YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 20:32

YA - 22 maj 20 kl. 00:00

Museum för stugsittareCoronpandemin har påskyndat digitaliseringen av Ystads konstmuseums permanenta samlingar. Nu kan man se delar av samlingarna hemma på sin dator. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museumför , stugsittare
Skånskan - 09 mar 18 kl. 10:34

Skisserna museum kan blir årets Museum 2018

Skissernas Museum i Lund är ett av tre nominerade museum till Årets museum 2018.
”Skissernas museum arbetar innovativt med en nära koppling till forskning och kunskapsförmedling för många olika grupper i samhället.” står det bland annat i motiveringen.

YLE - 27 maj 16 kl. 07:56

Ålands sjöfartsmuseum är Årets museum 2016

Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn har utsetts till Årets museum 2016. Priset, som är skulptören Pekka Kauhanens skulptur Esko, delades ut på Museigalan i Enare. Vandringspriset Årets museum delas ut till ett museum som inom sitt verksamhetsområde främjat museibranschens synlighet och inflytande i samhället på ett betydande sätt.

YLE - 15 apr 17 kl. 14:25

Karin Widnäs dröm om ett museum tar form i Fiskars

Keramikern Karin Widnäs håller på att skapa ett unikt museum på Bakluravägen i Fiskars. Museet heter Kwum och där samlar Widnäs keramik eftersom hon är oroad för att kunskaperna försvinner i framtiden. Karin Widnäs började bolla med tanken på ett museum för fem till sex år sedan.

Skånskan - 05 mar 19 kl. 05:00

Museum byter namn och får lokal

Malmö Rörelsernas museum, som om allt går enligt planerna kommer att öppnas i Malmö om några år, håller på att byta namn till Museum of Movements.
Under hösten planeras en del arrangemang i en tillfällig workshoplokal på Bergsgatan och nästa år förväntas man kunna ha mera offentliga sådana.Till verksamheten nästa år har man ansökt om ett statligt bidrag på tio miljoner kronor vilket är dubbelt så mycket som tidigare.

Barometern - 20 maj 14 kl. 07:10

Stort intresse för museum

Många är intresserade av ett öländskt historiskt museum. Frågan är bara vem som ska betala. Landshövding Stefan Carlsson hade bjudit in till diskussion om möjligheter och behovet av ett öländskt museum.

Skånskan - 28 jul 18 kl. 14:00

Han tar måleriyrkets museum till Lövestad

Lövestad Pionjären Emil Ibjer i Lövestad tar över måleriyrkets museum – och flyttar ner det ända från Stockholm.Inne i Emil Ibjers byggnadsvårdsbutik Spiken i kistan, fylld med antika järnföremål, står han barfota och hälsar glatt på varje person som träder in.
Solbränd och lite trött efter att med sina barn ha konstruerat och sjösatt en flotte av sin samling av gamla bag-in-box-påsar.

Skånskan - 19 dec 19 kl. 14:10

Grundligt om Skissernas museum

recension BOK
Skissernas Museum – arkitektur, plats, process
Författare: Hjördis Kristenson
Utgiven av: Lunds universitetshistoriska sällskap – årsboken 2020Från provisoriskt tak över huvudet i en gammal gymnastiksal till utnämningen som Årets museum 2019. Konsthistorieprofessorn Ragnar Josephsons Arkiv för Dekorativ Konst har blivit till Skissernas museum, en ”klassresa” som det är få museer förunnat att få uppleva.
Bakom denna resa ligger naturligtvis en fruktbar blandning av visionära idéer och hårt arbete, inte minst en ständig vädjan ända upp på regeringsnivå om ekonomiska anslag för om- och utbyggnader av verksamheten.

Kristianstadsbladet - 26 okt 12 kl. 10:39

Wanås på Skissernas museum

Foto: Skissernas museum
Wanås flyttar till Lund i modell- och skissform. I samband med utställningen släpps en jubileumsbok om Wanås som firar 25 år.
På fredag anordnas vernissage för tre nya utställningar på Skissernas museum.

YLE - 01 mar 13 kl. 10:17

Klimatförändringen visas på Österbottens museum

Österbottens museum visar nu den mest interaktiva utställning museet någonsin haft. Utställningen berättar om klimatförändringen och består av många olika tekniska apparater och anordningar som besökarna kan testa. Emma Gustafsson från Teknikens hus i Luleå Yle/Sara Bergström Naturpedagog Vesa Heinonen på Österbottens museum Yle/Sara Bergström "Klimatgreppet - en solskenshistoria" är gjord av Teknikens hus i Luleå och kommer att marknadsföras speciellt till skolorna i Österbotten.

YLE - 30 apr 14 kl. 07:22

Raseborgs stad tar över föremålen vid Arbetets museum

Raseborgs stad tar över föremålen vid Arbetets museum i Ekenäs. Föreningen bakom Arbetets museum har varken ekonomiska eller personella resurser att fortsätta verksamheten. Ekenäs museiförening som driver Arbetets museum vill att Raseborgs stad tar över museets föremålssamling.

YLE - 19 sep 14 kl. 04:00

Vemodigt då Arbetets museum stänger

Arbetets museum på Raseborgsvägen 16 i Ekenäs stänger. Museet ska vara tömt senast den sista september. Det är med stort vemod som Ekenäs museiförening tömmer lokalen.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Sonen dödades av polis: ”Det kan bli krig”

Hennes son sköts till döds av en polis med ett halvautomatiskt vapen. Samma dag blev Fouzia Almarou aktiv i Black Lives Matter. Nu hoppas hon att protestvågen i USA ska ge leda till rättvisa även för hennes son..

YA - 30 minuter sedan

Dystra besked om vaccin mot coronaviruset

Den första patientstudien med ett vaccin mot covid-19 har nu granskats och publicerats i en vetenskaplig tidskrift. Resultatet är sämre än vad många hoppats på. Tidiga resultat från andra pågående vaccinförsök ser inte heller helt uppmuntrande ut..

YA - 45 minuter sedan

Gotlands företagare hoppas på turismen

Gotlands ekonomi är helt beroende av sommarturismen – beskedet om sommarens resor avgör därför allt. Om turisterna inte får komma hit väntas många konkurser och växande arbetslöshet..

YA - 30 minuter sedan

Tv-recension: Skakande om skandalavslöjande

Dokumentären "Collective" handlar om efterspelet till den katastrofala diskoteksbranden i Rumänien 2015. Det är en skakande skildring av mänsklighetens mörkaste och girigaste sidor, men också av motståndskraft och storartad granskande journalistik..

YA - 45 minuter sedan

Grönt ljus för studentflak i Danmark

Liksom i Sverige har årets danska studenter våndats över inställda firanden och brutna traditioner – men nu backar myndigheterna på en punkt – studentflaken får tillåtelse att åka. Beslutet, som har fattats av landets folketingspolitiker, offentliggjordes under onsdagskvällen..

YA - 45 minuter sedan

Svenska "Pleasure" tävlar vid inställt Cannes

Svenska filmen "Pleasure", som utspelar sig i den amerikanska porrindustrin, skulle ha visats vid filmfestivalen i Cannes i år. Men även utan att tävla om Guldpalmen har "Pleasure" nu fått kvalitetsstämpel..

YA - 1 timme sedan

Myndigheter trycker på om cyberhot

I två rapporter ger flera myndigheter sin samlade bedömning om vilka cyberhot som finns och hur de kan bemötas via ett nationellt cybersäkerhetscentrum – som myndigheterna hett eftertraktar..

YA - 1 timme sedan

Kroppen smärtar ännu efter brutala rånet: ”Har aldrig fått så mycket stryk”

Med ömmande kropp och blandade känslor ser han fram emot att rättegången mot gårdsrånarna ska vara över. – Gud give att de jäklarna åker in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.