammans. De senaste åren har vi proppats fulla med det personliga ledarskapet, vikten av självkänsla och att det bara är jag som kan påverka vad som sker i mitt liv.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 11:18

Proustklassiker får nypremiär på Orionteatern

Kristianstadsbladet - Igår: 09:25

Verklighetens "Flugornas herre" blir långfilm

En över 50 år gammal händelse som innefattar sex skeppsbrutna pojkar på en öde ö har åter väckts till liv. Och nu har Hollywood lagt vantarna på berättelsen..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:07

Svärmodern – "en knepig relation"

Sin svärmor är ingen man väljer, lika lite som man bestämmer sig för att bli en, konstaterar Moa Herngren. Hon både har och är en själv. I sin nya roman skildrar hon en svärmor som egentligen bara vill väl..

Kristianstadsbladet - Igår: 07:00

Balanserar på slak lina mellan livslust och dödsdrift

Madeleine Schantz debuterar med en roman i metoo-debattens spår. "Vaken dröm" är en originell och expressiv skildring av den svåra processen med att sätta ord på övergreppens konsekvenser..

Kristianstadsbladet - Igår: 07:00

Skönhet och våld, kropp och kärlek

Att läsa Leif Holmstrands poesi är att träda in i ett lyriskt universum som tycks verka på helt egna premisser, skriver Naima Chahboun..

Kristianstadsbladet - Igår: 07:00

Romandebut med hypnotisk berättarstil

Lyrikern Petter Lindgrens romandebut ”Singer” är en märklig och suggestiv berättelse om en ensam gestalt i ett kargt och ödsligt havsband i 1940-talets Sverige..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:35

Gina Dirawi får Lena Nyman-priset

Kristianstadsbladet - I förrgår: 02:00

Välgjord deckare fullspäckad i makabra detaljer

Med ”Död mans tango” avslutar Geir Tangen trilogin där den lilla norska kuststaden Haugesund varit centrum för en förfärlig mängd grova brott..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 02:00

Läckberg tar steget fullt ut i ”Vingar av silver”

”En bur av guld” blev en av förra årets mest sålda böcker. Nu kommer uppföljaren och i den tar Camilla Läckberg i med hårdhandskarna..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Carsons debut från 1986 upp i topp: ”Äntligen”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.